Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

modigen bla bla

Written by ericdoffy 26. aug 2010 21:22

hej jeg er en mand/dreng på 19 år har være hos lægen på grund af dep har fået psykolog hjælp og har nu taget modigen i lidt under 3 uger 2 per dag men synes ikke rigtig at jeg kan mærke noget hvor lang tid gik der før i kunne?
og tror i hash kan have noget virkning på optagelsen eller sådan noget af stoffet tak på forhånd.
undskyld for stavefejl skriver ikke så godt

Din Modigen-dosis er nok for lav

Written by irsten 27. aug 2010 08:03

Hej Ericdoffy

Du skriver, at du har en depression og har taget 2 stk. Modigen, som er apotekets mærke inden for den antidepressive naturmedicin perikon, og at du har taget det i lidt under 3 uger uden at mærke nogen positiv virkning.

Jeg vil tro, at problemet er, at du tager en for lille dosis. Jeg ved godt, at den anbefalede dosis er 1-2 kapsler, men den dosis er beregnet på tristhed – ikke depression. For at man kan kurere en egentlig depression med perikon kræves der normalt en dosis på 3 kapsler (nogle gange 4) af en styrke som Modigen-kapslerne.

Det kan du f.eks. læse på denne meget brugervenlige, engelsksprogede Internetside om perikon:



Jeg havde en svær depression, og jeg kunne ikke hjælpes af de lægeordinerede antidepressiva, men fik god hjælp af perikon. Den positive virkning kom, da jeg havde taget Modigen i nøjagtig 4 uger. Men jeg var heldig, fordi jeg ved et lykketræf havde taget den optimale dosis fra begyndelsen af.

Hvis jeg var dig, ville jeg sætte dosis op til 3 kapsler om dagen. Og jeg ville helt sikkert holde op med at ryge hash. Jeg har løseligt søgt på en sammenhæng mellem perikon og hash, men ikke umiddelbart fundet noget. Men når man har en depression, er det i forvejen betænkeligt at ryge hash, og jeg ved, at perikon kan reagere uheldigt sammen med visse ting.

Mange hilsner og god bedring

Irsten

P.S. Da jeg ofte bliver bebrejdet for det, jeg skriver – især om perikon – skal jeg gøre opmærksom på, at jeg ikke har økonomiske interesser i perikon, men kun skriver på baggrund af mine egne erfaringer og med henvisning til seriøse videnskabelige tidsskrifter samt seriøse Internetsider.