Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Medicin

Written by Buster40 21. sep 2010 19:56

Hej. Jeg prøver lige igen! Jeg har haft en svær depression siden januar 10. Har gået til psykolog og fået Sertralin uden effekt! Er her pr. 1.9.10 henvist til Distrikstpsykiatrisk Center, hvor jeg er startet på en ny medicin, Anafranil. Jeg får max dosis om dagen, 150 mg.
Er der nogen som har gode erfaringer med Anafranil?? Jeg føler nemlig stadig ingen virkning endnu udover bivirkninger som svimmelhed og kvalme.

Hej

Written by Jacob30 17. dec 2010 21:38

Hej hej. Jeg er selv startet på anafranil for et par måneder siden. Har tidligere været på seroxat, cymbalta og cipralex i høje doser mod socialfobi. Det havde ikke den store effekt, havde stort set kun bivirkninger.

Anafranil derimod har virket rigtig godt for mig. Det har så også vist sig at mit egentlige problem har været depression, hvor jeg troede at det var social fobi. Meget lang historie.

Den første uge jeg var på anafranil var forfærdelig, har aldrig prøvet at have bivirkninger i samme omfang. Mundtørhed, kvalme, hjertebanken og svedtendens. Men efter ca 5 dage klingede disse bivirkninger af og jeg har stort set ikke haft dem siden :).
Efter 2 uger begyndte det at lysne med min moderate depression, nærmest fra den ene dag til den anden. Fik stadig nedture, men "bunden" var blevet hævet.
Derefter gik det bedre og bedre, indtil jeg ramte 100 mg. Da fik jeg en smule tinitus (til at leve med), men værre var det med den nedsatte sexlyst. Det skræmte mig virkelig meget, så uden at konsultere min psykiater gik jeg ned på 75 mg, hvilket gav mig sexlysten igen, men desværre fjernede det ikke tinitusen.

Desværre gav det også en lidt længere varende nedtur på 5 dage, der nu er ved at rette sig. Og der er jeg så nu.

Alt i alt er jeg virkelig glad for anafranilen. Har forøvrigt heller ikke oplevet vægtøgning, hvilket jeg var virkelig bekymret for inden jeg startede.

Håber du kan bruge det.

Vh Jacob

Anafralin/clomipramin mv

Written by MsH 17. sep 2014 16:02

Hej
Jeg tåler desværre ikke så godt medicin og har derfor kigget efter alternativer til "lykkepiller " og antidepressiver.?
Har udover sidste sommer og i år ikke tidligere oplevet depression. Gik dog ned i foråret efter at være blevet fyret fra mit arbejde efter 10 års tro tjeneste som pædagog. Startede så med at få 8 ECT behandlinger i juli og startede 28.7 op med anafralin. Jeg har siden da haft konstant sitren på hænder og ben , jeg føler atom hjerne "sover" ( meget ubehageligt) jeg kan ikke læse og samle mig om ting ret længe, jeg er MEGET grådlabil...og græder nogle dage fra jeg står op til om aftenen. Jeg har aldrig været grådlabil før. Pga bivirkninger får jeg nu også respiradon og lycantin... Altså endnu mere medicin. Please hjælp med gode råd og erfaringer...
Mvh
MsH