Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Om rosenrod - citater fra Carsten Vagn-Hansens bog

Written by irsten 18. mar 2008 11:51

Jeg vil gerne lige citere, hvad der står om rosenrod i Carsten Vagn-Hansens bog ”Depression – naturlig behandling” side 166:

”Rosenrod – Rhodiola rosea
Rosenrod har i århundreder været brugt i Sibirien med depression og stressbetinget angst. Siden 1960’erne har man i Rusland studeret virkningen af Rhodiola rosea. Man har blandt andet påvist, at Rosenrod nedsætter mængden af binyrebarkhormonet kortisol i blodet. Kortisol er kendt for at være øget ved stress. Desuden hjælper Rosenrod cellerne i kroppen med deres energidannelse ved hjælp af øget dannelse af adenosintrifosfat, der fungerer som en slags batteri for cellerne.

Man har også vist, at ekstrakt af Rhodiola rosea øger mængden af serotonin og beta-endorfiner i hjernen.”

”Rhodiola rosea er et såkaldt adaptogen, som hjælper med at tilpasse os til de belastninger, vi kommer ud for. Den forbedrer vores udholdenhed og præstationer, både legemlige og mentale, styrker hjertet, øger bloddannelse under stress. Den er et kraftigt antioxidant og modvirker inflammation, som er årsag ril mange af de moderne sygdomme, ikke mindst åreforkalkning og blodpropper.”

”I behandlingen af depression anbefales der en daglig dosis på 100-300 mg. Der er ikke registreret bivirkninger af Rhodiola. Der findes mange arter af Rhodiola, så man skal være opmærksom på, at det erRrhodiola rosea, som er den rigtige.”

Når jeg ønsker at citere ovenstående, er det, fordi man de fleste steder kun kan læse, at rosenrod virker på træthed og ved rekonvalescens. Det er vigtigt at vide, at rosenrod også er et antidepressivt middel.

Jeg skal understrege, at jeg endnu ikke selv har prøvet rosenrod.

Mange hilsner

IrstenRettelse

Written by irsten 18. mar 2008 16:07

Der skal selvfølgelig stå, at rosenrod i århundreder er blevet brugt MOD depression og stressbetinget angst og ikke "med", som jeg kom til at skrive i ovenstående indlæg om rosenrod.

Irsten

Berigtigelse angående rosenrod fra Ole Tang

Written by irsten 25. mar 2008 10:58

Hej alle

Nu er der kommet svar fra Ole Tang angående rosenrod. Og det viser sig, at jeg havde ret i, at han havde udtalt sig om et produkt, der hedder Chi San med rosenrod, da han i et tidligere brevkassesvar skrev, at rosenrod havde bivirkninger.

Og han medgiver, at der ikke er tegn på, at rosenrod alene har bivirkninger.

Jeg er selvfølgelig glad for lægens berigtigelse. Men jeg er noget forbavset over hans uvenlige svar. Selvfølgelig er det da træls at blive grebet i en fejl, det kan jeg da godt forstå. Men at begynde at rette mistanker mod mig for at have personlige interesser i rosenrod, er da vildt mærkeligt!

Mange hilsner

Irsten

Dejligt at få erfaringer om rosenrod

Written by irsten 26. mar 2008 09:00

Hej PW og Maxie og alle jer andre

Det lyder godt, PW, at du er begyndt på rosenrod, når nu de andre ting ikke kunne hjælpe dig.

Det kan godt være, at du har skrevet det, men har du noget imod at fortælle, hvor stor en dosis perikon, du tog og hvilket produkt og hvor længe?

Angående rosenrod, så er vi mange, der vil være glade for at høre om dine erfaringer. Hvilket mærke tager du og hvor stor en dosis? Alle slags erfaringer er vigtige at fortælle om.

Til Maxie: Jeg har godt læst om den bog om rosenrod, som du omtaler. Jeg kunne godt tænke mig at få fat i den. Normalt låner jeg altid bøger via biblioteket, men den dér er jeg jo nok nødt til at købe. Hvordan får jeg fat i den? Er man nødt til at købe den via www.amazon.com? Jeg har kun et dankort, ikke et visakort, hvilket man så vidt jeg ved er nødt til at have for at købe bøger dér. Men jeg kan få min svigerdatter til at købe bogen for mig med hendes visakort. Det vil jeg alt sammen finde ud af.

Du må ikke være alt for hård ved lægerne her på dette site, Maxie. De udtaler sig jo kun om det, de ved, og der er ikke tradition for at sætte sig ind i, hvordan planter virker. Tak for de opmuntrende ord i går. Det hjalp. Det var bare i går, jeg var ked af det på grund af Ole Tangs mistanke til mig. I dag skinner solen her hos mig, og det går bedre.

Skriv endelig, når du ved noget mere om rosenrod, eller når du selv har nogle erfaringer med det.

Jeg må jo selv i gang med at læse både Kellys side og om rosenrod, når jeg får fat i bogen, men jeg har for tiden mange andre gøremål, så det varer nok et stykke tid, før jeg har nyt at fortælle.

Mange hilsner

Irsten

Jeg har bestilt bogen!

Written by irsten 26. mar 2008 12:43

Hej Maxie

Tak skal du have. Jeg har bestilt bogen ”The Rhodiola Revolution” på Saxo. Det var der ingen problemer i, og jeg kunne godt betale med mit dankort. Bogen skulle blive leveret i løbet af 3-7 dage. Den koster 109,95 kr. Hertil kommer forsendelsesomkostninger, i alt 138,95 kr.

Mange hilsner

Irsten

Artic Root.

Written by janneik 27. mar 2008 19:34

Jeg købte igår Artic Root (rosenrod) Den type anvender den særlige rosenrod ekstrakt SHR-5, som har stor betydning for træthed og uoplagthed.
Tog med det samme 2 tabletter og trætheden var ikke så mærkbar.
I morges 2 tabletter, og jeg synes helt klart at jeg har mere overskud og energi.
Vil fortsætte med rosenrod.
Janne.

Til Janneik

Written by irsten 27. mar 2008 21:22

Hej Janneik

Det lyder positivt. Det bliver spændende at høre, hvordan det går.

Når jeg skriver nu, er det, fordi jeg gerne vil spørge, om du får medicin - antidepressiv medicin eller andre slags medicin for andre sygdomme.

Det er jo vigtigt at vide, om rosenrod kan forenes med andre slags medicin.

mange hilsner

Irsten

Til irsten.

Written by janneik 28. mar 2008 09:16

Ja, jeg får antidepressivt. Har fået det i 10 år. Plus eltroxin imod for lavt stofskifte.

Vær forsigtig!

Written by irsten 28. mar 2008 12:59

Hej Janneik

Når jeg spurgte, om du får medicin, er det, fordi man ikke ved, om rosenrod kan virke uheldigt med andre typer af medicin.

Der er 2 problemer:

1. Når du i forvejen får antidepressiv medicin og så desuden rosenrod, som jo også har en antidepressiv virkning, risikerer du, at den antidepressive virkning bliver for stor. Min erfaring er, at man kan risikere at få en depression, hvis man udsætter sig for en alt for voldsom antidepressiv virkning – eller få det dårligt på anden måde, som da Maxie tog både perikon og rosenrod på én gang (begge dele har antidepressiv virkning).

2. Rosenrod kan måske ændre ved den måde, den antidepressive medicin og eltroxin virker på, hvilket kan give dig problemer.

Jeg siger ikke, at der faktisk vil opstå problemer med blandingen af rosenrod med din øvrige medicin. Jeg siger, at der er en risiko.

Mange hilsner

Irsten

Til irsten.

Written by janneik 28. mar 2008 16:45

Jeg er opmærksom på risikoen ved at tage både rosenrod/perikom og antidep./antipsyk. Men nu har jeg gået i så lang tid og været megatræt, så jeg satser.
Desværre må vi jo lære om virkninger og bivirkner på vores egen krop, da der ikke er noget samspil imellem de ortodokse læger og det alternative system.
Har læst en del på nettet...og her.
Jeg skal nok skrive om min oplevelse med rosenrod undervejs i forløbet - god eller dårlig.

500 mg lyder som en meget stor dosis

Written by irsten 30. mar 2008 14:09

Hej

Nu er jeg jo ikke den rette at spørge om rosenrod, for jeg har endnu ikke fået den bog om rosenrod, som jeg har bestilt. Men er 500 mg ikke en stor dosis?

Carsten Vagn-Hansen skriver:

”I behandlingen af depression anbefales en daglig dosis på 100-300 mg.”

Måske skal man også – ligesom ved perikon – tjekke hvor stærkt produktet er. Jeg kan se, at der er to indholdsstoffer, man måler på, nemlig Rosavin og Salidrosid, men jeg aner ikke, hvor meget der skal være af hvert af de to indholdsstoffer, for at produktet er af normal styrke.

I hvert fald kan det ikke være meningen, at du skal have det sådan.

Mange hilsner

Irsten

Til pw

Written by janneik 30. mar 2008 18:13

Indtager du rosenrod efter middag?
Hvis det er tilfældet kan det jo være derfor du ikke kan sove.
Janne.

Svar angående Naturamed Pharma Rosenrot Extra

Written by irsten 8. apr 2008 09:17

Hej

Jeg har fundet hjemmesiden, der tilhører den producent, der fremstiller dit rosenrods-produkt. Jeg kan se, at det er et norsk produkt.

Der findes åbenbart mange forskellige rosenrods-produkter, og jeg tror, at de er meget forskellige. Om dit produkt står der på hjemmesiden:

”Hver tablet er basert på hele 3500 mg med farmacøytisk vare, noe som gir et av de kraftigste og mest effektive rosenrotprodukter på markedet.”

Jeg kan ikke på hjemmesiden læse noget om koncentrationen af de indholdsstoffer, som man måler styrken på, men det må stå på glasset med kapslerne. Prøv at sammenligne med PWs beskrivelse af produktet Super Rosenrod, der står i denne tråd. For at produkterne kan sammenlignes, skal der være:

3 % rosavin
1 % salidrosidforbindelser

Jeg tager ikke selv rosenrod, men er ved at samle oplysninger med henblik på eventuelt senere at begynde på det. Jeg har lige købt en engelsksproget bog om rosenrod, men har endnu ikke fået læst så meget.

Selv om jeg ikke kender koncentrationen af de 2 vigtige indholdsstoffer i dit rosenrod-produkt, vil jeg gætte på, at det er meget kraftigt. I bogen ”The Rhodiolola Revolution” står der, at det er meget individuelt, hvor stor dos skal være. Der står:

”Den gennemsnitlige rosenrod-dosis er 200 til 400 mg dagligt. Nogle mennesker reagerer på så lidt som 25 mg om dagen, mens andre behøver så meget som 600 mg eller endda 800 mg, afhængigt af hvad deres problem er og af deres fysiske størrelse og andre faktorer.” (Side 69, min oversættelse til dansk)

Hvilke virkninger har du af det efter 4 dages forbrug?

Har du nogen bivirkninger?

Indtil nu ved jeg, at det er bedst, hvis man ikke tager rosenrod sammen med et måltid, og at man skal tage det tidligt på dagen for at undgå problemer med nattesøvnen.

Den mest kendte bivirkning (ifølge bogen og ifølge PW) er en følelse af at være speeded (som at have drukket for meget kaffe).

Hvordan har du det nu?

Jeg tror, at det er svært at finde nogen, der tager nøjagtigt det samme rosenrod-produkt, som du gør, men derfor kan vi alligevel godt hjælpe hinanden!

Mange hilsner

Irsten

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 21. dec 2020 18:35

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.