Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

har noget erfaring med at trappe ud af alprox

Written by gyla 4. jul 2009 19:59

Jeg får Alprox 1 mg.X 3 dgl. og har fået det i de sidste 10 år, har fået div. benzo'er de sidste 27 år.
imod angst især socialangst som er invaliderende i mit tilfælde.
Jeg skal nu trappes ud, og ville gerne høre om andres erfaring med det.

Et svar

Written by irsten 4. jul 2009 21:38

Hej Gyla

Jeg tror, at du vil blive glad for at komme af med dine benzodiazepiner. Men når du har taget dem i så mange år, er det vigtigt, at det bliver en meget langsom nedtrapning.

Jeg fik også engang for mange år siden Alprox, og jeg var overhovedet ikke klar over, at man så hurtig blev vænnet til medicinen, sådan at der stort set ikke er nogen beroligende virkning mere, og alligevel bliver man nødt til at tage det for ikke at få abstinenser. Jeg tog det vel i halvandet år. Pludselig ville min læge have mig trappet ud af det, og det var på et tidspunkt, hvor jeg arbejdsmæssigt var meget ophængt. Det var temmelig ubehageligt. Min læge ville først have, at jeg skulle møde op hver dag i hendes konsultation for at hente dagens ration. Det var ikke særlig smart, når man i forvejen er hårdt presset tidsmæssigt. Jeg fik dog gennemtrumfet en ordning, hvor jeg selv styrede nedtrapningen.

Jeg lavede en meget effektiv nedtrapningsplan. Min dosis, hvorfra jeg skulle trappes ud, var 2 piller dagligt. Jeg husker ikke, hvor mange mg. Jeg delte disse 2 piller i fire halve piller, og så tog jeg en halv pille for hver 6. time. Næste dag tog jeg en halv pille for hver 7. time, og så ventede jeg nogle dage og tog derefter en halv pille for hver 8. time osv. Jeg husker ikke længere, hvor lang tid der gik mellem hver ændring. Men når du har taget Alprox i så mange år, er det vigtigt, at din nedtrapning bliver meget langsom.

Måske undrer du dig over den stramme tidsplan. Men den var meget nødvendig. Når man har abstinenser, er det meget vigtigt at køre en så stram tidsplan. Min tidsplan indebar, at jeg somme tider skulle tage en halv pille om natten, men det var intet problem, for man sover ikke så meget under en sådan nedtrapning, og der er ingen grund til at stille vækkeuret, for man skal nok vågne af sig selv, når det er ved tiden, at man skal have sin dosis.

Sådan som jeg husker det, gik jeg på et tidspunkt over til at tage kvarte piller og derefter mindre stykker. Hovedsagen er, at man følger sin plan, og at det ikke går for hurtigt.

Jeg ved, at der er en Internetside med mange gode råd. Den finder du på denne adresse:

http://www.benzoinfo.dk/

Held og lykke med det.

Mange hilsner

Irsten

tak

Written by gyla 5. jul 2009 10:26

kære irsten

Tak for dit svar, og gode forslag til udstrapning.
Ja, du har ret i at man meget hurtigt vænner sig til medicinen så den angstdæmpende virkning fortager og man "kun" tager Alprox for at undgå abstienser.

Abstinenser

Written by irsten 6. jul 2009 09:49

Hej Mifona

Nu er det 13 år siden, at jeg trappede ud, så det er lidt svært at huske.

Jeg fik benzodiazepiner mod stress i forbindelse med en stor og langvarig arbejdsopgave, som var svær at overskue. Sådan som jeg husker det, var abstinenserne i forbindelse med nedtrapningen nogle af de samme symptomer, som gjorde, at jeg oprindelig fik medicin: anspændte og stramme muskler omkring hjertet og over skuldrene, uro og rastløshed og besvær med at sove om natten. Desuden steg blodtrykket.

Dengang havde man ikke nogen nem adgang til oplysninger. Jeg kan se, at www.benzoinfo.dk virkelig har mange værdifulde oplysninger, og der står faktisk et sted, at abstinenserne ved en nedtrapning vil ligne de oprindelige symptomer, som var årsagen til, at man fik medicinen.

Mange hilsner

irsten

Til Pessimist

Written by irsten 6. jul 2009 09:53

Hej Pessimist

Jeg synes roligt, at du kan tage Rivotril, mens din psykiater er på ferie. Man bliver ikke afhængig på ganske få uger.

Din psykiater har vurderet, at din angst er så slem, at du behøvede en umiddelbar lettelse. Når psykiateren kommer tilbage, er det vigtigt, at I sammen finder en mere langsigtet behandling.

Mange hilsner

Irsten