Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvordan får man stillet en diagnose?

Written by Fight 23. okt 2010 03:02

Jeg skriver her, fordi jeg har lidt brug for hjælp. Jeg kan ikke gennemskue, hvor jeg skal henvende mig, og hvad jeg skal sige.

Jeg tror jeg har autisme spektrum forstyrrelse, i meget mild grad, og med høj iq også.

Men når man nu er voksen, hvad gør man så?

Jeg ved i hvert fald, at hvis jeg dukker op hos min læge og påstår at jeg tror jeg har det og siger jeg gerne vil undersøges for det, så vil han altså kigge åndsvagt på mig og nægte det og snakke udenom og snakke mig fra det. Sådan gør han nemlig altid. Og er ret irriterende. For jeg kommer så bare til at snakke ham efter munden i stedet for at holde fast. Det som er mit problem er, at jeg ikke kan finde ud af at hjælpe mig selv og bede om hjælp. I hvert fald ikke, når jeg bliver afvist!

Jeg har ringet og snakket med en godkendt klinik, som kan undersøge mig for det og som er eksperter, men problemet er bare at det er i den anden ende af landet, og det koster 3000 kr. og det har jeg ikke lige, og vil sikkert gå længe, inden jeg får det!

Så hvad gør jeg lige? Jeg er bange for, at får jeg ikke snart noget hjælp, så vælter hele min verden igen pga. angst, som jeg får når jeg ikke kan finde ud af at have styr på tingene, og det orker jeg bare ikke mere. Igen igen.

Lægeskift

Written by Fight 27. okt 2010 18:56

Mange siger: skift læge

Ja, det kan jeg også.. der er så flere måneders ventetid, men det er så hvad det er.. men der er jo ingen garanti for at den kommende læge forstår forstyrrelser og psykologi osv.. skal jeg så skifte igen?

sygesikringsgruppe 2

Written by Fight 27. okt 2010 18:57

hvad betyder sygesikringsgruppe 2? hvad er forskellen, og hvilke konsekvenser har det?

LIst

Written by Fight 27. okt 2010 19:04

Den er jeg ikke så god til at bruge haha.. og tror heller ikke det hjælper hos lægen.. den køber han ikke, efter hvad jeg kender

Jeg har lige været til samtale om de nye lykkepiller jeg får og jeg sagde: jeg er altså begyndt at få mere og mere angst nu igen og jeg ved ikke hvad det skyldes.. han kommenterede det ikke engang og snakkede bare videre om noget andet.. total ignorering.

Jeg kan sagtens argumentere for det i timevis, da det er min særinteresse og tilfældigvis også mit job. Har snakket med en ekspert i telefonen, som desværre koster 3000 kr. mindst, og han forklarede mig at utrolig mange lige præcis arbejder indenfor det område og faktisk selv er autister også.. de vælger området fordi det jo er struktureret.. de fleste pædagoger og lærere, kan jo lide der er gang i den, og der sker en masse forskelligt og de forskellige udfordringer osv... men arbejder man med autister er de fleste ting struktureret og forudsigeligt, og lige netop derfor mange ubevidst vælger at arbejde sådan et sted og der er ca. 3 autister blandt lærere/pædagoger sådan et sted hvor jeg arbejder, sagde han.. dette er en godkent psykiater.. jeg har luret på det i flere år jo.. og jeg er selv ekspert indenfor området..

Om det er i familien? ja, ha! Min mor f.ek.s hun er meget grænseoverskridende og kan finde på at fyre de værst tænkelige ting af til alle mulige folk, og hun forstår slet ikke hvilken påvirkning hun har på dem.

Hun går også så tæt på andre, så næserne næsten støder sammen.

Hun er gået til ørelæge flere gange pga. hun hører ekstremt godt....

osv. gider ikek pensle mere ud nu..