Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Perikon igen igen :-)

Written by Anonym 14. jul 2010 07:52

Hej alle

Jeg har været med på debatten on and off de sidste par år primært omkring Perikon, som jeg tog pga depression.

Der er sket meget det sidste halve år for mig, som jeg vil dele med jer - måske kan I bruge det.

For at gøre en lang historie kort så tror jeg aldrig, jeg har haft en regulær depression. Selvom det føltes sådan - jeg har derimod har en depressionlignende tilstand forårsaget af anden sygdom. Der er sket to ting for mig: jeg er blevet helbredt for en mavesårsbakterie og jeg har fået opereret min fod, der var slemt angrebet af gigt .. og nå, ja så har jeg haft en suveræn dygtig psykolog på sideløbende :-)

Efter lange og trange udredningsforsøg, lykkedes det mig at få konstateret at jeg rent faktisk havde en mavesårsbakterie. Efter behandling med to stærke antibiotikapræparater i ca 3 dage lettede den depressive følelse, jeg havde kæmpet med i flere år... Interessannt ikke ? stort gennembrud. væmmelig lille sag, mange mennesker render rundt med i systemet.

I foråret fik jeg opereret min fod for gigt og i dag er jeg smertefri - ikke rask endnu - det tager tid, men jeg er på vej. Stort gennembrud for almentilstanden og humøret.

og jeg må sige, at jeg har det godt. rigtig godt generelt. Kæmper dog pt med problemer af anden art på sidelinien som gør mig trist, så nu er jeg faktisk startet på Modigen endnu en gang. Jeg tager 1 tablet. har ikke taget det længe, så effekten er ikke indtruffet endnu.

Jeg vil spørge jer: er der nogle af jer, der har erfaringer med hormontilskud og Perikon ? jeg ved at de griber ind i hinanden.. men hvordan giver det sig udtryk og hvad har I gjort ?

mange hilsener Maxie

mavesårsbakterie

Written by Anonym 14. jul 2010 17:14

Hej Waves

Den lille væmmelige fyr hedder Helicobacter pylori og giver ofte mavesår. Det havde jeg så ikke.. jeg havde mavesyre, ondt i maven, oppustethed etc. og var depri. Jeg blev undersøgt med en pusteprøve, der ikke viste noget, en gastroskopi, der viste lidt irritation i maveslimhinden og en rectoskopi + afføring for blod. Intet viste den lille grimme fyr.. nej, det kom først frem da jeg fik taget en blodprøve. sjovt ikke.. ? og så kom jeg i behandling. men jeg blev da også inden da, anset for at være psykisk svag med alle mine klager fra min mave.. suk. som så var helt reelle. :-)

Jeg har faktisk også en veninde, der gik med mange symptomer i sin mave og led i mange år, da hun så af helt anden årsag (lungebetændelse) blev sat i en stærk antibiotikabehandling, forsvandt hendes maveproblemer også og ledsmerterne... vi rager sikkert en masse snavs til os, som lægerne ikke umiddelbart finder.

Det behøver jo ikke være Helicobacter pylori du har.. nu om dage rejser vi meget, importere fremmed mad, spiser fremmedartet mad ude etc.. Det kan sikkert være mange ting.. men prøve dog at få det undersøgt bedre, hvis du kan..

Håber virkelig Waves, at du får skovlen under dine problemer.. kender du for øvrigt HUSK. ? det er godt til knotne maver :-) indtil du har fundet det rigtige problem.

held og lykke med det

Mange hilsener Maxie