Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Gravid og deprimeret – kender du det?

Written by InfoMaster 6. dec 2007 13:42

"At blive gravid er en lykkelig begivenhed. Din glæde og forventning til det at blive mor vokser i takt med din mave."

Disse og lignende udsagn er, hvad vi som kvinder møder alle steder, hvor snakken falder på det at blive forælder. Men det er ikke altid de følelser, der dukker op, når graviditeten er en realitet. Mange hundrede kvinder i hele landet oplever ikke graviditeten som nogen lykkelig tid. De er triste og udvikler måske ligefrem en depression. Hormonerne raser og fremtiden som mor føles uoverskuelig. Det kan være svært at tale med andre om, for de forventer jo, at man er glad.

Kan du nikke genkendende til ovenstående eller har haft det på lignende måde? Så er der her en mulighed for at være med til at sætte fokus på et tilsyneladende tabubelagt problem.

Vi er to journalister fra Danmarks Journalisthøjskole, som er i gang med vores afsluttende hovedopgave. Vi leder efter en eller flere kvinder, som har lyst til at fortælle om deres oplevelser i forbindelse med graviditeten – før, under og efter.

Om du er mor på femte måned eller femte år er underordnet. Bare du har lyst og mod på at sætte ord på noget, som mange mødre har oplevet, men ikke tør sige højt.

Send os en mail med et par ord om, hvem du er, og hvordan du oplevede din graviditet. Vedlæg dit telefonnummer, så vil vi kontakte dig til en uforpligtende snak, et eventuelt møde og dernæst en aftale om et interview.

Interviewene vil vi holde i løbet af december, så vi vil gerne høre fra dig hurtigst muligt.

Med venlig hilsen
Stine Pedersen og Ingelise Egeberg
egeb@mail.djh.dk