Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvorfor ondskabsfuld som bipolar?

Written by Minna 31. mar 2011 13:08

Jeg undrer mig meget over, at min eks er så ondskabsfuld og er bipolar. Jeg har ikke læst nogen steder, at man som bipolar oven i hatten også kan være ondskabsfuld med hang til utroskab i særdeleshed.

Jeg har desværre erfaret nu siden bruddet med ham, at han i den grad har været mig utro op til adskillige gange i løbet af det år, jeg har været on/off kæreste med ham. Jeg har fået kontakt til en kvinde, han har været mig utro med og omvendt i de første 2 mdr., vi var kærester. Vi har erfaret, at han var sammen med os samtidigt og fyldte os begge med løgne, for at kunne være sammen med den anden. De blev dog siden nære venner, og sønnen blev meget knyttet til ham. Han sparkede til mig flere gange, når jeg var ked af det i forvejen og lå ned, og råbte af mig, når han ville gøre det forbi. Han fandt altid på en dum undskyldning, og bagefter fortrød han. Der var spor af andre kvinder, hvilket jeg konfronterede ham med, men han havde altid en masse løgne, han brugte. I det hele taget har han i den grad løjet hele vejen igennem. Nu ved jeg, at han altid har været sådan, og har nu endda gjort et lille barn dybt ulykkelig, fordi han har gjort det barn fortræd. Det barn græder hele tiden, og er helt knust pga. ham.

Har i hørt om tilfælde som bipolar, hvor man direkte er ondskabsfuld og er lystløgner, for det synes jeg lyder underligt? Han får stemningsstabiliserende medicin og lykkepiller, som gør iflg. hans udsagn, at han ikke kan forelske sig i en kvinde. Sådan har han haft det i al den tid, han har haft sygdommen. Han har forsøgt at begå selvmord, da han var 19 år, og blev tvangsindlagt på psykiatrisk hospital i sin tid.

Det er mig en gåde, at han er sådan, for jeg har læst en del om sygdommen, og jeg har nu ikke læst nogen steder, at man som bipolar kan være sådan.

Tilføjelse...

Written by Minna 31. mar 2011 13:38

Som tilføjelse hertil har hans forældre mere eller mindre droppet ham, og ligeledes resten af familien. Han har ganske få venner, som dog ikke kender til hans sygdom, og til hvordan han behandler kvinder og sin familie. Det er da synd for ham, men det giver ham dog ikke ret til at gøre de forfærdelige ting. Han vil ikke erkende sygdommen helt for sig selv andet end, han ved, han er født sådan, men hverken kollegaer eller venner må vide det.

Jeg tror nu heller ikke det skyldes bipolar

Written by Minna 9. apr 2011 15:08

Hej FølsomMand,

Jeg tror nu heller ikke, det skyldes hans sygdom som bipolar, for det har jeg nu ikke læst nogen steder.

Men ja måske er han blot bitter på andre mennesker, som er lykkelige og har en familie. En familie han måske føler, han ikke har. Ja, årsagerne hertil kan jo være mange.

Umiddelbart lyder det ikke som om, han er svigtet af forældrene, men det er nu også underligt, at han har lidt kontakt til dem. Nå men det er noget, jeg ikke skal spekulere må meget dybere over, da jeg ikke har noget med ham at gøre længere.

bipolar

Written by lissie 11. apr 2011 22:29

jo bipolar 1 kan være så ekstrem at man er aggressiv i tide og utide.....derfor er det meget vigtigt behandlingen gennemføres/stabiliseres......jeg har selv haft diagnosen bipolar 1, men er nu stabil siden 2009.

Det skyldes endokrine årsager hormonelle defektårsag som er arveligt. Det bevises via blodprøver.

Til Lissie

Written by Minna 13. apr 2011 20:23

Jamen kan det også bevirke, at man direkte er ondskabsfuld? Denne person jeg tænker på har desværre ikke styr på sin sygdom, og vil ikke erkende sygdommen desværre, så han får kun medicin, som han selv doserer op og ned og taler ind imellem med sin læge om sin sygdom.

Hej Minna..

Written by Teresa 13. apr 2011 20:44

Kunne det være muligt at manden bare er en idiot? Nogle mennesker er jo bare.. Hvis jeg var dig så ville ejg se at komme væk fra ham.

Lad være med at tage "redde-rollen" og forsøg at redde ham.. Folk han reddes til en vis grad... hvis de da selv indser se har et problem... Det lyder ikke til at manden har lyst til at gøre noget ved situationen overhovedet og bare nyder at tage røven på folk..

Så se at kom væk... Det er ikke dit ansvar. :-)

bipolar

Written by lissie 16. apr 2011 10:22

Minna

Deet er rigtigt...når bipolaren er værst, udvikler det ondskabsfuldhed og løgn......jeg har prøvet det selv og er blever behandlet for det.....behandlingen er lang´, men lykkes tilsidst for nogen ( kommer helt anpå ens samarbejde i behandlingen)

Lissie

Written by Minna 17. apr 2011 00:25

Ja okay det er da noget rigtigt skidt, at man får det sådan, og det er nok svært selv at erkende, at man har behov for behandling.

Update

Written by Minna 17. okt 2014 22:29

Jeg har ikke været herinde i flere år efterhånden, og jeg har heller ikke mere med manden at gøre heldigvis. Det er svært at forstå situationen lige når forholdet slutter, men som tiden går, så har jeg følt, det var en gave at komme væk fra ham. Han var en af de værre slags. Tak for Jeres kommentarer i øvrigt.