Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Meget kvalme.. Hjælp

Written by Anja19 10. apr 2009 23:38

Jeg har i 6 år nu haft kvalme fra jeg står op om morgenen til jeg går i seng om aftenen. Jeg kaster aldrig op og har aldrig gjort det.
Det mindkser kvalmen når jeg putter noget i munden, jeg ved virkelig ikke om det er fysisk eller psykisk.

Har i oplevet eller oplever det samme som mig?

Kvalme

Written by irsten 11. apr 2009 10:10

Hej Anja

Det må det være frygtelig ubehageligt. Hvad har du forsøgt indtil nu? Hvad siger din læge?

Hvis du har forsøgt alt inden for det etablerede system, er det et forsøg værd at prøve f.eks. en orthomolekylær læge. Det koster selvfølgelig penge, men man kan få priserne oplyst på lægens hjemmeside.

Mange hilsner

Irsten

tak for svaret

Written by Anja19 11. apr 2009 15:54

Hvad dælen er det for en læge? har aldrig hørt om sådan en før.
Jeg har været til lægen med det, men de skyder meget hurtig skylden på min panikangst. Men da jeg aldrig har hørt andre der har det som mig så tvivler jeg på at det er psykisk

Kvalme

Written by Joo 11. apr 2009 21:11

Jeg kan ikke lade være med at fortælle at jeg har haft kvalme igennem nu 11 år. Det kommer i perioder, og i nogle perioder kan det vare fra jeg står op til jeg går i seng, i andre perioder kommer det som "anfald" 1 gang om dagen eller mere. Anfaldene startede nærmest fra den ene dag til den anden i 1998, hvor jeg havde et hårdt sommerarbejde som stuepige i Norge. Jeg måtte rejse hjem før tid, og snart efter blev jeg indlagt på psyk, da man mente det måtte være noget psykisk. Formentlig en svær dep og/eller angstanfald. jeg havde på det tidspunkt stort set ikke spist, og kun drukket meget lidt, i 2 uger. Jeg havde ulidelig kvalme døgnet rundt, men kastede aldrig op. I alle disse år med kvalme, har jeg, ligesom du, aldrig kastet op. Efter at den første krise, med kvalme døgnet rundt, var ovre, begyndte jeg så mit nye liv som psykiatrisk patient. Det er stadig i dag ikke fuldstændigt bevist, hvoraf kvalmen kommer, men de fleste eksperter (og det er ikke så få), som jeg har været til gennem årene, mener det er en slags angstanfald eller en reaktion på stress og overstimulering af nervesystemet. Siden jeg fik mit første anfald, har jeg taget Alprazolam, når anfaldet opstår. Det er indtil videre det eneste beroligende middel (og jeg har prøvet snart sagt alle!) som hjælper mod kvalmen. Jeg føler ingen mental angst. Kun ulidelig kvalme og ildebefindende, ligesom når man er fysisk syg.
Jeg har fået Cipramil i ca. de 6 af årene, og har også prøvet Efexor, Cymbalta m.m. MEN, i november sidste år prøvede jeg så Cipralex. Der gik 2 dage, så vågnede jeg op og havde min første kvalmefri dag i ca 2 år! Jeg tænkte, at det kunne vel ikke vare ved. Men det gjorde der. Jeg har stort set ikke haft kvalme siden. jeg kan stadig få anfald, når jeg er ked af noget eller stresset. Men endelig, endelig, er det slut med den daglige, invaliderende kvalme. Det er meget, meget stort for mig!! Måske finder du også en dag den rigtige medicin for dig - hvis det da overhovedet er medicin der skal til. Alt det bedste

tak for svaret

Written by Anja19 11. apr 2009 21:42

det lyder jo meget som mit kan jeg sige, føler nemlig ingen angst som sådan men kvalmen er der bare altid. Cipralex får jeg nu,men det hjælper ikke mod kvalmen.
Jeg tror også næsten det er psykisk,men det er bare fordi det ville være nemmere hvis det var fysisk. Så kunne man jo bare lige få noget for det og bum så var det væk:-D

En orthomolekylær læge

Written by irsten 12. apr 2009 09:34

Hej Anja

Du spørger, hvad dælen en orthomolekylær læge er. Hertil må jeg svare, at en orthomolekylær læge dæleme er en læge, der prøver at undersøge, hvad årsagen til helbredsproblemet er og herefter prøver at gøre noget ved selve årsagen – i stedet for at spise patienten af med en forklaring om, at det nok er psykisk, samt stribevis af forsøg med forskellige slags medicin.

En orthomolekylær læge vil bl.a. undersøge folk for ernæringsmæssige mangler eller parasitter i mave/tarmkanalen eller tungmetalforgiftning.

”ortho” betyder ”ret” eller ”rigtig”, og vi kender denne forstavelse fra ”ortografi”, der betyder ”retstavning”.
”molekylær” har jo med ordet ”molekyle” at gøre.

En orthomolekylær læge er derfor en læge, der ser på, om patientens krop er sund på molekyle-niveau. Og han forsøger at rette op det, hvis den ikke er.

Jeg siger ikke, at en orthomolekylær læge med garanti kan hjælpe dig. Jeg peger blot på, at det kunne være en mulighed, hvis du har prøvet alt muligt andet.

Det er jo fint, at Cipralex kan hjælpe Joo, men det hjælper åbenbart ikke dig. Og jeg synes, at det må være forfærdeligt at gå i så mange år og være syg.

Jeg håber, at du er tilfreds med min forklaring.

Mange hilsner

Irsten

P.S. Jeg har ikke selv prøvet en orthomolekylær læge, men jeg overvejer at prøve det. Jeg døjer med højt blodtryk og skal have større og større mængder blodtryksmedicin, som efterhånden giver flere og flere bivirkninger. Jeg synes, at lægevidenskab burde gå ud på at finde årsagen til sygdommen og gøre noget ved den, så man ikke behøver at tage alt det stads, som man nogle gange bliver mere syg af. Hvis det kunne lykkes for mig at finde en god løsning, gør det ikke noget, at det koster penge. Det er jo en investering i ens fremtid. Og al den medicin er jo også frygtelig dyr.

Prøv B-vitaminer!

Written by irsten 14. apr 2009 10:11

Hej igen, Anja

Hvis du synes, at det er for uoverskueligt at gå til en orthomolekylær læge, vil jeg foreslå dig, at du prøver at tage B-vitaminer.

Jeg var i gang med at lede efter noget andet, men så stødte jeg pludselig på oplysninger om, at mangel på B1-vitamin og mangel på B8-vitaminet, som også kaldes biotin, kan give kvalme. Det kan du se i følgende links:

http://www.livszone.dk/behandlinger-vitamin-b.php

http://www.dsgnet.dk/Sites/artkirch-b-art/03-6_-_B12-VlTAMIN.asp


I det første link står der under ”Mangelsymptomer på hvert enkelt B-vitamin” som første punkt, at B1vitaminmangel giver konstant kvalme.

Jeg ved, at kaffedrikning kan ødelægge B1-vitamin, så hvis du drikker store mængder af kaffe kan det være en forklaring.

Og på radiodoktoren, Carsten Vagn Hansens Internetside, som er det andet link, står der under biotin, at mangel kan give kvalme.

Jeg vil derfor råde dig til at afprøve B-vitamin-tilskud. Man skal altid tage et tilskud med alle B-vitaminerne, fordi det enkelte B-vitamin er afhængigt af alle de andre B-vitaminers tilstedeværelse for at virke optimalt.

Jeg kan anbefale B-vitaminer af mærket Biorto, som fås i helsekostbutikker og hos Matas.

Det er i hvert fald ganske ufarligt og ikke ret dyrt at prøve B-vitaminer. Og du ønsker jo også, at du bare kunne tage en pille, og så ville kvalmen forsvinde, ikke?

Mange hilsner og held og lykke

Irsten

kvalme

Written by Joo 16. apr 2009 18:09

irsten, det lyder interessant. jeg har aldrig taget særskilte B-vitaminer, men tager en daglig multivitaminpille. Skulle det ikke dække behovet, mon? Eller tror du der skal ekstra til?

Kvalme og B-vitaminer

Written by irsten 17. apr 2009 09:21

Hej Joo

Ja, jeg synes også, at det lyder, som om det ville være en god idé at afprøve B-vitaminer.

Der findes en hel bog om B-vitaminer, som er lagt ud på nettet. Her har jeg dog ikke set kvalme angivet som symptom på B-vitaminmangel (Det kan være, at jeg ikke har kigget grundigt nok), men jeg har set, at B-vitaminer anbefales til at lindre kvalme.

Man kan læse denne bog på:

http://www.mayday-info.dk/339.0.html

Og nej, en almindelig multivitamin- og mineralpille vil ikke være tilstrækkelig, hvis man har B-vitaminmangel.

Den almindelige vitaminpille har kun ganske små mængder af hvert enkelt B-vitamin og er derfor kun beregnet til at forebygge B-vitaminmangel. Hvis man har en decideret mangel, som man skal kompensere for, eller hvis man vil bruge B-vitaminer som behandling, er man nødt til at tage en særskilt B-vitaminpille med større mængder af hvert et enkelt B-vitamin. B-vitaminmængderne skal være som ved B-vitaminer af mærket Biorto.

Det er en kendt sag, at B-vitaminerne er meget vigtige for nervesystemet, og det er en kendt sag, at vitamin- og mineralmangel kan være årsag (eller medvirkende årsag) til depression. Selv om Cipralex kan afhjælpe din kvalme, synes jeg, at det er værd at tænke over, om både din kvalme og din depression kan være forårsaget af B-vitaminmangel. Og B-vitaminer skader i hvert fald ikke, og de har ingen bivirkninger, når blot man ikke overstiger den dosis, der står på pakningen.

Mange hilsner

Irsten

Mavesyre

Written by chris2233 18. jan 2013 09:57

Jeg havde samme problem, da jeg startet på lamotrigin, havde konstant kvalme i 4 måneder, så tog jeg medisinen fra, men det virket ikke, så kom jeg til læge, og fik nogle piller imod mavesyre, efter 2-3 uger, kunne jeg mærke det hjalp, også begyndte jeg på lamotrigin igen, og tar stadig mavesyre piller, og har ikke særlig meget kvalme mere, og slet ikke som før, prøv og gå til din læge og sp'ørg om det kan være det samme:)

Også her

Written by Sniffelen 9. jul 2013 04:37

Jeg har det ikke i en dagligt slem grad. Men har som regel en underlig kvalme hver eneste morgen, og har heller aldrig kunnet spise morgenmad af den grund. Men det aftager oftest i løbet af dagen, men dog forstætter det også ca ½ af tiden. Jeg tror i mit tilfælde er det nok mest psykisk det sker. Hvis jeg har en stresset eller dårlig dag bliver det som regel værre. Og har oplevet 3 gange nu indenfor det sidste ½ år at jeg har skullet kaste op af det. Som ikke er normalt for mig, har kun brækket mig 4 gange fra jeg var 3-18 år. Det er dog os kun sket på helt tom mave. Rigtig, rigtig nasty. Jeg har ikke været til min læge med det da hun er en rigtig nederdrægtig, dum kælling (undskyld sproget). Hun er dårlig til at tage en seriøst og kigger kun hurtigt på en og sender dig hjem. Men jeg læste engang at man godt kan have "kronisk underlig mave". Jeg kan ikke huske præcis hvad det hed. Men det er ikke noget lægerne kan/vil tage sig af. Skal slf ikke kunne sige om det er det. Men en større del af befolkningen har det ( i en meget mild form). Vil i hvert fald også prøve B-vitamin. Ville da være fantastisk hvis det kan klares så simpelt!

Også her....

Written by Imex 9. jul 2013 18:25

jeg tror du har problemer med din mave syre, som chris skriver.....

Dette kan selvfølgeligt godt være "affødt" af psykiske problemer, men jeg tro nu, at du i dit tilfælde skulle snakke med din læge, om nogle "svage" kvalme-stillende piller eller f.eks. Link, dette tror jeg vil hjælpe dig godt på vej ;)

Med håb om bedring - "kvalme er heller ikke sjovt" :(

Imex

Kvalme

Written by Kvinde33 13. jul 2013 09:22

Har kvalme ofte om morgenen pga. min medicin (Cymbalta) og har svært ved at spise før senere på dagen. Når jeg har angst bliver kvalmen ekstrem og appetitten forsvinder helt.
Mvh.

Svar

Written by Prusit 16. jul 2013 19:56

Jeg er bange for kvalme og opkastninger - Det er den største del af hvad min angst omhandler. - Jeg kaster aldrig op, men kvalme er voldsomt når den rammer! - Og bliver ENDNU værre hvis jeg panikker over det - For angsten gør jo dét værre netop fordi jeg er bange for den slags! - Jeg får at vide det er psykisk - Alle dem med kvalme ville ikke få det bedre af at putte noget i munden (hvis det er opkast kvalme) - Jeg fanger mig tit i kvalmen og angsten forsvinder i små pauser på en dag (de dage det er slemt), fordi min koncentration var et andet sted et splitsekund.

Folk med angst får kvalme af psykiske årsager - Du kan kalde det både psykisk og fysisk, men kommer somregl af psykiske årsager! :)

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 21. dec 2020 12:40

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.