Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Sygemelding og uddannelse

Written by Skytteq_88 25. okt 2010 21:21

Jeg blev sygemeldt fra min videregående uddannelse for 3 uger siden. Diagnosen var svær depression, som jeg ikke ved, hvor længe varer. Under alle omstændigheder, så kan jeg først starte på samme uddannelse til september næste år. Jeg regner med og håber på, at jeg finder ud af noget inden.

Mit spørgsmål er så; siden det ikke er kommunen, som er indblandet, får jeg så lov til at sejle i min egen sø? Jeg bliver ved med at modtage SU fremover, så det er enten staten eller skolen, som skal kontakte mig, hvis der bliver noget.
Jeg undrer mig bare lidt over, hvorfor de ikke vælger at kontakte mig og arrangere en samtale med mig. For mig ville det da være logisk, hvis de snakkede med mig om, hvordan det går, hvilke fremtidsplaner jeg har, om jeg kommer tilbage og om jeg eventuelt har brug for noget ekstra hjælp.

Jeg synes lidt, at systemet fejler lige her! Jeg ved, at hvis jeg får den rette behandling og støtte, så vil jeg sagtens kunne gennemføre et studie. Men hvordan skal de kunne vide det, hvis de ikke kontakter mig?

Fra deres synspunkt må der jo også være noget at hente i og med, at de får oenge af staten for alle de studerende, som gennemfører deres uddannelser.

Det virker bare ikke logisk for mig, at jeg "får lov til" at gå herhjemme og modtage SU hver måned uden de følger op på det.

Selvfølgelig er det også bedre end at skulle have alle de problemer med kommunen, som mange har i forbindelse med deres sygemeldinger.

I princippet ved skolen jo ikke, at jeg er i behandling hos min læge. Så jeg kunne jo bare gå herhjemme lige så længe, som jeg gad. Det kunne jeg dog aldrig finde på eftersom jeg gerne vil i gang igen. Men en anden person, som ikke har evnen/lysten/overskudet til at tage en uddannelse ville måske være fristet til at forblive sygemeldt. Det kræver vel ikke andet end man lader være med at møde op hos lægen. Så ryger man i "glemmebogen" i lægens hoved og sygemeldingen bliver opretholdt.

Jeg ville bare ønske, at skolen ville bede mig om at snakke med dem eller deres psykolog om mulighederne for at komme tilbage. Dog vil jeg ikke kunne få mig selv til at kontakte dem.

Skytteq

God ide

Written by Skytteq_88 25. okt 2010 22:17

Ja det har du nok ret i. Jeg var bare lidt i tvivl, om hun kunne svare mig på det eftersom det her ikke har noget med kommunen at gøre. Jeg prøver lige at indsende mig spørgsmål og så må vi se om jeg får et svar.

Svar

Written by Skytteq_88 28. okt 2010 22:17

Mange tak for jeres kommentarer. I har helt ret i, at det nok vil være bedst at blande kommunen udenfor det her. Jeg ønsker nu heller ikke at have noget med dem at gøre med mindre det er nødvendigt.

Louise29: Du har ret i, at jeg godt kan få psykologhjælp med tilskud. Det har jeg også overvejet, men jeg har bare ikke nogle særlig gode erfaringer med det. Jeg har utrolig store problemer med at åbne mig op for et andet menneske, når det handler om mig selv.
Det kan godt tænkes, at det er uvisheden, som stresser mig lidt. Jeg har snart gået hjemme i en måned og jeg får det jo ikke bedre af det. Jeg ved godt, at jeg på nuværende tidspunkt heller ikke ville få det godt af at gå i skole eller arbejde mere end jeg gør. Men det føles bare som en "dårlig undskyldning" at gå herhjemme i stedet for at komme i gang.
Jeg håber inderligt, at der snart kommer til at ske noget. Jeg snakkede med psykologen, som er tilknyttet skolen, som jeg er sygemeldt fra. Han sagde, at han ikke kunne tage mig ind, fordi jeg havde for mange problemer i forhold til, hvor mange samtaler vi havde til rådighed.

Jeg render bare rundt i min egen lille boble, hvor der konstant er regnvejr! Jeg ved simpelthen ikke, hvem jeg skal gribe fat i! Noget skal der ske, men hvad?

Jeg vil rigtig gerne høre din erfaring:0)

Written by Mariehønen 14. maj 2013 23:36

Hej Skytte.

Jeg kan se, dit indlæg er gammelt, men jeg vil rigtig gerne høre, hvordan det gik med din sygemelding/få lov at beholde SU imens? Jeg står pt. sellv og er sygemeldt fra job men overvejer at forsøge mig med studie,selvom jeg får meget svært ved at klare det. Derfor vil jeg gerne høre, hvorvidt de er "efter" en, hvis man bliver sygemeldt på SU og hvor længe, man kan være det, hvis du ved det?

Tak:0)