Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvordan virker det på jer.

Written by katten50 23. jul 2008 06:55

Hej derude.
Er der nogen der vil fortælle mig, hvordan I reagerer på spydigheder og ironi.
Jeg har det nemmelig dårligt med det. Men min mand bruger det ofte over for mig, og det gør mig meget usikker. Jeg ved aldrig om han mener, hvad han siger, eller om der er en bagtanke med det. Så bliver jeg så usikker og bange.
Så griner han af mig, og kalder mig en snerpe, fordi jeg ikke fatter det.
Jeg har en meget lav selvtillid.
Jeg håber, at der er nogle, der vil svare.
Hilsen
Katten

spydigheder og ironi

Written by voksen 23. jul 2008 10:15

Hej

Jeg synes simpelthen at spydigheder burde forbydes ved lov! Og ironi..ja, det er måske lidt sværere..det behøver ikke altid være ondt ..ja,sådan opfatter jeg det - der er forskel på de to begreber..
ved godt, at man i et parforhold kan være meget sårbar- og det burde du måske få din mand til at forstå..

Spydigheder er aldrig ok!

Written by Brandfarlig 25. jul 2008 02:39

Hej Kat,

jeg må indrømme, at det første jeg tænker, når jeg læser dit indlæg, er at det da ikke er en ret betænksom mand du har. At han kalder dig snerpe og er spydig overfor dig, er i mine øjne slet ikke et udtryk for kærlighed og omsorg! Er du sikker på at du skal blive i det forhold? Det lyder til at tære på dig :(

Bekymrede tanker,
Helene

Tak for jeres svar

Written by katten50 30. jul 2008 06:49

Nej.
Jeg er ikke sikker på at jeg vil blive i forholdet. Men på grund at mit lave selvværd, er jeg ved at bygge mig selv op.
Efter at jeg har fundet denne side, er der pludselig gået mange ting op for mig.
Men jeg savner/mangler mod til at stå på egne ben. Vi har været gift i 25 år, og når jeg tænker tilbage, har det altid været sådan.
Hilsen
Katten

ironi

Written by lissie 10. aug 2008 10:22

ja jeg har også en mand der elsker at jonglere med spydigheder...jeg har lært at ignonere det og jeg griner bare af ham.....man skal ikke aktid tage sig så alvorlig..for så bliver livet for tørt.

ironi

Written by lissie 10. aug 2008 10:22

ja jeg har også en mand der elsker at jonglere med spydigheder...jeg har lært at ignonere det og jeg griner bare af ham.....man skal ikke altid tage sig så alvorlig..for så bliver livet for tørt.

Ironi kan godt være sjovt - hvis der er ligeværd!

Written by irsten 10. aug 2008 11:12

Hej Lissie

Hånden på hjertet: Bliver du aldrig såret, når din mand er spydig? For hvis du ikke gør det, er der jo ikke noget problem. Så kan jeg godt forstå, at du griner af det.

På mange arbejdspladser er der en meget hård jargon. Folk kan jo finde på at sige de mest hårrejsende ting til hinanden. Og det kan da også godt være sjovt, hvis man forstår at give igen. Jeg har faktisk mødt ægtepar, der har en lignende jargon over for hinanden.

Men inden for familien skulle det helst være sådan, at man kan føle sig beskyttet og elsket. Trådstarter skriver jo, at hun bliver usikker og bange, når hendes mand er spydig, og at hendes mand kalder hende en snerpe.

Derfor er der ikke tale om et ligeværdigt forhold, hvor de to partnere er lige gode om at slynge spydigheder i hovedet på hinanden. Og jeg synes, at Olsen har ret i, at trådstarter må forklare sin mand, hvordan hun har det med spydighederne og bede ham holde op med det.

Desværre udarter en sådan samtale sig ofte til såkaldte ”du-budskaber”, som f.eks. ”Du er da også så sart og en værre snerpe!” Derfor er det vigtig, at trådstarter holder sig til ”jeg-budskaber” og siger: ”Jeg bliver ked af det og såret, når du siger sådan” eller ”Jeg ville blive glad, hvis du holdt op med at være spydig”. Jeg-budskaber er sværere for partneren at affeje.
Mange hilsner

Irsten

Har prøvet alt.

Written by katten50 14. aug 2008 06:39

Hej alle.
Tusind tak for jeres indlæg.
Jeg forstår alle svarene, og jeg har også prøvet med, at 'jeg' føler så og så. Men så får jeg bare at vide, at mine følelser åbenbart er vigtigere end hans.
Jeg tror, at vi har slidt hinanden igennem alle årene, og fordi jeg bare har givet efter, så vil han ikke respektere mine følelser.
Han mener bare at jeg er for sart, og jeg bare skal tage mig sammen. Han mener jo ikke noget med det.
Men hvorfor skal han altid være spydig og ironisk overfor de ting jeg kan lide.
Vores parterapeut siger, at han skal give mig plads til at have mine meninger. Det opfatter han som, at han bare skal kanøfles. Men det passer jo ikke. Vi skal 'bare' respektere hinandens forskelligheder.
Men det er så svært det hele, fordi jeg får at vide, at alt det dårlige er min skyld.
Men, men, jeg startede tråden, for at få fokus på spydigher og ironi, fordi jeg ikke selv er god til at tage imod dette.
Hilsen Katten