Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Artic Root og Neurokan.

Written by janneik 22. apr 2008 13:37

Jeg har nu taget rosenrod og perikum i ca. 4 uger, og jeg har det fint.
Er dog stadig nødt til at tage seroquel til natten (100 - 150 mg.)p.g.a. at jeg eller ikke kan sove.
Jeg har overhovedet ikke haft nogle bivirkninger ved at stoppe med cipralex, samtidig med at jeg begyndte på perikum.
Jeg har helt klart haft meget mere energi end da jeg tog cipralex - om det så er p.g.a. manglende bivirkninger fra cipralex eller om det er rosenrod/perikum som giver energien, det ved jeg ikke.
Jeg vil fortsætte med samme dosis (3 tabl. neurokan og 2 tabl. artic root).
Når jeg har tages perikum i 2 mdr. vil jeg prøve om jeg kan undvære seroquel til natten, men jeg tvivler på det, og det er også helt fint med begge dele for mig.

Jeg vil gerne takke irsten, maxie og andre som kommer/har kommet med erfaringer og oplysninger om alternativ medicin. Det var det som fik mig til at prøve om det virkede på mig. Og det gjorde det.

Udover rosenrod og perikum tager jeg calcium/magnesium 1, 2. Longovital 3, 3. omnivital 1. Gingo biloba 4.
Og nu da jeg har travlt i haven, tager jeg nogle caye-tabletter, da jeg synes det hjælper på smerter over lænden (og så slanker de...måske)

Jeg skal have taget blodprøver for stofskiftet, skal bare lige have taget mig sammen til at komme på lab. men bilen er på værksted.

Ha´det!
Janne.

Arctic Root

Written by irsten 23. apr 2008 09:06

Hej Janneik

Det lyder dejligt, at du har glæde af perikon og rosenrod.

Jeg kan fortælle, at jeg nu er skiftet fra perikon til rosenrod. Det var egentlig meningen, at jeg ville vente, til jeg havde samlet flere informationer om rosenrod.

Men jeg fandt ud af, at tidspunktet til at trappe ud af perikon var fordelagtigt, fordi jeg har fået så meget lys på min rejse sydpå, at jeg ikke er i fare for at få en depression lige nu.

Desuden viser det sig, at mit blodtryk er steget meget efter min rejse, selv om jeg får meget blodtryksmedicin. Min læge siger, at jeg skal have lagt endnu mere medicin oveni, af en type som jeg ved, at jeg ikke kan tåle.

Så er det, at jeg læser i ”The Rodiola Revolution”, at rosenrod også kan hjælpe på forhøjet blodtryk, især hvis blodtryksproblemet skyldes stress.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nu vil jeg i hvert fald afprøve det. Ifølge bogen skulle rosenrod kunne hjælpe på træthed, stress, depression og forhøjet blodtryk, altså alle de fire problemer, som jeg slås med, plus endnu flere problemer, som jeg ikke slås med.

Jeg vil lige sige, at jeg ikke er trappet ud af perikon, fordi jeg var utilfreds med perikon. Jeg er skiftet til rosenrod af to grunde: For det første, fordi jeg vil forsøge at få mit blodtryk normalt uden brug af ekstra medicin fra lægen, og for det andet, fordi jeg nu har taget perikon i 6 år og 3 måneder. Måske kunne kroppen trænge til en pause fra perikon?

Jeg er begyndt med en tablet Arctic Root, som jeg tager tidligt om morgenen, før morgenmaden. Jeg har målt blodtrykket, og det viser en svagt faldende tendens, selv om det endnu ikke er normalt. Ellers mærker jeg endnu ingen forskel. Jeg vil stige til 2 tabletter i morgen, og så vil jeg nok blive på den dosis et stykke tid, hvilket vil sige 290 mg rosenrod-ekstrakt af en styrke på 3 % rosavin og 0,8 % salidrosidforbindelser.

Jeg nyder også at arbejde i haven.

Mange hilsner

Irsten


Det var godt, at du fik taget blodprøver!

Written by irsten 25. apr 2008 09:25

Hej Susser

Det var godt, at du fik taget blodprøver, så det kunne blive påvist, at du har B-vitaminmangel. Mener lægen, at din svimmelhed skyldes B-vitaminmanglen?

Du skriver ikke noget om, hvad det er for et B-vitamin, du mangler. Der findes jo mange B-vitaminer. Mig bekendt kan lægen kun måle B12-vitamin-mangel. Så jeg går ud fra, at det er B12, du mangler. Men man siger normalt, at hvis man mangler et af B-vitaminerne, skal man tage tilskud af dem alle.

Hvad har lægen sagt, at du skal gøre ved din B-vitaminmangel? Skal du have en indsprøjtning, eller kan du klare dig med B-vitaminer i tabletform? Hvilket mærke tager du?

B-vitaminer er meget vigtige for nervesystemet, så jeg synes under alle omstændigheder, at det er en god ide, at du tager B-vitaminer.

Hvis du kigger her:

www.netdoktor.dk/vitaminer/vitaminb12.htm

vil du se, at der bl.a. står:

”Nogle mennesker med B12-mangel vil som det første få symptomer fra nervesystemet.”
Jeg har også set oplysninger på www.helsenyt.dk, der siger, at B1-mangel kan give bl.a. søvnløshed og svimmelhed.

Du skriver, at din læge mener, at du skal have lægeordineret antidepressiv medicin i stedet for Velzina. Ifølge den tyske undersøgelse, som jeg plejer at henvise til, er perikon mere effektivt til depressioner end de almindelige lægeordinerede antidepressiver. Der er ikke – mig bekendt - lavet nogen videnskabelige forsøg med perikon til angst. Men man bruger jo de almindelige lægeordinerede antidepressiver til angst. Derfor kan jeg ikke se nogen begrundelse for, at perikon ikke også skulle kunne virke på angst.

Hvorfor mener din læge, at Velzina ikke er nogen god ide til dig?

Jeg synes, at det lyder som en god ide at du er begyndt at spise sundere og dyrker motion. Begge dele vil medvirke til, at du får det bedre.

Mange hilsner

Irsten

Stoppet med Artic Root.

Written by janneik 6. maj 2008 16:32

Jeg begyndte i Lørdags at få en underlig hjertebanken, så jeg er stoppet med rosenrod.
Måske det var lidt dumt at tage Omnimin ud over Neurokan og især Artic Root, men nu vil jeg se hvordan jeg fortsat vil have det uden ren rosenrod.
Jeg vil fortsætte med 3 tabl. Neurokan og 1 tabl. Omnimin.

Men ellers har jeg det fint, er fyldt med energi og lyst til livet.

Ha´det!

Jeg er meget tilfreds med Arctic Root

Written by irsten 7. maj 2008 07:55

Hej

I bogen ”The Rhodiola Revolution” står der, at nogle får bivirkninger af rosenrod i form af overstimulation eller en fornemmelse af at være agiteret eller speeded. Der står også, at det er meget individuelt, hvor stor dosis folk behøver. Nogle har en positiv virkning af en dosis på 25 mg og behøver ikke mere end det. Jeg tror, at det er meget vigtigt, at man tager en dosis, der er netop tilpas, altså hverken for stor eller for lille.

Jeg lagde mærke til, Janneik, at du i første indlæg i denne tråd skrev, at du tog 3 Neurokan (altså perikon) og 2 Arctic Root (altså rosenrod). Både perikon og rosenrod virker antidepressivt, så du fik altså en meget, meget stor dosis antidepressivt middel. Jeg tror ikke, at det var Omnimin, altså vitaminpillen, der var problemet, men at du simpelthen fik for meget antidepressivt middel, herunder for meget rosenrod, som gav hjertebanken.

Jeg er begyndt at tage rosenrod af mærket Arctic Root for 14 dage siden. Jeg trappede først, langsomt og forsigtigt, ud af perikon, som jeg jo ellers har haft god virkning af i over 6 år. Når jeg ønskede at skifte antidepressivt middel, var det, fordi jeg i mange år, ud over tendensen til depressioner, har haft et træthedsproblem, samt stress og forhøjet blodtryk. Og efter min rejse sydpå i første halvdel af marts var mit blodtryk begyndt at stige kraftigt, på trods af at jeg fik (og stadig får) en høj dosis almindeligt lægeordineret blodtryksmedicin (32 mg Atacand dagligt).

Ifølge bogen ”the Rhodiola Revolution” skulle rosenrod kunne kurere alle mine helbredsproblemer! Det lyder selvfølgelig for godt til at være sandt, men jeg besluttede mig for at prøve. Jeg ville egentlig først have læst noget mere om rosenrod, men tidspunktet til at skifte var gunstigt, så jeg kastede mig ud i det.

Efter få dage viste mit blodtryk en svagt faldende tendens på 1 pille Arctic Root, og jeg steg til 2 piller. (Jeg fulgte vejledningen fra bogen). Men da jeg havde taget 2 piller i nogle dage, begyndte blodtrykket at stige, så jeg gik med det samme ned på 1 pille igen. Og det ser ud til at virke. Mit blodtryk er på disse 14 dage faldet fra ca. 170/95 til ca. 150/86. Jeg mangler lige lidt, før blodtrykket er helt normalt igen.

Jeg mærker desuden, at jeg er ved at få flere kræfter, og psykisk har jeg det fint.

Min erfaring viser altså, at en for stor dosis rosenrod faktisk kan give stigende blodtryk. Også når det er den antidepressive virkning, man ønsker, er det min erfaring, at det er meget vigtigt at finde en dosis, der er netop tilpas, hverken for stor eller for lille. Det samme gælder jo for lægeordineret antidepressiv medicin, men dér har man jo lægen til at vejlede.

Jeg vil egentlig tro, at det største problem i forbindelse med naturmedicin mod depression er, at man står alene uden vejledning ved doseringen. Man kommer nemt til at tænke: ”Når denne dosis virker godt, så må en større dosis virke endnu bedre!” Men sådan fungerer det altså ikke.

Det lyder godt, at I begge to har det fint, Maxie og Janneik. Jeg vil ønske jer en god pinse.

Mange hilsner

Irsten

Rosenrod

Written by janneik 8. maj 2008 13:11

Igår og idag synes jeg at jeg har været ekstra træt.
Jeg gad vide om det er fordi jeg mangler mit daglige rosenrodtilskud....?

Måske jeg skulle begynde bare at tage én om morgenen istedet for at droppe begge tabletter.

Som du skriver, irsten, mangler vi viden om naturpræparater, så man må prøve sig frem (hvis man altså er frisk nok til at turde)

Jeg kan ikke live uden energi til at fylde dagene ud med noget produktivt. Hvis jeg dagligt begynder at blive så træt som jeg var inden jeg droppede cipralex og gik over til naturmedicinen, så ved jeg bare ikke hvad jeg skal gøre.

Men lige nu overvejer jeg at tage en enkelt artic root, da det hjalp imod trætheden sidst.
Så må jeg se om jeg får den underlige hjertebanken igen.
For det er helt sikkert nu, at det virker imod træthed.

Til Maxie om rosenrod

Written by irsten 9. maj 2008 08:01

Hej Maxie

Jeg ved godt, at jeg som overskrift på mit indlæg skrev, at jeg er meget tilfreds med rosenrod. Men man kan jo ikke sige alt i en kort overskrift.

Jeg har jo kun taget rosenrod i 16 dage, så jeg kan endnu ikke vide, om det vil komme til at fungere for mig. Men foreløbig ser det ud til det.

Du er meget velkommen til at vende tilbage med spørgsmål, hvis du skulle få brug for det senere. Jeg kigger jo jævnligt ind på depnet.

Også god sommer til dig.

Mange hilsner

Irsten

Til Janneik om rosenrod

Written by irsten 9. maj 2008 08:51

Hej Janneik (Jeg bliver nok nødt til at bringe mit indlæg i 2 dele)

Når jeg skrev, at jeg gerne ville have ventet lidt med at skifte fra perikon til rosenrod, fordi jeg gerne vil have mere viden først, var det ikke, fordi jeg mente, at der IKKE findes viden på området, for det gør der.

Men der findes f.eks. ikke tilstrækkeligt med viden om, hvorvidt rosenrod kan reagere uheldigt med andre ting. Af den grund havde jeg end ikke overvejet at tage rosenrod og perikon samtidig.

Jeg vidste jo ikke, om rosenrod og perikon kan fungere sammen.

Jeg vidste heller ikke, om rosenrod og min lægeordinerede blodtryksmedicin kan fungere sammen. Det var nok her, min største betænkelighed lå. Men denne blodtryksmedicin (Atacand) bliver ikke omsat via leveren og er derfor ikke så tilbøjelig til at give interaktionsproblemer. Det er derfor, at min blodtryksmedicin kan fungere sammen med perikon, som ellers ofte griber ind i andre slags medicins virkning, således som jeg har skrevet før.

En af fordelene ved at vælge rosenrod som antidepressivt middel i stedet for perikon, er, at man så slipper for perikons virkninger på anden slags medicin. Man ved jo med sikkerhed, at perikon griber ind i nogle mediciners virkningsmåde, f.eks. også P-piller.

Efter min ellers vellykkede rejse sydpå stod jeg med det problem, at mit blodtryk var for højt. Jeg fik den højeste dosis af den lægeordinerede blodtryksmedicin, som jeg kan tåle, og som godt kan forenes med perikon. Men min læge kan vanskeligt finde andre slags medicin, som jeg kan tåle, og som samtidig kan forenes med perikon.

Det var derfor, at jeg sprang ud i det og skiftede fra rosenrod til perikon. Nu behøver min læge ikke længere søge efter et blodtrykspræparat, der kan forenes med perikon. Hun kan koncentrere sig om at finde det, der er mest velegnet i min situation.

Men så viser det sig altså, at rosenrod faktisk nedsætter mit blodtryk, sådan at jeg tilsyneladende ikke behøver ekstra blodtryksmedicin. Jeg er endnu ikke helt i mål, men jeg håber, at mit blodtryk bliver normalt i løbet af pinsen, sådan at jeg undgår ekstra medicin.

Jeg kan jo endnu ikke vide, om det kommer til at fungere, men foreløbig ser det ud til det.

Angående træthedsproblemet, så kan jeg tydeligt mærke, at rosenrod til forskel fra perikon hjælper på træthed. Jeg ved ikke præcist, hvad mit træthedsproblem kommer af. Jeg tror, at det skyldes en blanding af mange forskellige faktorer, f.eks. at jeg i mange år (ved jeg nu her bagefter) havde en katastrofalt lav blodprocent. Det har belastet min organisme meget, også selv om min blodprocent nu er normal.

Jeg har ikke mærket noget til hjertebanken, mens jeg har taget rosenrod. Jeg føler mig ikke speeded, og jeg har ikke haft værre søvnproblemer, end jeg plejer. Men det var tydeligt at se på mit blodtryk, at 2 Arctic Root var for meget.

Ud over problematikken med at blande alt for meget sammen (medicin eller naturmedicin) er jeg meget opmærksom på at trappe forsigtigt op eller ned, når jeg ændrer på noget. Organismen har ikke godt af pludselige omskiftelser.

Det er muligt, at det ville være en god ide, hvis du tager 1 Arctic Root. Jeg er overbevist om, at det ville hjælpe på dit træthedsproblem. Men ville det så ikke være bedst at nedsætte din perikondosis? Jeg undrer mig meget over, at du tilsyneladende behøver en så stor dosis antidepressivt middel. Har Neurokan ikke samme styrke som Modigen? 3 kapsler Neurokan skulle være en dosis, der kan kurere en depression. Du skal vel kun forebygge en depression. Men når du så har fået rosenrod oveni, er det en overvældende stor dosis antidepressivt middel. Men folk er jo forskellige og reagerer forskelligt på antidepressive midler. Jeg tror, at folk somme tider tager alt for meget, fordi de vil være på den sikre side. Men som jeg plejer at sige: For lidt og for meget fordærver alting!.

Nu vil jeg ønske dig en god pinse.

Mange hilsner

Irsten

Til irsten.

Written by janneik 10. maj 2008 09:16

Jo, det er muligt at 3 tabl. neurokan er for meget (har det samme indhold som modigen). Men fra den tyske undersøgelse er det jo kun en lav dosis.
Men p.t. tager jeg 2 tabletter neurokan om morgenen, og idag startede jeg igen op med 1 tablet artic root.

Hvor er det dejligt at læse at dit blodtryk bliver bedre og bedre. Tænk hvis du en dag kan slippe for blodtr.medicin?

Du må også ha´det!

Janne.

Til Janneik

Written by irsten 11. maj 2008 08:13

Hej Janne

Jeg vil lige kommentere det, du skriver angående dosis og det tyske forsøg med perikon, sådan som det beskrives af Vitalraadet.

(Til andre perikon-interesserede: Gå ind på www.vitalraadet.dk – Klik derefter på nyhedsbreve, klik derefter på Arkiv, klik derefter på februar 2005, hvor du finder 4 nyhedsbreve, hvoraf det ene har overskriften ”Perikum overtrumfer lykkepiller.”)

Du skriver, at 3 Neurokan/Modigen er en lille dosis. Det forstår jeg altså ikke. Vitalraadet skriver ganske vist, at man normalt behøver 4-8 kapsler for at kurere en depression, men de taler om et perikonprodukt, hvor styrken er 450 mikrogram hypericin på kapsel.

Modigen (og så vidt jeg er orienteret også Neurokan) indeholder 900 mikrogram hypericin pr. kapsel.

I det tyske forsøg var startdosis en dosis indeholdende 1800 mikrogram hypericin, altså svarende til 2 kapsler Modigen. Men ca. hver anden af forsøgsdeltagerne måtte op på den dobbelte dosis, altså hvad der svarer til 4 kapsler Modigen.

På Modigen-pakningen anbefaler man 1-2 kapsler mod tristhed. Men der skal altså bruges den dobbelte dosis til at kurere en regulær depression, dvs. 2-4 kapsler.

Jeg synes derfor ikke, at man kan sige, at 3 kapsler er en lav dosis. Det er den dosis, der normalt vil kunne kurere en depression.

Min erfaring er, at man ikke behøver så stor en dosis, hvis man blot skal forebygge depression, som når man faktisk står midt i en depression og skal ud af den.

Men nu skriver du jo også, at du er gået ned på 2 kapsler Neurokan. Jeg vil blot sikre mig, at du ikke er løbet sur i forvirringen omkring milligram og mikrogram, hvor selve perikonekstraktet måles i milligram (300 mg pr. kapsel i Modigen)), mens kapslens styrke måles i mikrogram, hvor der altså er 900 mikrogram hypericin i en Modigenkapsel.

Angående min situation, så er det dejligt, som du skriver, at jeg tilsyneladende kan slippe for at tage ekstra blodtryksmedicin. Men jeg tror aldrig, at jeg ville kunne slippe helt for blodtryksmedicin, som jeg nu har taget i 16 år. Kroppen har jo vænnet sig til medicinen, og selv om de oprindelige årsager til det forhøjede blodtryk måske er ved at falde bort (formodentlig stress), så vil jeg nok ikke kunne gå ret meget ned i dosis, desværre.

Mange hilsner

Irsten

Måske er perikon en løsning, men nok ikke rosenrod

Written by irsten 3. jun 2008 09:20

Hej Lulu

Nu ved jeg ikke, hvem du spørger, men jeg vil tillade mig at svare.

Ja, jeg har temmelig meget erfaring med perikum og efterhånden også lidt erfaring med rosenrod. Men det er depressioner, jeg har lidt af. Jeg kender en ganske lille smule til angst, fordi der somme tider var angst blandet ind i mine depressioner, men det er længe siden, og længe før jeg begyndte på naturmedicin.

Jeg har ikke læst om nogen undersøgelser, der beviser, at perikon og rosenrod hjælper på angst. Det betyder ikke, at det er modbevist, at det skulle kunne hjælpe. Det betyder bare, at man ikke har undersøgt det.

Lægerne giver jo ofte traditionel antidepressiv medicin mod angst, så det er da meget muligt, at f.eks. perikon virker mod angst, når det nu virker mod depression.

Problemet med traditionel antidepressiv medicin, er, at angst ofte er en bivirkning ved medicinen.

Jeg har aldrig læst, at perikon skulle have angst som bivirkning, og det tror jeg ikke, at det har. Så du kunne jo prøve!

Derimod tror jeg ikke, at det ville være nogen god ide at prøve rosenrod, og det skyldes, at rosenrod har en stimulerende virkning. Det bruges også mod træthed og manglende energi. Hvis man tager for meget, kan man nemt få hjertebanken, og i hvert fald skal man helst ikke tage det efter klokken 12 middag, for hvis man gør det, kan man få problemer med at sove om natten.

Min umiddelbare vurdering er derfor, at rosenrod vil give dig flere problemer, end det løser. Men måske vil perikon være en løsning.

Men er du blevet undersøgt grundigt hos lægen? De symptomer, du nævner kan skyldes andre ting end angst, f.eks. lav blodprocent.

Hvis du ikke har fået taget blodprøver hos lægen til undersøgelse af, om du fejler noget rent fysisk, synes jeg, at du skulle bede lægen om det.

Med venlig hilsen

Irsten

Hej lulu82

Written by janneik 13. jun 2008 20:10

Jeg er ikke så meget på depnet pt, fordi jeg har fået det så godt efter at jeg har fundet rette dosis af perikum og rosenrod.
Jeg kan ikke råde dig til at tage naturmedicin frem for almindelig antidep. medicin.
Men jeg kan fortælle dig mine egne erfaringer. Jeg har igennem 10 år afprøvet mange forskellige typer medicin, men det som virkede bedst på mig var cipralex og seroquel.
Nu har jeg droppet cipralex til fordel for perikum, fordi jeg blev totalt udmattet af cipralex.
Derfor besluttede jeg at prøve hvordan perikum virkede, og jeg synes stadig det er det som virker allerbedst på både min træthed og mit humør.

Jeg bruger perikum-mærket Neurokan, og jeg tager pt 1 tablet om morgenen. (jeg bliver ikke træt af perikum)
P.g.a. at jeg ikke kan sove tager jeg 150 mg. seroquel til natten.

Ud over dette tager jeg 1 tablet Artic Root (rosenrod) om morgenen.

Håber ikke jeg har været for sent ude med at svare. Og jeg håber inderlidt at du får det bedre snart.

Ha´det!

Rosenrod (Arctic root) mod depression

Written by MsH 3. apr 2014 09:50

Jeg vil gerne høre mere om andres erfaringer med at bruge rosenrod mod depression. Jeg har ikke noget ud af tradititionel medicin, og er nu ved at trappe ud af noritren. Vil rosenrod være noget for mig? Og kan jeg bare begynde at tage det elelr skal jeg vente med at starte til noritren er helt ude af kroppen?
MsH

Rosenrod

Written by Liljen 3. apr 2014 11:53

Jeg ved ikke, om rosenrod direkte virker på depression, men det kan løfte humøret lidt og give mere energi. Jeg tager det selv og har taget det længe, men det har ikke en overvældende antidepressiv effekt.

Har samme erfaring som Liljen!

Written by irsten 4. apr 2014 08:59

Hej MsH

Dette er jo en meget gammel tråd.

Jeg afprøvede godt nok rosenrod dengang, men jeg gik tilbage til perikon. Sådan som jeg oplevede det, havde rosenrod ikke tilstrækkelig antidepressiv virkning. Jeg havde jo købt og læst en engelsksproget bog om rosenrod, og ifølge den bog var rosenrod et mirakelmiddel. Mine erfaringer var, at rosenrod virkede stimulerende, lidt på samme måde som kaffe, men ikke antidepressivt.

Perikon hjalp mig derimod godt i ca. 10 år. Jeg tager det ikke længere, da perikon ikke kan forenes med noget blodpropforebyggende medicin, som jeg ifølge lægerne er nødt til at tage. Nu får jeg Mirtazapin forebyggende mod depression. Der virker o.k., men sløver desværre en del. Til at begynde med var jeg glad for den sløvende virkning, for den gjorde, at jeg nemmere kunne falde i søvn. Nu er jeg ved at være lidt træt af det og savner det energiniveau, jeg havde, da jeg fik perikon. Men heldigvis går vi mod lysere tider, hvor jeg nok kan skære ret kraftigt ned på min Miratzapin-dosis.

Jeg håber, at du finder en løsning.

Mange hilsner

Irsten

Rosenrod-perikon

Written by MsH 4. apr 2014 12:44

Hejsa,
Tak for de gode svar. Jeg har nu taget rosenrod i to dage. Er næsten ude af min medicin og føler faktisk at rosenrod giver mig balancen tilbage imens jeg trapper ud.
Ved at perikon ikke må tages sammen med antidep medicin som noritren er. Og, at man skal vente tre-fire uger efter udtrapning med at starte på perikon.
Hvis jeg skal starte på perikon lidt senere i forløbet, hvor meget skal jeg så tage? og er der nogele "mærker" der er bedre ift andre?
Vil gerne guides lidt da jeg ikke sselv har nogen erfaringer med der.
Havde min førse depression sidste sommer og har ikke tidligere lidt af andet end panikangst der opstod når jeg var overbelastet og skulle køre bil. Detil følge har jeg ikke kørt bil i perioden 01-07. Begyndtre lidt igen men fik så sidste år et anfald i bilen og er ikke kommet igang igen. Depressionen er jeg i tvivl om kommer igen når jeg engang er helt ude på den anden side, men vil være dejligt at kunne gøre noget ved det som fx at tage perikon, hvor man ikke går rundt med en osteklokke på hovedet.
Håber at høre fra jer, hvis i har nogle gode råd ift hvor meget og hvor ofte om dagen jeg bør tage perikon, og hvilket mærke jeg bør vælge.
God weekend
MsH

Dosis

Written by Liljen 4. apr 2014 14:54

Hej MsH
Jeg synes, at du skal spørge i din lokale helsekost. De er som regel gode til at vejlede. Jeg har god erfaring med Velcina og Modigen. Har dog maks. taget 2 kapsler om dagen, men har hørt om folk, der er oppe på 3-4.
Evt. kan du tage 2 kapsler rosenrod, indtil du kan supplere med perikon. Vær opmærksom på, at rosenrod også skal være af den stærke slags. Der er intet i vejen for at tage begge - altså supplere rosenrod og perikon.
Mvh Liljen

Dosis perikon-rosenrod

Written by MsH 4. apr 2014 17:47

Hej Liljen,

Jeg vil forsøge mig med rosenrod først så :). Og så få fat i noget modigen/Velcina hvis jeg får brug for det. Hvad er den stærke slags rosenrod? Er det den der hedder Arctic Root?
Je g har Rosenrod Complex. De er på 250mg pr. kapsel og anbefalingen på dåsen er 2-3-kapsler om dagen. Men det er jo også noget med det aktive stof i dem mere end det er hvor mange mg de er på, så vidt jeg har forstået.
Sjovt nok står der ikke noget om det her med hvornår man må tage dem ift når man spiser. Men der gælder vel de "regler" jeg kan læse om her på siden?. Max 2 timer efter spisning og 20 min inden.
Mvh
MsH

Til MsH

Written by Liljen 6. apr 2014 12:34

Hej igen!

Jeg plejer at tage mine vitaminer og kosttilskud i forbindelse med et måltid, men jeg ved det faktisk ikke. Jeg plejer at tage rosenrod om morgenen, da de skulle have en opkvikkende effekt.
Jeg tog rosenrod, da jeg stadig var på antidepressiv. Men perikon begyndte jeg først på, da jeg var trappet ud af antidepressiv. Jeg har Artic Root nu, men før den havde jeg en anden, der var ligeså stærk. Hvis de er mildere, skal du bare tage flere. Men sammenlign dosis på de forskellige mærker, eller spørg i Helsekosten.
Held og lykke med det!

Mvh Liljen

Til Liljen

Written by MsH 7. apr 2014 12:34

Hej igen,

Tak. Dejligt med svar. Nu kan jeg komme videre. Går godt med den Rosenrod Complex jeg tagerén gang om dagen nu. Så må vi jo se om jeg får brug for mere eller også skal have fat i perikon. Haar som sagt ikke tidligere været deprssiv, og har på fornemmelsen at det var alt den ud og indtrapning af alt muligt medicin i sommers da jeg var indlagt, der var skyld i at jeg blev deprimeret. Havde ellers ku haft min angst ifm bilkørsle at slås med. Så nu håber jeg bare det går fremad.
Hav det godt
MsH

TIl MsH

Written by Liljen 8. apr 2014 08:03

Held og lykke med det!

Hvis du har en god helsekost, kan du evt. spørge dem, om du kan tage 2 tabletter med rosenrod. På min Fra Artic Root står der 1-2 tabletter om dagen.

Mvh Liljen