Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Bange for at tage Cipralex

Written by bennyst 1. jul 2009 13:42

Hej alle,

Først lige lidt om mig selv. Jeg har stort set hele livet igennem lidt af sygdomsangst. De seneste år er det blevet i en sådan grad, at det påvirker min dagligdag og liv i almindelighed.

Jeg er nu sendt i behandling forstået på den måde, at jeg skal starte til samtaleterapi i løbet af denne måned. Sideløbende med denne samtaleterapi har jeg af lægen fået en recept på Cipralex denne har jeg dog ikke indløst.
Når man som jeg lider af sygdomsangst, er det første man gør når man får en recept, at søge information på nettet. Da jeg læste om alle de grimme bivirkninger turde jeg ikke, at tage dem. Jeg drøftede det efterfølgende med overlægen som fortalte mig at jeg burde tage dem, da det kunne være en genvej til, at få det markant bedre og at bivirkningerne ikke var så slemme som det fremgik af indlæg sedlen. Jeg fik næste det indtryk,at jeg snød mig selv hvis jeg ikke turde tage dem.

Jeg har nu læst og læst på nettet og min frygt er ikke blevet mindre. Jeg har derfor stadig ikke turde tage dem. Omvendt har jeg det sådan, at jeg bare gerne ville have det bedre og igen være noget for min kone. I øjeblikket er jeg bare tavs som en østers når jeg kommer hjem fra arbejde. Jeg sidder konstant og tænker på om jeg nu har fået den ene eller den anden form for kræft!.

Jeg syntes bare at nettet rummer flere dårlige beretninger end gode - hvis i forstår.

Undskyld det lange indlæg

Min oplevelse af det

Written by studerende21 1. jul 2009 15:54

Jeg blev også noget rystet, da jeg så den sindssyge liste af bivirkninger. Dog kan jeg fortælle dig, at jeg ikke blev så ramt i det år, jeg tog cipralex. De første 14 dage var ikke så sjove. Især den første uge var slem. Havde slem kvalme og kastede en del op. Den anden uge var symptomerne mildere og til sidst forsvandt de helt. Jeg endte med kun en enkelt bivirkning, nemlig træthed. Jeg fik, hmm, anfald af træthed, og de var irriterende og upraktiske (er studerende på uni), men det er også det. De bivirkninger, du ser, er (så vidt jeg ved) ALLE, der overhovedet er rapporteret i forbindelse med cipralex, og husk at de fleste er meget sjældne, og derfor er det usandsynligt hvis ikke umuligt at opleve alle på en gang.
Held og lykke med det.

Knus herfra

Tak for dit svar

Written by bennyst 2. jul 2009 10:43

Kære studerende21

Tak for dit svar, ikke at det gør mere rolig men sådan er det vel når man lider af sygdomsangst som jeg gør.

Nu skal jeg snart på ferie, så under alle omstændigheder tør jeg ikke og tage dem op til den. Tænk hvis jeg skulle gå hen og blive mere dårlig end jeg er nu, og oven i købet når man befinder sig i udlandet - nej det går ikke.

Jeg vil seriøst overveje, at prøve når jeg kommer hjem fra ferien for hold da helt op hvor ville jeg gerne få det bedre....

Knus herfra

God ferie

Written by studerende21 4. jul 2009 15:09

Hej igen.
Jeg kan sagtens forstå, du ikke vil tage dem op til en ferie. For at være helt ærlig, så tror jeg også, det ville være dumt. Tag dem hellere i vante omgivelser. Og husk nu, at bivirkningerne går mere eller mindre over. I følge min læge var 2 uger med kvalme ikke almindeligt.
Held og lykke med det.
Og RIGTIG go ferie.

Knus herfra

Hukommelsen, og koncentrationsevnen

Written by bennyst 24. aug 2009 17:11

Kære alle,

Tak for alle de mange svar jeg har fået på indlægget. Jeg har sat mig for, at starte på Cipralex fra næste uge. Hvorfor nu lige næste uge? Den simple årsag, at jeg her for alvor starter op med terapien. Jeg vil være hamrende nervøs for de mange bivirkninger, men vil omvendt også sige til mig selv at jeg nødvendigvis ikke får dem.
Jeg har dog yderligere en bekymring. Jeg er sideløbende med mit arbejde startet på en efteruddannelse. Dette kræver en del af mig, både med hensyn til forberedelse men også med en hel del hjemarbejde. Vil min brug af Cipralex virke forstyrrende på det? Jeg mener, at have hørt at de kan påvirke hukommelsen, og koncentrationsevnen og det vil ikke være optimalt.

Øv..

Written by bennyst 31. aug 2009 09:11

Er lige blevet ringet op af sygeplejersken, som fortalte mig at min tid måtte aflyses i dag grundet sygdom. Jeg har virkelig set frem til i dag – det var også dagen hvor jeg ville starte op med Cipralex og nu ved jeg ikke rigtig om jeg tør, for jeg ved ikke for nuværende hvornår der er en ny tid til mig – en rigtig møg start på en ny uge.




Har virkelig brug for jeres råd

Written by bennyst 3. sep 2009 19:28

Nu har jeg så endelig fået taget mig sammen til, at købe en pakke Cipralex 28 stk.
Meningen var / er at jeg ville starte i morgen tidlig med 5 mg men til min store forbavselse var indlæggelse seddelen noget større end den jeg hidtil havde set på nettet.
Mange af de bivirkninger som jeg havde læst mig frem til på nettet var lige pludselig suppleret op med nogle meget alvorlige såsom hævelse af hud og vejrtræknings problemer og hvad ved jeg. Alt sammen efter min mening af en så alvorlig karakter at man blev helt dårlig ved tanken, og jeg er nu i syv sind!
Jeg har virkelig brug for jeres hjælp! Skal jeg starte med 5 mg og så håbe jeg ikke bliver ramt eller skal jeg smide pakningen ud?
Kan det på nogen måde være farligt at begynde på det møg, eller er risikoen så lille at det ikke er værd og tage med?

Ohh jeg kan blive ved….








Nu har jeg taget springet!

Written by bennyst 16. sep 2009 19:06

Kære alle,


Aller først tusinde tak for alle jeres indlæg!

Så tog jeg langt om længe springet – jeg har taget den første pille lige umiddelbart efter min terapi her til eftermiddag.

Jeg tog 5 mg og efter ca. 15 minutter fik jeg en underlig følelse i hovedet – lidt senere en underlig tør fornemmelse langt tilbage i ganen og også kvalme. Jeg ved ikke om det er fordi jeg tænker over det, eller kan det virkelig være rigtig, at man efter kun 5 mg kan få det sådan og også så hurtigt efter indtagelsen? Det er nu 4 timer siden (kl. er 19:00) og kvalme har jeg stadig:-(








Hej ChipChap

Written by bennyst 22. sep 2009 14:37

Kære ChipChap


Det er faktisk noget rigtig møg hvad de piller angår. Jeg har ikke turde tage dem siden, velvidnede at det måske ikke er det rigtige at gøre.

Jeg har bare så svært ved, at acceptere at man skal have det så meget dårligere før jeg evt. får det bedre - som jo så ikke endda ikke engang er helt sikkert.

Det har jeg har gjort hidtil (faktisk i en del år), er at jeg har drukket en 4 til 5 genstande når jeg kommer hjem fra arbejde. Det har givet mig den der dejlige ro i kroppen og angsten bliver dermed langt mindre udtalt. Jeg ved godt det ikke er holdbart, og det giver mig også en rigtig dårlig samvittighed. For jeg ved jo at alkohol er skadelig når det bliver til mere end de 21 genstande om ugen.

Den ubehagelighed jeg fik ved indtagelsen af pillerne og dermed også den fornemmelse af manglende kontrol får jeg jo ikke når jeg indtager disse 4 til 5 genstande – forstår du hvad jeg mener?

Min behandler beder mig om at være vedholdende med pillerne og jeg har endnu ikke orienteret hende om at jeg er stoppet. Min næste session er fredag den 2. oktober og der vil jeg naturligvis fortælle hende det.







?

Written by bennyst 22. sep 2009 17:54


Hej ChipChap,

Efter sundhedsstyrelsens retningslinjer er jeg jo allerede alkoholiker. Jeg føler dog ikke at jer er, og mener selv jeg har kontrol over det. Jeg indtager ingen alkohol før jeg har fri og som sagt så er det et sted imellem 4 og 5 genstande.

De præparater du omtaler ser da umiddelbart ud til at have samme ubehagelige bivirkninger som Cipralex?