Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hjælp

Written by Charlotte1 2. sep 2009 20:43

Hejsa,
Jeg ar i noget stykke tid tænkt på hvad min mor mon kan fejle, for jeg ved i hvert fald at hun ikke er helt rask.
Jeg håber derfor der er nogen derude der evt kan hjælpe mig. Jeg vil prøve at fortælle lidt om hende.

Hun har altid været meget overbeskyttende overfor min lillebror og jeg. Vi måtte ikke særlig mange ting i teenage årerne, fordi hun var så overbeskyttende.
Jeg har fundet ud af at hun har løjet meget for os. Hun fortalte os at dengang hende og min far blev skilt var det fordi han var utro. Vi har altid fået fortalt hvilket kæmpe stort svin han var, og det har vi altid troet på - indtil for nogle år siden. for både min lillebror og jeg flyttede fra hende. Vi ved nu at vores far IKKE var utro, men at han selv ville flytte pga hende. Hun truede ofte med selvmord til ham.
Hun har også ofte truet min bror og jeg med selvmord, og det har påvirket os meget som små. Hun ignorerede os, også ofte hvis vi var blevet uvenner. Hun kunne gå en hel dag og bare ignorere os, hvor vi lå og græd foran hende hvor hun bare var ligeglad.
Min mor tror VIRKELIG at hun har givet os den bedste barndom. Hun har bestemt været den bedste mor i hele verden, og gjort alt for os - men hun kan ikke se hvad hun har gjort os til, og hvor dårligt vi begge har det idag.
Min mor har få venner, pga hendes mærkelige væremåde. Hun taler kun om sig selv. Hun gider egentlig ikke rigtig høre på andre. Og hvis der er nogen der gør hende sur, jamen så skrotter hun dem HELT, og så er hun bare ligeglad.
- Jeg ved ikke om der er nogle der gider læse alt det her, men håber virkelig der er nogle der måske har et gæt på hvad hun fejler - for har søgt på nettet om forskellige sygdomme, og kan ikke rigtig få puttet hende ind under noget..
Tak for jeres tid.

Hvad fejler hun?

Written by jenschr 3. sep 2009 11:09

Hejsa...
Jeg kan ikke lade være med at sige at det er et helt forkert sted at stille dette spørgsmål.. Jeg forstår på din tekst at du mener din moder er syg. Jeg kan og vil ikke forholde mig til om din mor er syg eller ej. Jeg er ikke uddannet læge eller psykiater. Og det med at stille diagnoser, eller blot forholde sig til andres evt. potentielle sygdomme er en ting som vi alle bør overlade til dem som kan gøre det - altså dem som er uddannet til det..

Man behøver ikke at have haft en syg moder for at være kritisk eller utilfreds med sin opvækst... Vi har givetvis alle noget vi gerne ville have haft vore forældre havde gjort anderledes... Men at sige "det er deres skyld", at jeg har det som jeg har det... Det er ikke altid retfærdigt. Vi er alle et produkt af både genetisk arv og vores miljø. På både godt og ondt...

Jeg tror alle forældre gør deres bedste.. Jeg tror også at forældre altid kunne havde gjort det anderledes.. Måske havde det resulteret i mere lykkelige børn.. Men som forældre lever vi alle i en stor usikkerhed.. Er det jeg gør det rigtige??? vi ved det ikke med sikkerhed.. men vi gør vores bedste..

Jeg tror de fleste voksne synes at deres forældre har været "underlige".. De har ikke de samme værdier som vi der er børn af dem.. Nogle gange synes vi at de er "skøre i bolden"...... fordi de ikke ser verden med de samme briller som vi selv gør..

Man hører ofte de ældre sige at børn nu til dags er umulige, slet ikke så dygtige, flakkende, ukoncentrerede, mangler respekt etc. Men jeg tror personlig at det er fordi de er vokset op i en anden tid..
De "gamle grækere" beskrev faktisk deres tids ungdom som uduelige... Gad vide om børnene i det gamle Grækenland ikke også fandt deres forældre både dumme, uduelige og "lidt syge"..

Jeg tror mange forældre "lyver" lidt om deres skilsmisse (hvis de har oplevet en sådan) Selvfølgelig er det dybt forkert... Men af og til kan det være umuligt at fortælle sandheden - det er jeg sikker så at de fleste kender (sikkert også du).
Alle mennesker er nødt til at agere i forhold til at opretholde deres eget "selv" i forhold til omverdenen.. Og at undlade at sige sandheden er ganske normalt - men der er da pokker træls at det sker..



Med venlig hilsen
Jens

Kan genkende din mors personlighedstræk

Written by gyla 3. sep 2009 17:44

- men vil ikke her komme med et bud.

Jeg kan dog nøjes med at fortælle, at jeg er opvokset med en far der havde stort set de samme personlighedstræk, som du beskriver hos din mor - dog lidt mere ekstreme.

Min sygdom, angst og muligvis også depressionen er en følge af min opvækst, det er der overhovedet ingen tvivl om. I mine journaler kan jeg også læse, at man faktisk har sat en diagnose på min far, selvom han altså aldrig har været i det psykriatiske-system.

Men det vigtige i det er er som også andre nævner, at han gjorde sit bedste,selvom det bestemt ikke var godt nok, faktisk burde jeg nok ha' været tvangsfjernet har fagfolk siden fortalt.

Selvom jeg ved at min opvækst har givet mig ar på sjælen for evigt, kan den jo ikke gøres om.
Jeg kan kun tilgive det der er sket, og så se at komme videre. Jeg i dag er en halvgammel kone, der stadig bære præg af en dårlig barndom og ungdom, men jeg opgiver aldrig kampen om et godt liv.
Som den forrige skriver så handler det om dit liv og ikke din mors. Det ændre intet at din mor fejler det ene eller det andet.

Håber du vil finde ro til at, koncentrere dig om dig selv, men ellers snak med din læge eller psykiater.

KH
gyla