Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Vil ikke tage mere på, hvad skal jeg gøre?

Written by Vilhelmine 26. jan 2011 17:57

Jeg var en tur ved lægen i dag, fordi jeg gennem flere måneder har haft et virkelig dårligt søvnmønster. Jeg har fået en recept på Mirtazapin på 15 mg, og har også været nede og købe en pakke på 30 tabletter. Desværre har jeg researchet lidt på nettet, for at se andres erfaringer med medicinen, og jeg er skræmt fra vid og sans nu! Vil naturligvis gerne have det bedre, men hvis det involverer at jeg tager 6-10 kg på indenfor en måned, så vil det gå den stik modsatte vej. Jeg vejer allerede fem-seks kg for meget, og at tilføje mere vil bestemt intet gør for at gøre mig gladere. Er der nogen derude der har nogen erfaringer med den medicin og dosis, og hvad er de andre bivirkninger? Desuden, virkede det? Kunne i sove og hvordan fik i det rent mentalt af det?

Jeg tog på

Written by bennyst 27. jan 2011 07:49

Jeg har også problemer med at sove, og fik af lægen Mirtazapin, men måtte stoppe igen.

Ingen tvivl om at man sover godt, man sover næsten for godt.Det fik så den betydning at jeg næsten kunne sidde lige op og ned og sove, og det er ikke så heldig når man skal passe sit arbejde.

Men jeg stoppede med pillerne fordi jeg tog voldsomt på over meget kort tid, og det kan jeg ikke leve med.

Om du tager på er jo ikke sikkert - Vi reagere forskelligt på medicin, så giv det et forsøg :-)

glemte lige at nævne...

Written by bennyst 27. jan 2011 07:50

At jeg rent faktisk motionerede, og var meget opmærksom på hvad jeg spiste, så det var ikke det der førte til min vægtøgning.

Min erfaring med ½ pille

Written by Isoperla 27. jan 2011 09:15

Jeg tager ½ Mirtazapin (~7,5 mg) om aftenen og har gjort det siden 25. december 2010.

Mirtazapin fik jeg for søvnregulering. Jeg får Cipralex (siden oktober 2010) for den antidepressive effekt, men kunne ikke rigtig falde i søvn og sov dårligt. Min læge mente, at jeg ville føle mig rask, hvis jeg fik noget nattesøvn.

Den øgede appetit Mirtazapin medførte, er aftaget noget her efter en måned og jeg kan nu styre min ædetrang.

Jeg tog ca. 4 kg de første 14 dage og vægten ligger stadigvæk der. Havde dog lige tabt 2 kg inden jul pga. Cipralex’en, så samlet er min vægt ikke øget meget.

Den voldsomme søvnbehov pillerne medførte, er også aftaget noget og jeg sover nu 7½ time, men kunne nok godt sove 9-10 hvis jeg havde tid. Før sov jeg måske 3 timer samlet på en nat.

Jeg drikker så en del kaffe om morgenen for at vågne og komme i gang, men det fungere. Jeg tror at Mirtazapinen har givet et lille løft i mit humør i kraft af bedre nattesøvn og jeg er derfor blevet helt glad for pillerne.

Vægten tror jeg godt at jeg kan styre. Jeg har også fået spist alt jule-marcipanen, jule-chokoladen og jule-småkagerne, så vi skal bare ikke have det i huset.

Min læge ved at jeg kun tager en ½ pille og har sagt god for det.

Tror at jeg om en måned vil prøve om jeg kan sove igen uden pillen, men det vil tiden vise. Cipralex'en skal jeg fortsætte med et godt stykke tid endnu.

Det skal lige siges at jeg dyrker lidt motion, løb en gang om ugen (forhåbentligt snart 2 gange) og går til Yoga en gang om ugen. Håber at det lykkes mig, at smide de 4 kg igen.

tak

Written by Vilhelmine 27. jan 2011 12:38

Okay, jeg prøvede det for første gang i går. Tog også kun en halv pille, og sov allerede kl 24!! Vågnede måske et par gange, men samlet har jeg sover over 10 timer, hvilket er fantastisk. er dog stadig lidt groggy, og min krop tænker ret meget på mad!
jeg har meldt mig ind i fitness, kan simpelthen ikke tage 4 kg på - det er for meget på 14 dage.hvis i har været opmærksomme på at i spiste sundt, og motionerede, hvordan kan det så være at i tog på? er det noget i medicinen der gør en federe?

Ikke sundt, men ALT!!

Written by Isoperla 27. jan 2011 13:02

Medicinen stimulere appetitten, men kan også give lidt væske i kroppen.

Jeg spiser normalt forholdsvis sundt og plejere ikke at tænke specielt meget over have jeg spiser.

Mirtazapinen gjorde bare, at jeg spiste alt hvad vi havde i huset!
Simpelthen alt, selv makroner og sukkerknalde, honning og pålægschokolade. Jeg begyndte at købe (i smug) på arbejde og i fritiden. Tænkte kun på at jeg følte mig sulten og spiste derefter = Alt!

Efter 14 dage indså jeg problemet og ændrede vaner ved at indkøbe riskiks, gulerødder, knækbrød og frugt.

Jeg følte jeg skulle spise hele tiden og jeg måtte finde noget jeg kunne proppe i munden.

Det går dog bedre nu og følelsen af sult af aftaget en del. Jeg tror jeg kan styre det nu.

Jeg må spise hvis jeg bager, men kun et stk.
Jeg må spise hvis jeg er gæst, men ikke selv købe for at spise. Altså alt det fedende.

Derudover har jeg ikke sat begrænsning på riskiks, gulerødder, knækbrød og frugt.

Held og lykke med det.

Hej

Written by Solpigen 1. jul 2013 19:52

Hej :)
Jeg læste lige den her tråd og skal nemlig til at starte på mirtazapin til søvn så ville hører om du tog på da du startet :)?

Mvh lizette

...

Written by Pil78 20. aug 2013 15:17

Puha - håber virkelig IKKE jeg kommer til at tage på af Mirtazapin - har netop fået det udskrevet til at tage i aften fordi jeg har så store problemer med at sove. Jeg har tidligere taget ca. 30 kg på pga medicin som jeg nu forsøger at smide (har pt. smidt 12,5) så er virkelig nervøs nu....

Hej.

Written by mormor1 27. aug 2013 16:14

Vil da lige fortælle jeg nu i ca. 3 måneder har fået Mirtazapin, først 15 mg og nu 45 mg til natten. Jeg har tabt mig 8 kg så det er ihvertfald ikke alle der tager på. Får også Cipramil om morgenen, hvilket jeg har fået over 10 år.
Den første uge var jeg meget træt, men det er nu helt forsvundet. De første 3 uger sov jeg fra jeg lagde hovedet på puden - det gør jeg heller ikke mere - det er faktisk det eneste jeg kunne ønske havde fortsat.
Det har alt i alt hjulpet meget på min depression. Men man skal lige over den første uge med diverse symptomer.

Hej

Written by lillemor 15. nov 2013 17:04

Hej jeg har læst denne tråd,til i os tar Mirtazapin Hexal 15 mg..jeg skal ta 1 hel pille inden jeg skal i seng,for jeg har problemer med at sove og har en depression..
Så vil jeg lige hører ad hvor længe sover man ? for er lidt bange for at ta dem..

Til Lillemor

Written by CasperL 25. nov 2013 21:05

Min erfaring med Mirtazapin er at de ikke som sådan fungere som indsovningsmedicin, men som et generelt sløvende middel. Jeg kunne fint fungere i hverdagen, men havde generelt nedsat energi pga. Mirtazapin. Dertil kommer også en hvis "tomhedsfølelse" men i starten er den OK når man er deprimeret, er det rart at slippe lidt for tankerne. Senere hen kan denne "tomhedsfølelse" i sig selv gøre en deprimeret.

Jeg har været glad for dem.

Written by Sommerfugl22 16. dec 2013 09:32

Jeg har taget en halv pille hver aften inden sengetid i 10 år og har været rigtig glad for det. Ingen vægtproblemer, ingen problemer med groggyhed, og ingen tomhedsfølelse. Ved faktisk ikke helt, hvad jeg havde gjort uden. Det er bare så rart at vide, at uanset hvor svær dagen har været, så kan jeg altid sove.

Har ikke hjulpet mig- tværtimod!

Written by Bullebi 15. jan 2014 21:53

Hejsa...

Jeg har taget 15 mg mirtazapin i næsten 6 uger nu. Fik dem ordineret af min neurolog grundet mine stærke migræne anfald. Fik af vide at jeg skulle være forberedt på at jeg kunne opleve depressive tilfælde. Som tomhed, nedtrykthed osv.
Jeg har aldrig været deprimeret, har altid været en glad og aktiv pige og haft et dejligt forhold til min kæreste.
Dyrker fitness på elite plan, og pludselig begyndte jeg at få ædeflip som jeg vil kalde dem!
Regnede ik med at det ville være et problem for mig da jeg er flad for mad, men har en sund og varieret kost og bryder mig ikke rigtigt om alt for søde sager. Plus jeg var vant til at håndtere mine diætperioder som jeg har styret med hård hånd.
MEN jeg kunne simpelthen ik styre mig. Alt røg ind, og først var jeg bange for at Jeg evt var blevet gravid.
Men det var jeg ik. Det var pillen der sørgede for dette. Jeg begyndte selvfølgelig at kæmpe imod. Og nåede at stoppe den da jeg havde taget 5 kg på...
Men den stoppede ikke der.
Jeg tog 15 mg inden jeg skulle i seng, for jeg var blevet informeret om at det kunne sløve. Jeg sov bedre om natten, men om morgenen kunne jeg knap nok komme ud af sengen.
Efter begyndte jeg at få tomhedsfølelsen og simpelthen blive så ked af det. Havde dage hvor jeg var fuldstændig ødelagt og knap nok komme ud af sengen fordi jeg bare havde lyst til at gemme mig væk!
Begyndte at være efter kæresten også, alt hvad han gjorde og sagde gjorde mig enten sur eller ked af det.
Han ved at det ikke er mit rigtige jeg. Men det slider stadig på os begge.
Føler virkelig at jeg ikke har lyst til at tage dem mere, føler de har ændret mig som person.

Nogen der kan nikke genkendende til noget af det?

Al response vil være rart :)

Respons

Written by irsten 16. jan 2014 10:10

Hej Bullebi

Jeg har aldrig før hørt, at Mirtazapin skulle kunne virke på migræne. Normalt er det jo depressionsmedicin.

Mirtazapin øger virkningen af to signalstoffer i hjernen, nemlig serotonin og noradrenalin. Derudover påvirker det også histaminreceptorerne. Det er det sidste, der har ansvaret for både den sløvende virkning og den øgede appetit.

Det, der er vigtigt, når medicin skal helbrede en depression, er, for det første at medicinen øger virkningen af netop de signalstoffer, der er skyld i problemet, og for det andet at man får en dosis, der lige netop TILPAS – hverken for stor eller for lille.

Jeg har engang på en engelsksproget internetside læst følgende: Hvis man får en dosis depressionsmedicin, der er alt for stor, så kan virkningen være symptomer, der ofte ikke er til at skelne fra de symptomer, som medicinen skulle kurere. Antidepressiv medicin kan altså give depression!

Det stemmer også med de erfaringer, jeg havde, da jeg for mange år siden prøvede Seroxat og senere Cipramil og Zoloft. Jeg blev mere syg af medicinen.

Jeg tror, at læger – herunder psykiatere – er meget tilbageholdende med at fortælle ovenstående. Jeg har engang set, at den kendte psykiater Jes Gerlach havde skrevet noget om emnet, men i meget forsigtige vendinger, men jeg kan ikke mere finde det på nettet.

Hvis folk, der faktisk har en depression – under uheldige omstændigheder − kan få depressionen forværret af depressionsmedicin, så synes jeg ikke, at det er så mærkeligt, at en person, der IKKE har depression, kan få depressive symptomer af Mirtazapin.

Jeg kan forstå, Bullebi, at du nu har taget 15 mg Mirtazapin i 6 uger. Har det kureret din migræne?

Hvis du har flere problemer end fordele af Mirtazapin, så er det jo en dårlig ide at tage medicinen.

Personligt tager jeg for tiden 37½ mg Mirtazapin dagligt forebyggende mod depression. Jeg ville ikke kunne undvære det – især ikke i den mørke vintertid. Jeg er glad for den sløvende effekt, der betyder, at jeg sover godt om natten. Jeg kan godt mærke, at jeg skal holde lidt igen med maden, da jeg ellers vil tage på. Jeg har nu altid haft en god appetit, men før jeg begyndte på Mirtazapin, tog jeg ikke på. Det gør jeg nu, hvis jeg bare spiser, hvad jeg har lyst til.

Men for dit vedkommende, Bullebi, kunne det godt se ud til, at Mirtazapin er en dårlig medicin.

Mange hilsner

Irsten

Mirtazapin

Written by ildartth 13. dec 2020 12:44

Køb Mirtazapin online uden recept - http://ibright.lv/mirtazapindk.htm Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.

Naturlige Antidepressiva

Written by meltepeee 14. sep 2021 08:46

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Veldig bra produkt!