Debatindlæg

Debatforum:  Pårørende og venner

Jeg er meget vred, jeg har en søn, som er psyki

Written by raptus 13. jun 2003 22:55

Jeg er meget vred, jeg har en søn, som er psykisk syg på grund af sorg, og nu har han fået en ny sorg, noget med hans børn.
Han blev indlagt ca, den 1 junipå Digevej, og der lovede de ham psykolog, og det var han glad for at få lovet, men det blev ikke til noget, for da lægen, efter 10 dage hvor der ikke skete noget, spurgte lægen om han havde egen lejlighed, det havde han, så er nu færdig behandlet og skal hjem næste dag.
Han ville ikke hjem, for han havde jo ingen behandling fået, og var meget ked af det.
D 1 ringede til en anden afdeling, og så kom der ca. ti personale, for at smide ham ud, så gik han selv, men jeg som pårørende, kan ikke forstå en psykiater, ikke engang kan se om en patient er dårlig, der gør mig meget utryk ved psykiater.
Nu har jeg set at psykisk syge også har frit sygehus valg, det har jeg fra psykiatriafdeling Glostrup sort på hvidt.
Så min søn skal aldrig på Digevej D1 på Amager, hvis jeg kan gøre noget ved det.
Hilsen fra en meget meget vred mor.

Yak til Henriette og yo- yo, jeg og min søn vil ha

Written by raptus 23. jun 2003 19:14

Yak til Henriette og yo- yo, jeg og min søn vil have en samtale med overlægen på hospitalet, men jeg er lige kommet hjem fra en rejse i udlandet, og det gik godt med sønnen, men nu har han lige været til samtale i stats amtet, som nu vil korte samværet med den store fra fire timer, ned til to timer, og det vil han ikke, det tager også en time hver vej, bare han ikke gå ned med flaget.
Jeg tænker meget på jer der er psykisk syge, og ingen der kan hjælpe jer, så skriv endelig til mig.
Hilsen raptus

Kære Henriette. Tak for de p

Written by raptus 24. jun 2003 09:29

Kære Henriette.
Tak for de pæne ord, men jeg kan godt være skrap, når jeg bliver trådt på, og det føler jeg jeg gør, når det går ud over mit barn, har kun ham, og en god mand, og to børnebørn, som vi så heller ikke må se, det gør meget ondt, men ni skal jeg have sønnen op på dupperne igen.
Han er skizofren, og manio, han blev syg, september 1992, da forlod hans kæreste ham, og tog alt med, også børnene, men hun glemte at tage gælden med, som han så måtte afdrage, er betalt nu.
Han er på højeste pension, og det har han det godt med, han får seroquel, og lamital, og det klarer han sig godt med, han bor i egen lejlighed, klarer sig selv, er 37 år, det han ikke kan klare er at han ikke må se sine børn, og i går sagde stats amtet. at han ikke måtte lukke dem ind, hvis de ringer på, og hvis den store ringer til ham, vil de også have at han skal ringe dertil hvor hun er anbragt, og fortælle dem, at hun har ringet, det sagde han også , at det vil han om rigen onstændighed gøre, men det har han det meget svært ved, nu må han kontakte advokaten.
Vi skrives ved, og fortæl mig mere om hjemme siden, jeg er nemlig ikke så god til computeren.

Hilsen raptus

Hej Henriette. Jeg skriver på til

Written by raptus 24. jun 2003 11:16

Hej Henriette.
Jeg skriver på til dig på din e-mail adresse
Hilsen raptus

Jeg vil blot lige fortælle, at sønnen og jeg

Written by raptus 26. jun 2003 19:41

Jeg vil blot lige fortælle, at sønnen og jeg skal til samtale med overlægen, der hvor jeg har klaget, så jeg skriver i næste uge hvordan det er gået.

Hilsen raptus
Det er desværre alt for let at træde på andres følelser. ( citat)

Hej , så er raptus tilbage. Nu

Written by raptus 2. jul 2003 19:14

Hej , så er raptus tilbage.
Nu har min søn og jeg været til samtale hos lægen, men det kom der ikke rigtig noget ud af, for min søn er meget vred på hospitalet, og vil ikke mere indlægges der.
Ved fri sygehusvalg inden for psykiatrien forstås på denne måde, at det er overlægen på det hospital man ønsker at blive indlagt bestemmer om han vil have patienten, jeg ved ikke om man kan kalde det for fri sugehusvalg????????
Sådan er det jo ikke for andre patienter, jeg føler med jer allesammen. for dem der er psykisk syge af den ene eller anden grund, må da føle at de er anderledes, når de skal behandles på en anden måde.
Hvad syntes I selv om denne måde at behandle jer på???
Min søn har bedt lægen om at søge et andet hospital, for han vil ikke på Digevej, så nu må vi se hvad det bliver til.
Jeg skal nok lade jer vide, nå jeg ved noget.
Se nu skinner solen på jer allesammen
Hilsen Raptus

Hej, så er raptus igen her. T

Written by raptus 19. jul 2003 11:10


Hej, så er raptus igen her.
Til Ib, jeg er medlem af
PÅRØRENDEFORENINGEN af 1998
De sindslidendes netværk
Ryesgade 17 kælderen
Kbh. N
telefon nr. 7o2oo6o9

Jeg lovede at fortælle om sygehus valg, min søn har lige ringet, han har fået brev fra Nordvang, som gerne vil modtage ham, når han har brug for det, så må vi se om de også holder det, men lige nu har han det nogenlunde.
Ha en god sommer
hilsen Raptus

Hej yo- yo. Nej

Written by raptus 20. aug 2003 21:21


Hej yo- yo.

Nej der er ikke noget nyt, for sønnen har det så nogenlunde, men hvis han har det dårligt, tager han på Nordvang, men jeg håberhankan klare siguden hjælp fra de kloge.
Han har dog lige haft en periode med manio, så nu har han en kæmpe gæld, og så er han nok i en depri, periode lige nu, men ikke slem endnu, så vi håber det bedste.
Raptus

Hej yo-yo. Min mand

Written by raptus 2. sep 2003 21:03Hej yo-yo.
Min mand og jeg har lige været ude at rejse i 9 dage, og da vi kom hjem, havde sønnen det ikke så godt, men jegtror, det skyldes, at vi ikke er hjemme, for nu gå det da godt igen.
Men han sagde også, at hansstore pige, som lige har været ude at rejse med mormor, ikke ville talr med ham, og det gør meget ondt på ham, moderen har jo også sagt til pigen, at hvis du flytter hen til far, så har du ingen mor mere, han har kæmpet i 11 år nu, men nu siger han også at nu vil han vente til pigerne selv kommer, de er 11 og 13 år nu, men det piner ham alligevel, og ingen hjælp får han, derfor går han ned med flaget engang imellem.
Jeg savner da bestemt også mine børnebørn, men det må vi så leve med.
Håber YO- YO at du har det godt.
Hilsen raptus

Hej igen.

Written by raptus 3. sep 2003 12:35Hej igen.
Sønnen skulle have været i retten den. 5 september, men nu er den udsat, han ved ikke hvorlænge, det er om forældremyndigheden, da moderen er meldt for omsorgsvigt, men det var i juni 2001.
Han har en god advokart, men advokarten har meget travlt, så vi må bare vente.
Nej, bedsteforældre har ingen rettigheder, hvis den som har forældremyndighen ikke vil give os lov til at være noget for børnene, vi er medlem i en bedsteforældre forening. Men jeg er måske også lidt træt af at blive ved med at kæmpe, nu da pigerne er blevet så store, jeg ved de kommer igen engang, men det trøster mig da, at du prøver at give gode råd, for du har da også dit at kæmpe for, så god vind fremover.
Hilsen Raptus

Hej YO-YO. Jeg kan da f

Written by raptus 4. sep 2003 12:27

Hej YO-YO.
Jeg kan da fortælle dig, at sønnen skulle ind i SA for et overvåget samvær med den yngste, det var d.1-8-03, men du må da ikke tro, at moderen kom, og SA holdt bare åben for deres skyld, sådan har moderen gjort i 11 år, og så skulle pigen holde ferie , så nu skal sønnen ind i SA d. 19 september, men moderen kommer da ikke, men det må vi jo se til den tid.
Den ældste har han samvær med to timer hveranden lørdag på den institution hun er anbragt på, men pigen vil jo ikke snakke med faderen, for nu har hun også været på ferie med mormor og morfar, og så har de prepereret hende , så hun ved ikke hvad hun skal, han skal se hende på lørdag.
Men sønnen trænger til at tale med en psykolog, og det havde Digevej lovet ham, men i stedet for blev han smidt ud.
Hilsen fra Raptus, og pas godt på dig selv.

Jeg vil blodt fortælle at sønne

Written by raptus 12. sep 2003 19:04Jeg vil blodt fortælle at sønnen desværre igen er indlagt, men de modtog ham på Nordvang, som han helst vil være på.
Hans store pige , har lige været på ferie med mormor og morfar, og nu har hendes kontaktperson ringet til ham, at pigen hverken vil tale eller have besøg af ham, det kunne han slet ikke klare, så nu stopper han nok med at slås mere, for så kan børnene komme når de bliver endnu ældre, bare han så kan få et godt liv, men det er trods alt hans børn, så nu må vi se hvad der sker.
Men han kom på det ønskede hospital, men kommer snart hjem igen.
Raptus

Hej yo- yo.

Written by raptus 11. okt 2003 18:45Hej yo- yo.
Sønnen kom allerede hjem om mandagen, da han selv syntes han havde det nogenlunde.
Han var glad for at være der, det er jo altid godt.
Han vil heller ikke have samvær med børnene under tvang, og nu har de så fra valgt ham, men jeg ved at de kommer igen om nogle år, måske før.
Han siger selv, at så skal han ikke glæde sig til at være sammen med dem, og så blive skuffet, nå de ikke er der, så jeg håber han får det godt med det, selvom han da nik er skuffet over, at de ikke vil se ham.
Hilsen raptus

Hej yo-yo. Du skal ikke tænke for

Written by raptus 13. okt 2003 15:30


Hej yo-yo.
Du skal ikke tænke for meget på os andre, men tænk posetiv, så får du det forhåbentlig lidt bedre, for jeg siger altid, at være psykisk syg på den ene eller den andenmåde, er en af de værste sygdom som findes, så siger nogle andre , at feks, kræft, og lignende, er værre, nej siger jeg, for mange bliver gudskelov helbredt, men de psykiske syge må leve hele deres liv med sygdommen, og så er der ingen prestise ( er det rigtig stavet)? i at forske i psykiske sygdomme, og desværre er der mange der begår selvmord, og der er næsten ingen hjælp at få , og på hospitalerne gives der kun medicin ingen andre behandling, og heller ingen værksteder patienterne kan benytte, alt skal spares væk.
Men yo-yo. jeg kæmper sammen med andre pårørende, for at I alle kan få en god behandling, men der er ingen hjælp at få.
Bor du i KBH. område?
I næste måned tager vi sønnen med en tur til Berlin, og det glæder vi os alle tre til, og i det nye år skal han på højskole i Hoptrup, det er for sindslidende og sårbare sjæle, så håber jeg han får en god oplevelse.
Raptus

Hej igen yu-yo.

Written by raptus 13. okt 2003 20:49


Hej igen yu-yo.
Nu må du ikke tro, at sønnen er hos os altid, nej han klarer sig selv, han vil næsten aldrig spise hos os, for han har gudskelov mange venner både mænd og kvinder, og både raske og ligestillede.
det er højskole. en bro for livet han skal på.
Nej, det er nok mig, som er en hønemor, jeg forkæler både min mand og min søn, og jeg er sådan , at jeg gerne vil hjælpe allesammen der har det svært, men det kan jeg ikke, sådan har dine forældre det sikkert også, at når børnene har det godt så har vi det også godt, og ligeså omvendt.
Jeg kan bare stadig ikke forstå, at han ikke kan få psykolog hjælp, han kan nemlig ikke forstå hvorfor børnene har afskrevet ham, men han har en god kontakt person, som han taler meget med, men ikke om hans problem med børnene.
Hvorfor jeg spurgte om du boede i Kbh, var fordi der tit var foredrags holdere i den forening jeg er medlem af, og så ville jeg bare gøre dig opmærksom på, når der var noget, som jeg tror du ville være intresseret i.
Ha nu en god uge.
Hilsen Raptus

Hej yo-yo. Bare lig

Written by raptus 13. nov 2003 18:56

Hej yo-yo.
Bare lige for at fortælle dig, og andre der læser det, sønnen har det rigtig godt, og når han har det godt, så har vi som pårørende det også godt.
Jeg håber også, at du yo-yo har det godt.
Vi rejser til Berlin på søndag, og tager sønnen med.
Vi har også været medlem af foreningen for bedre psykiatri, men vi syntes ikke den var så god, som da Kaja Neumann startede den, den blev alt for stor, og nu har samme dame igen skabt en forening, som vi hellere vil være medlem af, og er det også.
Jeg håber ikke jeg skal så meget her ind igen, for når det går godt, så har man ikke så stort et behov, men jeg håber I alle må få et godt liv, jeg kigger da stadig ind på depnet hver dag.
Hilsen Raptus

Nyt fra raptus. Så gik det alligevel

Written by raptus 10. jan 2004 12:46

Nyt fra raptus.
Så gik det alligevel galt for sønnen, som blev indlagt efter nytår.
Men nu vil hospitalet have ham hjem igen, og det magter han ikke.
Jeg er mere bange for han gør noget grusomt ved ham selv, eller endnu værre ved andre, hvorfor er der aldrig nogen hjælp at få, prøv at se hvor mange psykiske syge der går og ødelægger andres liv, kommer det så vidt, anklager jeg det psykiske system, for det er dem som udskriver patienterne alt for tidlig.
Sønnen skulle have hjælp af en god psykolog, men det får han heller ikke, han er meget vred på børnenes mor.
Raptur

Hej yo-yo. Sønnen var hjemme i går i to tim

Written by raptus 11. jan 2004 16:57

Hej yo-yo.
Sønnen var hjemme i går i to timer hos os, lægen ville have , at han sklle blive natten over hos sig selv, men da jeg fortalte hvad han muligvis så kunne finde på, bla. at gøre pigernes mor fortræd, så blev det til, at han kunne komme med os hjem, men det var slet ikke hyggeligt, for han er så vred på pigernes mor, og systemet, og at han skulle hjem .
Han har sagt, at han havde tre muligheder, da han blev indlagt.
1 At begår selvmord han bor på 7 sal med elevator.
2 at gøre een person invalid.
3 At blive indlagt, og det valgte han så, og så sybtes de ikke han har behov for at være der ude.
Hilsen fra Raptus

Her er Raptus igen. Jeg var med til lægesamtal

Written by raptus 13. jan 2004 22:57

Her er Raptus igen. Jeg var med til lægesamtalen, og så fik sønnen lov til at blive, ellershavde hangjort noget forfærdeligt.
Jeg hat sendt en E mail til Birthe Skaarup, og hun svarede mig, om jeg ikke godt ville skrive til Formanden
Folketingets sundhedsudvalg, så ville hun bedeministeren om at kommentar.
Jeg har skrevet brevet, men poster det først i morgen.
Sønnen var så vred og bange, for at hospitalet skulle sende ham hjem, men han kan ikke forstå, at det bliver godt når mor kommer med, han mener han er voksen, og så må lægerne høre på de syge, de har jo ikke altid forældre, og det er vel heller ikke meningen, det syntes jeg som mor heller ikke, men jeg vil ihvertfald altid hjælpe ham
Hilsen Raptus

raptus her. Puha, nu tror jeg, at

Written by raptus 27. jan 2004 09:24raptus her.
Puha, nu tror jeg, at sønnen får hjælp.
De har fundet et sted, hvor der er langtids terapi,og det vil han gerne, han vil så gerne have den hade knude han gå med bliver opløst, så han kan få et bedre liv.
Men han savner sådan sine børn, åh, hvor jeg håber de vil komme engang, det siger jeg ihvert fald til ham.
Nu venter han bare på der skal blive plads til ham, men hosp. udskriver ham ikke, og det er han glad for
Skriver når der er noget nyt. Raptus

Til dem som er intresseret i at høre hvordan mi

Written by raptus 11. jan 2005 19:21

Til dem som er intresseret i at høre hvordan min søn har det.
Det er nu gået 1 år, uden at han har været inde på hospitalet, og han har det rigtigt godt, men han ved også godt, at hvis han ikke tager sin medicin, så får han tilbage slag.

Han ser desværre sine børn, men nu syntes han at de skal have fred og forhåbentlig får børnene en god ungdom, og så venter han ov os, at de kommer af sig selv.
Jeg syntes I lige skulle vide, at man kan godt få et godt liv, som skizofrein.
Hilsen fra Raptus og håber I alle må få det godt.Husk bare at tage jeres medicin.

Der skulle stå desværre ikke sine børn undskyld.

Written by raptus 11. jan 2005 19:22

Der skulle stå desværre ikke sine børn undskyld.
Raptus

Tak for jeres pæne ord, jeg syntes jo også, at

Written by raptus 12. jan 2005 08:50

Tak for jeres pæne ord, jeg syntes jo også, at man skal høre, når det gå godt.
Ja, sønnen føler heller ingen pres, om de nu kommer eller ikke, selvfølgelig savner han dem da.
Den store er igen anbragt på en døgn institution, men jeg tror det er godt for hnde.
Henriette det glæder mig, at du har fået det bedre, og nu ved hvad din søn fejler, men det er ikke en nem sygdom han har.
Det er også godt, at du har fået førtidspension, det letter jo også.
Håber engang imellem at høre nyt fra dig af.
Hilsen fra raptus, og til jer begge ha en god dag, pas på jer selv.