Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

maveproblemer i forbindelse med angst

Written by bennyst 14. jul 2009 08:35



Indledningsvis kan jeg nævne, at jeg er 43 år og har lidt af sygdomsangst lige så længe jeg husker tilbage. De seneste år er det dog blevet af sådan en karakter, at det påvirker min dagligdag på mange områder. Jeg er nu sendt i behandling og skal starte med kognitiv terapi i næste uge, og det ser jeg meget frem til.

Nu til mit spørgsmål:

Er der nogen her som er bekendt med, at have maveproblemer i forbindelse med angst. Jeg har de sidste par måneder haft store problemer med maven. Rumlen og luft samt mavesmerter sikkert på grund af den meget luft er en dagligdagsbegivenhed. Det er der konstant, men forværres lige efter jeg har spist og har en tendens til også og blive værre i løbet af dagen. Når man som jeg er Hypokonder mistænker man jo straks tyktarmskræft som jeg har læst side op og ned om. Jeg har været forbi lægen men her mistænker men ikke tyktarmskræft ud fra den beskrivelse jeg kommer med, men derimod min angst som værende årsagen.





Til ChipChap

Written by bennyst 14. jul 2009 09:47

Kære ChipChap

Jeg er tilbudt behandling med Cipralex, men tør ganske enkelt ikke og tage dem grundet alle de grimme bivirkninger som jeg har læst om. Skal dog nok genoverveje min beslutning, da det jo kan være den eneste vej tilbage på rette spor. Overlægen mente endda jeg snød mig selv ved ikke og tage disse piller - det er jeg dog ikke helt enig i.
Det forfærdelige ved, netop og lide af sygdomsangst er jo, at man skanner alt, og med Internettet er det jo blevet meget nemmere.







Hej ChipChap

Written by bennyst 14. jul 2009 19:57

Kære ChipChap

Jeg var af den overbevisning at Velzina(perikum) ikke kunne bruges ved angst, så det glæder mig rigtig meget at der er alternativer til Ciprelx og andre antidepresiver.

Jeg skal som tidligere skrevet til min første session på næste torsdag og umiddelbart derefter skal jeg på ferie i 2 uger. Jeg formoder ved den første session, at der lægges en plan for det videre forløb med terapien og vil seriøst overveje om jeg ikke skulle prøve Velzina(perikum) sideløbende med terapien for og se om det ikke også skulle kunne hjælpe mig.

Dine maveproblemer er de blevet mindre med tiden, nu når du har fået det bedre? Jeg er ved og blive desperat da det fylder vildt meget. Det er jo noget svært at ignorere ondt i maven selvom det måske er det der skal til – hvis du forstår.

Jeg skriver næste torsdag når jeg har været til terapi.

Endnu engang tak ChipChap det er rigtig rart, at vide der andre i samme båd.