Kære pårørende.
Jeg hedder Camille Lange, og jeg arbejder til dagligt for Danmarks Radios ungdomsredaktion, men i oktober måned er jeg lånt ud til P1, for at lave en radiodokumentar til P1s dokumentartime.
Jeg er selv datter af en maniodepressiv far og har i lang tid tænkt på at lave noget radio, der omhandlede depression - med en personlig vinkel. Jeg regner med at bruge min egen historie og mig selv som fortæller i dokumentaren, men jeg vil også rigtig gerne have nogle nye tanker, overvejelser og bekymringer på - i form af en ung hovedperson eller to.
Jeg vil rigtig gerne lave en dokumentar som fortæller en ærlig historie fra de unge pårørendes synspunkt: hvordan det er at være splittet mellem ens egne behov for at være almindelig teenager og sin forælders sygdom som kræver overskud, tid og tons af energi.
Jeg har selv været meget overvældet af min fars sygdom, og jeg tror det er vigtigt at fortælle, hvad går der igennem hovedet på unge, som dagligt konfronteres med sygdom og medicin, ja måske endda elektrochok og selvmordsrisikoer.
Så altså! I øjeblikket er jeg på jagt efter 2 cases - altså 2 unge (ca.15-22) som har lyst til at medvirke i en radiodokumentar (anonymt om de vil), og give lidt af deres tanker og bekymringer.
De fleste tænker sikkert, og det ville jeg også gøre, at de ikke har noget specielt at fortælle, men sådan skal de slet ikke tænke. Det er 100% mit ansvar at fylde udsendelsen op med indhold og det er mine spørgsmål der skal drive historien frem. Alt hvad du kan gøre for at hjælpe mig, er bare at svare så ærligt som muligt på de spørgsmål jeg har, uden pres overhovedet.
Hvis du kunne tænke dig at medvirke, eller kender nogen der kunne hjælpe, må du endelig kontakte mig. Jeg er altid at fange på 2929 3171 eller
cagl@dr.dk.
Jeg krydser i hvert fald fingre, og håber på at høre fra dig, for jeg tror det er en rigtig vigtig udsendelse at lave.
KH
Camille