Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Lægemiddelstyrelsen og Lægerne

Written by ArtSchop 2. feb 2011 15:47

Problemet med Ole Tangs svar, hvor jeg lige vil kopiere en del af.

Der ligger officielle direktiver fra lægemiddelstyrelsen til lægerne om at begrænse antallet af receptudskrivninger i denne medicingruppe til det absolut mest nødvendige - og da kun i få måneder.
Du må altså derfor finde dig i aftrapningen af Alopam, men kan bede din læge om at strække aftrapningen lidt mere ud, efter f.eks. ovennævnte beskrevet.

Dette svar giver nemlig et godt indblik i lægers almindelige adfærd.
Hver gang politikerne, herunder specielt regeringen giver et lille 'pip' så lægger Lægemiddelstyrelsen sig fladt ned på maven. Og hver gang Lægemiddelstyrelsen giver et lille 'pip' så lægger lægerne sig fladt ned på maven. Lægers adfærd er dermed i vid udstrækning dikteret af politiske strømninger. Det ville være fornyende hvis læger og deres forskellige foreninger, bare en gang imellem, turde 'stå på mål' for deres egen faglighed. Nøjatig det samme kan man sige om Lægemiddelstyrelsen. Hvis direktiver i vid udstrækning er dikteret af de læger der er ansat der.
Det ville være ønskeligt, og vi ville få et langt bedre sundhedsvæsen, hvis det kunne lykkes læger at fremgro så meget fagligt hår på brystet, at de turde ranke sig lidt og stå inde for deres egen faglighed. Bare engang imellem.

Vh Art

suk

Written by Meft 6. feb 2011 19:57

Problemet for mig at se ligger i at lægen i denne situation skriver ’du må finde dig i … ’ Hvad er det for en nedladende holdning? Hvis der er tale om et årelangt misbrug, har patienten da ikke for brug for nedladenhed. Hun har brug for forståelse og støtte, en anerkendelse af at det ikke er let og en henvisning til støtte-muligheder. Så vidt jeg ved har ’Sind’ en rådgivning for benzo-afhængige.

Heldigvis har min egen læge aldrig været sådan overfor mig. Han har altid givet mig indtrykket af at han er på min side, ikke på lovgivningens side. Og ja, der har været situationer, hvor han har givet udtryk for hans faglighed bød ham at ’bøje paragrafferne’, … hans udtryk. Så det er ikke alle læger der prioriterer diverse styrelser frem for deres patienters behov for hjælp.

vrøvl

Written by gyla 13. feb 2011 09:59

selvfølgelig skal man ikke bare finde sig i det.

Der må være en årsag til at den medicin er udskrevet og hvis årsagen ikke er fjernet. så er det selvfølgelig heller ikke lægeligt forsvarligt bare at fjerne medicinen uden at komme med alternativer og udtrapningsløsning.