Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Program om falsk medicin

Written by InfoMaster 13. aug 2008 10:26

Jeg er journalist på DR Dokumentar, hvor vi researcher på et program om falsk medicin.

Det viser sig, at mere og mere medicin købes over nettet fra online-apoteker af varierende karakter. Nogle gange får man den ægte vare, som man har betalt for, men det er også almindeligt, at man får tilsendt falsk medicin. Dvs. piller, som er produceret ulovligt, som man ikke kan vide hvad indeholder.

Det meste af det der købes over nettet er potensmidler, men tolderne har også konfiskeret blodtrykssænkende medicin, smertestillende og antidepressiver.

Jeg vil gerne i kontakt med nogle af dem, der har opdaget, at den medicin de har modtaget er falsk - for at høre om det har haft nogen konsekvens. Jeg kan kontaktes på tlf. 2854 4596 eller fri@dr.dk.

Med venlig hilsen
Mette Frisk
Journalist & tilrettelægger
DR Dokumentar
www.dr.dk


Enig!

Written by irsten 14. aug 2008 08:44

Hej

Ja, jeg undrer mig også. Det kan da ikke være noget særlig stort problem, at der er falsk medicin til salg på nettet. Jeg kan slet ikke forestille mig nogen som helst grund til at købe medicinen dér, når nu man uden problemer kan få lægen til at bestille det på apoteket. På apoteket kan man få tilskud fra Sygesikringen. Det kan man ikke, når man køber medicin i udlandet over nettet.

Hvis der er nogle store skoledrenge, der for sjov bestiller Viagra over nettet, og den medicin så bliver snuppet i tolden – ja, så får de vel bare en lærestreg, og så gør de ikke det mere.

Det problem, Barop nævner – altså at man bliver presset til at købe kopimedicin med den begrundelse, at der er tale om en nøjagtig kopi, og det så viser sig, at kopimedicinen alligevel ikke virker - må da absolut være et mere presserende emne at tage fat på.

Mange hilsner

Irsten