Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Lyrica(300 mg)

Written by Milli 28. okt 2008 19:54

Jeg har en pakke Lyrica 300 mg liggende. Den er uåbnet og kan holde sig helt indtil november 2009.

Jeg får ikke selv brug for den, ville det være lovligt hvis jeg solgte den videre til halv pris til en der kunne bruge dem?

Hvis nej, hvorfor ikke?

O.K. at sælge pillerne

Written by irsten 1. nov 2008 16:56

Hej Miller

Jeg kan da ikke se noget forkert i at sælge dine piller til en person, der står og skal bruge dem. Det er selvfølgelig en forudsætning, at den person skal bruge lige netop de samme piller, og at det er den rigtige dosis. Men der er vel heller ingen, der kunne finde på at spise Lyrica-piller uden at have fået dem ordineret af lægen?

På den måde tjener I begge på handlen.

Da jeg gik hos en psykiater, gav han mig tit piller, som andre patienter havde afleveret til ham, fordi de ikke længere selv skulle bruge dem. Jeg fik dem gratis, og det var en stor besparelse for mig. De andre patienter kunne jo godt have leveret pillerne tilbage til apoteket, men på denne måde sparede jeg penge, hvilket dengang betød meget. Desværre hjalp medicinen ikke, men det er en anden historie :o)

Mange hilsner

Irsten

God ide at være omkostnings-bevidst!

Written by irsten 5. okt 2009 07:56

Hej Tanja

Hvis man skulle sælge eller forære medicin til en anden person, er det naturligvis en forudsætning, at denne person i forvejen har fået ordineret nøjagtig den samme medicin af sin læge.

Og hvordan har man så mulighed for at tjekke det? Tjah, normalt vil det jo være en person, som man kender, og hvis troværdighed man derfor kender. Og jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at en af mine bekendte ville lyve om den slags ting. Hvilken interesse skulle folk have i at tage medicin, som ikke er blevet ordineret til dem?

Jeg kan selvfølgelig tænke mig til, at det er ulovligt at sælge f.eks. stærkt smertestillende medicin til andre. Men jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at det kan være ulovligt at sælge f.eks. overskydende antidepressiv medicin til en person, der står og skal bruge det. Man må tænke på, at den slags medicin er meget dyr. Da er da idiotisk, hvis en så dyr medicin går til spilde. Jeg har lige købt et glas medicin mod forhøjet blodtryk til 850 kr. Jeg ville da blive meget taknemmelig, hvis en af mine bekendte havde nogle overskydende piller af samme art og styrke, som hun ikke lige skulle bruge, og derfor var villig til at sælge dem til mig for et mindre beløb. Det offentlige ville jo også have gavn af at folk hjælper hinanden, for Sygesikringen har meget store udgifter til medicintilskud. Det er dumt at lade dyr medicin gå til spilde.

Mange hilsner

Irsten

salg af pillernj

Written by christer 10. okt 2009 18:30

synes ganske simplet at det er dybt umoralsk at i det hele tagmet at have tanken om at sælge overskydende medicin,det er jo ikke den blå avis det her forum
jeg synes i det hel taget slet ikke dit spørgsmål hører hjemme her på forum


mvh christer

Hvorfor er det umoralsk at hjælpe andre?

Written by irsten 11. okt 2009 06:42

Hej Crister

Tag det nu roligt. Der er jo ikke tale om, at nogen bruger denne debat til at annoncere for medicin! Der er tale om en, der gerne vil høre andres syn på, om man kan sælge overskydende medicin.

Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor det skulle være så forfærdeligt. Når man tænker på, hvor dyr medicin er, så synes jeg, at det er fint, hvis folk kan hjælpe hinanden. Jeg synes, at det er bedre at hjælpe en anden end at tilbagelevere medicinen til apoteket, hvor den bare vil blive destrueret. For at undgå misforståelser vil jeg lige tilføje, at det selvfølgelig er en betingelse, at den, der køber medicinen har fået samme medicin ordineret af sin læge.

Mange hilsner

Irsten

piller salg

Written by christer 11. okt 2009 19:33

jamen jeg synes stadig det er forkert,ens medicin er en privat sag,som man ikke går og fortæller andre om,gårjo heller ikke og spørger andre mennesker hvad medicin de får,og om de mangler det og det medicin,og hvor mange sidder og snakker piller,jeg kender i hvert fald ingen
piller er skrevet ud til DIG og ikke andre,såfremt jeg skulle have medicin i overskud vil de blive afleveret på
apoteket og ikke andre steder lige meget prisen de har kostet,så ved man samtidigt at ikke andre kunne komme galt af sted

Overskydende medicin

Written by jenschr 30. nov 2009 13:19

Hejsa..
Jeg mener at man skal aflever overskydende medicin hos den behandlende læge (altså hvis han har andre patienter, som kan have gavn af det. Jeg har personligt afleveret en del medicin hos min psykiater... Han siger at han har mange patienter som (i virkeligheden) ikke har råd til at købe den medicin som de har brug for.. Jeg kunne aldrig finde på at forsøge at sælge min medicin på "det sorte marked" Os som lider af en psykisk sygdom skal (også) være ansvarlige..
Medicin skal ordineres af en læge/ eller psykiater (som jo også er læge)

Derfor mener jeg at det er meget forkert at sælge eller forsøge at sælge medicin som man ikke har brug for.

Som "klient/ psykisk syg" ved man ikke nødvendigvis om man i givet fald sælger til en person som.. for det første har brug for medicinen, for det andet kan vi med psykiske sygdomme også have medicin, som potentielt kan misbruges.....
Derfor bør vi der får medicin mod psykiske sygdomme... Altid spørge vores læge/psykiater - om han/hun har patienter som kan have glæde af vores overskydende medicin...... hvis ikke - så bør vi aflevere det på apoteket..

Hilsen
Jens