Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Behandling af angst

Written by mikey 27. jan 2011 20:25

Hej

Jeg har gennem de sidste 6-8 år gået til psykolog pga. angst. Jeg har af min læge fået alopam, således jeg kan tage noget - så mine angstanfald bliver mindre.

Det har sådan set gået meget okay, men i de sidste 14 dage er angsten begyndet, at blive hyppigere - og flere gange om dagen.

Jeg har læst lidt på nettet - og set at nogle antidep. middler også kan hjælpe på angst.

Er er der nogen der har erfaring med dette?

Mikey

,

Written by Anonym 27. jan 2011 20:30

hej mikey

jeg får selv cipralex mod angst og det hjælper godt..min læge siger desuden at jeg ikke må tage alopam da dette er vanedanede

vh
rikke :)

Ja, hvilken type...

Written by mikey 27. jan 2011 22:33

Hej

Jeg har måske lidt problemer med, at direkte putte min angst ned i en af de almindelige "kasser".

Normalt mærker jeg angst, når jeg føler, at jeg ikke bliver respekteret eller anerkendt.

Jeg er bare for submissiv generelt, men har arbejde meget med assertiv adfærd med min psykolog. Det er blevet meget bedre gennem årene. Desværre har jeg i den sidste tid oplevet, at jeg bliver angst uden nogen grund. Før i tiden kunne jeg sige: ”Det var fordi X sagde det eller det”. Nu ved jeg ganske enkelte ikke hvorfor.

Mikey

Tænkte lige lidt...

Written by mikey 27. jan 2011 22:57

Hej

Efter jeg skrev sidste indlæg, så har jeg tænkte lidt over det. Det jeg føler nu er nok nærmere, at jeg bliver meget ked af det - i stedet for angst.

Mikey

Hej Mikey...

Written by Teresa 29. jan 2011 09:07

Jeg forstår ikke hvorfor du efter så lang tid har fået nervepiller i stedet for antidepressiv medicin. Det er normalt det første de forsøger...

Nå, men vil bare sige at jeg har lidt af angst i 13 år on/off... 4 gange har jeg fået antidepressiv medicin... og i 3 af tilfældene lettede det angsten og humøret.

Det er noget du skal snakke med din læge om... Hvilket mærke betyder ikke så meget, din læge vil nok forsøge dig med ét af de mest brugte og gennemprøvede som fx: citalopram/cipramil, zoloft/sertralin eller Effexor....

Det er værd at forsøge med...

Held og lykke...

Nu på Sertralin

Written by mikey 14. mar 2011 18:29

Hej

Jeg fik Sertralin af min læge for snart 5 uger siden, de første 3 uger var forfærdelige, men nu har jeg levet i 2 uger uden skyggen af angst. Jeg nyder i den grad livet.

Den eneste bivirkning er sex, jeg har stadig lyst til sex, men jeg kan slet ikke gennemføre det. Jeg er jo lidt delt, da jeg hellere vil undvære sex, end kæmpe med angst jævnligt.

Kan man gøre noget?

smed..... du blander tingene sammen

Written by tinamusen 24. apr 2011 22:08

Cipralex hedder escitalopram (indholdsstoffet)

Cipramil hedder citalopram(indholdsstoffet) eller akarin

Tror det er cipramil du skriver om for maxdosis er 20 mg. for cipralex, i nogen tilfælde højere, f.eks. ved massiv angst, som jeg kæmper med......

Benzoer er ikke godt og heller ikke sovepiller som også er i den gruppe..... desværre er det de præparater der virker bedst og hurtigst på netop angst

Hej Mikey..

Written by Teresa 25. apr 2011 10:49

Ang dine problemer med sertralin... Jeg havde samme problem... Jeg havde lyst, men kunne ikke.

På dem jeg er på nu: Paroxetin, er der ingen problemer... Så det er altså forskelligt hvilke bivirkninger man får på hvilke piller... OG... seksuelle bivirkninger stopper stort set dagen efter man holder op med medicinen.

Til løvesmeden

Written by bennyst 25. apr 2011 13:51

Du skriver du har været citalopram i 4 uger nu.. Hvilke bivirkninger har du oplevet?

Dbh
Bennyst