Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Rosenrod - dosis og styrke - ang. valg af produkt

Written by irsten 16. apr 2008 09:01

Hej alle

Som jeg før har skrevet, prøver jeg i øjeblikket at samle oplysninger om rosenrod med henblik på et eventuelt skift fra perikon til en blanding af perikon og rosenrod eller muligvis rosenrod alene.

Nu er jeg i gang med at danne mig et overblik over de forskellige produkter, der findes på markedet.

Ifølge bogen ”The Rhodiola Revolution”, side 67, er det bedst, hvis rosenrod-ekstrakten har en fordeling af de aktive stoffer rosavin og salidrosider i forholdet 3 til 1, altså f.eks. 3 % rosavin og 1 % salidrosidforbindelser. Det skyldes, at fordelingen er sådan i roden i naturlig form, hvor der faktisk findes 3 % rosavin og mellem 0,8 og 1 % salidrosidforbindelser.

Bogen anbefaler, at man kontrollerer det produkt, man køber, og sikrer sig, at det indeholder 3 % rosavin og 0,8-1,0 % salidrosidforbindelser.

Og i den koncentration af ekstraktet siger bogen, at den gennemsnitlige dosis er 200-400 mg pr dag. Nogle behøver mindre, andre mere, op til 600 mg eller endda 800 mg, afhængigt af helbredsproblemets art og ens egen fysiske størrelse. (Rosenrod kan bruges til at helbrede mange ting, og det gør muligvis en forskel, om man ”bare” vil kurere træthed, eller der er tale om en depression).

Når jeg kigger på de forskellige produkter, der findes på markedet, har jeg kun fundet Super Rhodiola fra Solaray, der har den rigtige fordeling af de to indholdsstoffer. Det er så vidt, jeg husker, det produkt, du tager, PW. Men kapslerne indeholder 500 mg koncentrat, hvilket nok er for meget for de fleste. Du har jo også måttet halvere dem, fordi 500 mg havde en virkning, som om du drak for meget kaffe.

Artic Root, som Janneik tager, er også interessant, fordi det indeholder rosenrod-koncentrat i en standardiseret form, som kaldes SHR-5. Det er et svensk produkt, der har været anvendt til et vellykket forsøg med rosenrod til behandling af depressive.

I kan læse om det svenske forsøg her:

http://www.npicenter.com/anm/templates/newsATemp.aspx?articleid=20160&zoneid=26

Der står, at der er 500 mg rosenrod i Arctic Root, men så vidt jeg forstå, er der tale om 500 mg rosenrod i naturlig form, der er koncentreret til 145 mg ekstrakt.

Men hvor stærkt er så dette SHR-5-ekstrakt? Det har jeg ikke kunnet finde oplysninger om før i dag. (Står det på æsken?).

I følgende artikel står der, at SHR-5 indeholder 3 % rosavin og 0,8 % salidrosid, altså o.k:

http://www.helsenyt.com/print.cfm?Udok=yes&id=2552

Hvis ovenstående oplysninger er korrekte, ser det ud til, at Arctic Root er et godt produkt, fordi det er nemmere at få en mindre dosis end 500 mg, men stadigvæk en dosis, der har den rette fordeling og styrke af de to vigtige indholdsstoffer.

Hvis jeg skal begynde på rosenrod, vil jeg ud fra de foreliggende oplysninger derfor vælge Arctic Root. Jeg håber, at der er nogle, der vil rette mig, hvis jeg er forkert orienteret.

Mange hilsner

Irsten

Hej Maxie

Written by irsten 16. apr 2008 10:22

Hej Maxie

Jeg synes, at markedet for rosenrod her i Danmark i forvejen er temmelig uoverskueligt, så jeg overvejer bestemt ikke at købe et antidepressivt middel i udlandet.

Jeg er stadigvæk tilfreds med perikon. Når jeg overvejer at skifte til rosenrod, er det bl.a., fordi jeg i årevis har haft et problem med træthed – også før jeg begyndte på perikon. Det kan muligvis være min blodtryksmedicin, der som bivirkning giver denne træthed. Lige nu er træthedsproblemet blevet forværret.

Det er ærgerligt, at perikon og rosenrod, som du ellers til at begynde med var så tilfreds med, alligevel ikke virker godt nok.

Jeg kan i høj grad genkende din situation: Nu skal du begynde at gå hos en psykolog. Men en psykolog mener, at alting er psykisk, og er meget utilbøjelig til at tro, at urter kan hjælpe på noget som helst. Jeg har også gået hos en i øvrigt meget dygtig psykolog. Mens jeg gik der, fik jeg kaliummangel, som gjorde mig meget syg (træt, tørstig, svimmel, omtåget, pseudodement). Psykologen troede simpelthen ikke på, at kaliummangel kunne være årsagen, men begyndte at rode i min barndom efter forklaringer!

Hvor ville jeg dog ønske, at man kunne finde nogen, der har forstand på begge dele.

Jeg håber, at du finder frem til årsagen til dit ubehag, og hvad der kan gøres ved det.

Mange hilsner

Irsten

Rosenrod

Written by Samson24 10. aug 2011 10:07

Tror det er meget forskelligt faktisk.
har læst flere anmeldelser af folk der beskriver at de efter mange år er sig selv igen mm.

Også det at det giver mere angst og en speeded fornemmelse den første uges til 10 dages tid, også skulle den beroligende effekt komme. Har også oplevet at kvaliteten af de forskellige Rosenrod produkter virkelig variere.

Min oplevelse af perikon har været mindre tilfredsstillende grundet bivirkninger, selvom jeg har brugt "Perika" som skulle være det mest undersøgte ekstrat i diverse kliniske forsøg. Selvom det kun var en tablet om dagen, følte jeg mig fuldstændig slået ud og en hovedpine der bare ikke ville forsvinde selv efter 4 uger.

Derfor er jeg gået i gang med Rosenrod endnu engang. Kan ikke rigtig sige at jeg føler der er sket det helt store, men har tænkt mig at forsøge mig lidt frem med forskellige doser. Lige nu er jeg på en tablet af 145mg Ekstrakt om dagen, og har tænkt mig at forsøge med 2.
har tidligere taget et andet produkt med 250mg og heller ikke rigtig oplevet det store. Så nu må man se.

Håber da sandelig at det gør et eller andet :)

Forklaring på underlig debattråd!

Written by irsten 11. aug 2011 07:22

Hej Samson

Det lyder spændende, at du er i gang med at afprøve rosenrod. Jeg håber, at du får et godt resultat.

Når jeg skrive dette indlæg, så er det, fordi jeg synes, at denne over 3 år gamle debattråd, som du har hentet frem, trænger til at få et par kommentarer.

Sagen er jo, at efter at Depressionsforeningen har overtaget Depnet, er en masse indlæg i debatterne forsvundet. På et tidspunkt gav jeg tilladelse til, at mine gamle indlæg måtte blive stående efter overtagelsen. Jeg tænkte ikke videre over det. Men måske skulle jeg ikke have gjort det. Når alle de indlæg, jeg har svaret på, er væk, og kun mine indlæg står tilbage, ser det lidt underligt ud. I ovenstående tråd har der været i hvert fald tre andre indlægsskrivere foruden mig, men kun mine indlæg står tilbage.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan andre gamle debattråde ser ud. Jeg synes virkelig, at det er et problem!

Mange hilsner

Irsten

Hej Irsten

Written by Anonym 17. aug 2011 21:46

Nej det er slet ikke noget problem, at debattråde ser underlige ud. Den ser underlig ud fordi, de andres besvarelser forsvandt, netop fordi de ikke selv ønskede at få deres dagbøger samt debatter med over i det nye depnet. Og så ryger den også i din...

Hvis du ser på http://www.depnet.dk/universe5/debate/4647/default.aspx
Så vil du opdage at andres debatter stadig står i tråden, for dem som gerne ville med over.

Jamen, jeg synes, at det er et problem!

Written by irsten 18. aug 2011 08:38

Hej Valkyrien

Det er da dejligt, at du ikke synes, at det er et problem, at mange indlæg er forsvundet, således at det kan være svært at forstå meningen med de indlæg, der er tilbage (bl.a. mine indlæg).

Men det synes jeg ;o)

Mange hilsner

Irsten

Hej Irsten

Written by Anonym 18. aug 2011 12:02

Jeg er enig med valkyrien. Det må være en krænkelse af de brugere som ikke har givet tilsagn om, at deres dagbog og debatindlæg skal med over ikke respekteres.

Det er muligt du har et problem, men så anerkender du ikke, at de andre brugere har ønsket at få deres kommentarer slettet ved overdragelsen.

Hm, til Valkyrien og Skyggen

Written by Anonym 18. aug 2011 12:08

Jeg kan nu godt se at det er et problem. Jeg ønskede ikke at mine oplysninger skulle med. Dengang hed jeg TalkingHead. Hvis mine oplysninger alligevel var kommet med, ville jeg have følt det som en krænkelse, som Skyggen er inde på.

Specielt til Skyggen. Hed du Skyggen i det gamle depnet? Helt ny kan du ikke være med den holdning.

Til Skyggen

Written by irsten 18. aug 2011 20:03

Hej Skyggen

Ja, selvfølgelig ville det være en krænkelse, hvis Depressionsforeningen havde overtaget og vist folks debatindlæg, uden at de havde givet deres tilladelse!

Men det har jeg da aldrig forlangt, at Depressionsforeningen skulle gøre. Hvordan i alverden kan nogen få den opfattelse?

Jeg siger blot, at debatterne virker meningsløse, når der er så mange indlæg, der er forsvundet. Og jeg mener, at det er et problem.

Problemet forsvinder jo ikke, bare fordi der ikke er noget at gøre ved det! Det er da dejligt, at du og Valkyrien ikke anser det for et problem. Men det gør jeg altså :o)

Mange hilsner

irsten

Næ nu ser du spøgelser Irsten

Written by Anonym 18. aug 2011 20:58

Hvor er det lige der står, at jeg har skrevet, at du til depressionsforeningen har forlangt at få din tråd med samtlige debatindlæg - også de slettede?

Svar til Skyggen :o)

Written by irsten 19. aug 2011 08:10

Hej Skyggen

Oprindelig forsøgte jeg bare at fortælle Samson og eventuelle nye brugere, som måske ikke kender til overdragelsen, hvad årsagen er til, at denne over tre år gamle debattråd ser så underlig ud.

I min forklaring stillede jeg spørgsmålstegn ved, om det var rigtigt af mig at give min tilladelse til, at mine indlæg blev bevaret efter overtagelsen. Men jeg kommenterede IKKE, at andre brugere åbenbart har brugt deres ret til at lade være med at give tilladelse. Det er jo deres ret!

Derfor blev jeg meget overrasket over de reaktioner, jeg fik fra Valkyrien og dig, Skyggen.

Du skrev:

”Det er muligt du har et problem, men så anerkender du ikke, at de andre brugere har ønsket at få deres kommentarer slettet ved overdragelsen.”

Jeg blev overrasket over, at du – uden nogen som helst grund – påstod dette, og derudover blev jeg overrasket over den ret aggressive tone. Hvad er det, I er så vrede over?

Mange hilsner og god weekend til jer alle

irsten