Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Angående forsideartiklen fra den 24.juni 2008

Written by irsten 27. jun 2008 10:00

En del af problemet vedrørende eksperters sludder og vrøvl er, at udtalelser fra ”eksperter” ofte formidles af journalister, der forvansker udtalelserne.

På forsiden af Depnet er der nu en nyhed fra den 24. juni 2008 med overskriften ”Lange arbejdsdage gør os bange”

Aldrig har jeg dog hørt mage til sludder!

Sagen er åbenbart, at undersøgelser har vist, at overarbejde statistisk set forøger risikoen for angst og depression. Og det lyder jo meget logisk og fornuftigt. Jo mere belastning, jo mere sandsynlighed for, at folk ikke klarer presset.

Men da journalisten skulle lave overskriften, troede han eller hun i sin uvidenhed, at ordene ”angst” og ”bange” betyder det samme.

Selvfølgelig bliver man ikke bange på grund af lange arbejdsdage! Hvorfor i alverden skulle man blive det?

Her er en oplysning til den uvidende journalist (hvis den pågældende person skulle finde på at kigge her):

At være bange er en ganske almindelig normal følelse, der opstår, når man udsættes for fare. At arbejde meget længe er meget hårdt, men ellers ikke farligt, med mindre man er slangetæmmer eller har andet risikobetonet arbejde.

Angst er en tilstand, hvor kroppen reagerer, som om der er fare på færde, men uden at der rent faktisk er fare på færde. Angst-tilstanden kan skyldes overbelastning.

Jeg har været inde på Politikens hjemmeside og tjekke artiklen, som den oprindeligt var skrevet. Politiken brugte ikke ordet "bange". Fejlen er opstået hos Infomedia, der viderebragte Politikens artikel til Depnet.

Irsten