Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Bud og idéer

Written by lykkejagt 30. apr 2010 17:38

Jeg er så småt i gang med at skrive et foredrag om unge og depression, som tager udgangspunkt i mine egne erfaringer. Jeg er en ung pige, der har været svært deprimeret i snart to år. Nu brainstormer jeg over hvilke ting, der skal med i foredraget, og jeg vil høre, om der er nogle, der har bud eller idéer til ting, der bare skal med?
På forhånd tak.

Ingen energi OVERHOVEDET!!

Written by Anonym 1. maj 2010 12:53

Hej

Synes du skal fortælle at når "vi" siger, at vi absolut INGEN energi har eller kan overskue noget, så kan det være helt basale ting, (som fx ved mig jeg skulle bare bære vasketøjet ude i maskinen, men på halv vejen tabte jeg en sok og det gik jeg helt i spåner over og græd hele dagen pga dette)
- Men også at der er ting man nemmere kan gøre end andre. Mange forstår ikke at jeg kan være kreativ en hel dag, men jeg kan ikke støvsuge, vaskegulv eller andre huslige gøremål-det magter jeg ikke inde i hovedet...

Hilsen Tower

2 forslag til foredraget

Written by irsten 2. maj 2010 06:53

Hej Lykkejagt

Uha, jeg kunne skrive en hel bog med forslag til, hvad du skulle have med i dit foredrag, men jeg vil prøve at begrænse mig til et par stykker ;o)

Men du er nok nødt til at forklare, hvem dit foredrag er beregnet for. Hvad du skal sige i foredraget, afhænger jo af, hvem der skal høre på. Er det gymnasieelever? Er det sygeplejeelever? Eller er det læger? Læger kunne jo nok trænge til at lære et og andet om depression ;o)

Men her kommer 2 væsentlige ting at få med:

1. Ved symptomer på depression er det vigtigt at blive undersøgt for, om der er fysiske grunde til depressionen. Af en eller anden mystisk grund kan folk ikke forestille sig, at en depression kan komme af f.eks. D-vitaminmangel. Mange læger ved det faktisk ikke. Derfor er det meget vigtigt, at du understreger vigtigheden af at blive grundigt undersøgt.
Et glas med D-vitaminpiller koster ikke ret meget. Psykologhjælp er derimod meget dyr. Og ligegyldig hvor kvalificeret en psykolog er, så kan denne psykolog altså ikke afhjælpe D-vitaminmangel!

2. Depressioner er forskellige fra person til person. Der er i lægestanden en tendens til at opfatte depression på én bestemt måde og til at foreslå én bestemt behandlingsmetode til alle depresssive. Den foreslåede behandling er i reglen antidepressiv medicin og muligvis kognitiv terapi. Men eftersom depressioner er forskellige, vil der være mennesker, som behandlingen ikke virker på. De bliver i reglen grusomt svigtet af behandlingssystemet.

Derfor er det vigtigt, at depressionsbehandling er individuelt tilpasset til den enkelte og tager udgangspunkt i den enkeltes problemer, i stedet for at tage udgangspunkt i en eller anden abstrakt og gennemsnitlig forestilling om, hvad depression er.

Jeg håber, at du kan bruge mine forslag.

Irsten

Tak

Written by lykkejagt 13. maj 2010 14:25

Jeg kan helt sikkert bruge jeres idéer, der er så mange ting, jeg gerne vil have med, at det er rart at høre hvad andre synes er meget vigtigt. Mit foredrag skal holdes for gymnasieelever, det er i hvert fald meningen i første omgang. Er helt enig i, at læger også kunne lære en ting eller to.