Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Kommer medicinen overhovedet til at virke?

Written by Isoperla 15. okt 2010 13:25

Er der nogle herinde der har erfaring med hvornår anti-dep. medicin begynder at virke?
Jeg begyndt for 15 dage siden at tage "seratralin-Hexal" og har aldrig prøvet det før. Dep. er kommet efter at have kæmpet med stress i en meget meget lang periode (erkendte dog først stress for 5 måneder siden). Jeg får det dog værre og værre og bliver mere og mere ked af det.
Der er mindre og mindre sammenhæng mellem min fornuft og mine følelser.
Jeg har intet at være ked af, men føler at jeg har intet at leve for.

Nu har ingen svaret, men...

Written by Isoperla 18. okt 2010 10:36

Jeg snakkede med min læge i dag og bliver sat op i dosis. Det er dog svært at bevare troen på at det virker :-(

Hej Iso

Written by Teresa 18. okt 2010 15:52

Jeg har selv flere gang taget Sertalin. De to første gange virkede det efter en 14 dage ca... og virkningen steg lidt derefter... Sidste gang jeg tog dem fik jeg laveste dosis og mærkede ikke voldsom forskel. Mit bud er at jeg skulle have været sat op i dosis, men min læge ville ikke have jeg tog en højere dosis selvom jeg tog den laveste.

Det er lidt forskelligt hvornår de virker.... 14 dage er hurtigt... nogle mærker det først efter 4-6 uger.

Jeg håber dosisændringen virker på dig.

Tak for jeres respons

Written by Isoperla 23. okt 2010 10:10

Det har været svært med den tålmodighed. Min læge havde sagt at man kan få det værre i første uge, men der oplevede jeg at troen på at det her ville virke, gjorde at jeg fik det lidt bedre(selv om jeg blev fysisk rigtig syg af pillerne). Det kom derfor helt bag på mig at jeg fik så stor lyst til ikke at leve mere i anden uge. I aftes syntes jeg at der var lidt mere sammenhæng mellem mine følelser og fornuft, men her til morgen er det ikke så godt igen. Kan det svinge så meget? Jeg trænger sådan til at få "ro" på.

Hejsa igen

Written by Teresa 24. okt 2010 14:15

Det lyder til at depressionen stadig har fat i dig....

Især dét med at tankerne virker lidt mere "normale" om aftenen og de kører i mørke underlige baner hele dagen. Det er jo typisk for depression.

Jeg kan regne mig frem til at du nu har taget den i en 25 dage ca...

Jeg ville nok kontakte lægen og høre og jeg skulle sættes op i dosis... Nogle mærker først virkning dér...

Er det depression alene du har eller er der angst med?

Hvis du har lidt nervøsitet og uro, så virker Kamille te godt... en god stærk kop uden sukker kan give ro i kroppen i et par timer...

I perioder hvor jeg har det meget slemt drikker jeg en 4-5 kopper om dagen, selvom jeg slet ikke bryder mig om smagen... Men det giver altså lidt ro.

Ellers hvis du magter det, så en løbetur eller anden sport frigiver endorfiner som giver humøret et boost og det virker også antidepressivt.

Tak for rådet

Written by Isoperla 25. okt 2010 13:52

Hej Teresa

Depressionen har nok stadigvæk fat i mig. Jeg forsøger faktisk at løbe mig til bedre humør, men "virkningen" holder kun 3-4 timer.

Det kunne være at jeg skal prøve at være glad for netop de 3-4 timer, hvor jeg føler mig lidt som mig selv :-). I stedet for det modsatte.

Jeg har aldrig haft angst før, men jeg har haft 2 angstanfald lige inden jeg begyndte på Sertralin. Her troede jeg, at jeg havde fået et hjerteanfald. Det har jeg dog ikke sagt til min læge, for jeg tror at det hænger sammen med både stress og depression. Jeg har læst at medicinen også hjælper på det og jeg har heller ikke haft "anfald" siden.

Fik mit hjerte undersøgt i juni i forbindelse med stress-diagnose.

Jeg tror jeg vil prøve kamille te. -Alt der kan få mit urolige hjerte til at hamre lidt mindre.

Naturlige Antidepressiva

Written by meltepeee 14. sep 2021 09:30

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Veldig bra produkt!