Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Selvmedicinering -den virkelige verden?

Written by Isoperla 7. apr 2011 10:21

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om I andre altid helt følger medicineringen fra lægen. Eller prøver I nogen gange selv at gøre noget selv, uden først at snakke med lægen?

Jeg tænker måde med at gå op og ned i dosis af ordineret medicin.

Selvfølelig er den ideel verden da, at lægen er med på det, men lægerne har jo så travlt og har ikke tid til at hjælpe alle.

Jeg føler nemlig at jeg har brugt min andel af lægens tid og selv må tage ansvaret herfra.

Lægen har meldt ud at hun ikke ved hvad hun skal prøve, men jeg skal regne med 3-6 måneders ventetid ved speciallæge og det kan jeg slet ikke overskue uden at gøre et eller andet.

Hvad tænker I??

medicinering

Written by Anonym 9. apr 2011 08:21

Hej Isoperla

Jeg har da eksperimenteret selv, :-) tog f.eks. 5 mg ekstra af Citalopram - hvilket gik ok. Min læge instisterede på, at jeg skulle tage 10 ekstra, da man ikke kunne mærke 5 mg sagde han .. hmm.. det gik ikke godt. Jeg blev helt umulig.. 5 var bedre, men ikke helt godt.

Ventetiden på en speciallæge er lang og jeg endte med at tage en privat psykiater - der er dygtige til medicinering. Jeg har været der een gang og blev sat i Sertralinbehandling. jeg blev træt og alt for afslappet på Citalopram. Det går jo ikke, at man bliver alt for ligeglad med alt vel :-)

Sertralin fungerer rigtig fint for mig. Jeg skal til en opfølgningskonsultation og så stopper jer hos ham. Han koster 1300 i timen. Jeg fandt en anden også, der tog 2000 - helt ude af proportioner efter min mening. Ja, dyrt med en privat psykiater men for mig virkningsfuldt og pengene værd.

held og lykke med det.

mange hilsener
Maxi



prøve selv

Written by voksen 15. apr 2011 22:41

-jo, det er da sket, at jeg har "forsøgt selv"-
men har som oftest min læge med på sidelinien. Det er jeg mest tryg ved.
-Og det skal en læge altså have tid til.

God bedring

Nu er jeg selv gået fra 10 til 15 mg Cipralex

Written by Isoperla 8. jun 2011 11:45

Har en tid ved Psykiater om en månede og tænkte at jeg ville se om det ændrede noget på hvordan jeg har det. Hvis det ikke gør er jeg måske mere åben for at skifte medicin end jeg er nu. Hvis jeg ikke vil skifte medicin hvad skal jeg så ved en psykiater.
Jeg følte at jeg måtte gøre et eller andet.

Så nu tager jeg 1½ pille af dem jeg får via lægens hjemmeside.

Jeg kan ikke få mig selv til at kontake hende, da hun i marts ligesom smed "håndklædet i ringen" og gav mig en henvisning til speciallæge.

Hun har aldrig bedt mig om at kontake hende og jeg kan ikke få mig selv til det.

Jeg synes at det er ok

Written by kabu 8. jun 2011 18:27

Hej Isoperla

Jeg synes at det er ok, det du gør.

Hvis du ikke har gavn af den dosis du har fået indtil nu, og du har fået den så længe, at man kunne forvente en bedring, så er næste skridt vel at sætte dosis op ?

Nu kender jeg ikke Cipralex, men jeg har indtryk af, at det er en meget normal dosis. Mener også, at jeg læser om nogen der får 20 og 30 mg.

Og du kender jo bivirkningerne fra du startede og kan vel mærke hvis det slet ikke fungere for dig. Så hvis det går helt galt, så går du vel bare ned igen, og så er det prøvet.

Jeg synes faktisk, at det er en rigtig god idé, i den situation, som du er i. Jeg tænker næsten, at psykiateren vel også ville prøve at sætte dig op, inden han ville prøve at skifte til noget andet. Og nu kan du så fortælle ham om hvordan det virker.

Nej det er nok ikke altid en god idé, at eksperimentere. Men i den her situation, så synes jeg også, at det virker til at være det næste logiske trin. Og du har da den tryghed, at du skal snakke med ham om en måned. Så hvis du bare holder det stabilt på enten det ene eller det andet, indtil den tid, så kan du jo give ham et godt billede af, om det virker eller ikke virker.

Så jeg synes at du skal gøre det med god samvittighed :-)

En anden ting. Det med at lægen kaster håndklædet i ringen, det har jeg oplevet 2 gange, med 2 forskellige læger. Lige så snart de har sendt en hendvisning, så tror de at de har gjort deres pligt, og vil ikke ha' mere med patienten at gøre (mht. psyken). Og det er lige meget om der så er ½ år til man kan få en tid. Jeg fik direkte at vide, at hun ikke havde mere med mig at gøre, nu hun havde sendt en henvisning. Så jeg måtte bare vente.

Så den oplevelse er du ikke ene om.

Håber at det hjælper dig, at sætte det lidt op.

Knus kabu

Tak Kabu

Written by Isoperla 9. jun 2011 08:37

Det tror jeg virkelig jeg trægte til at hører.

Ja jeg har taget 10 mg siden november og har kun lettere bivirkninger, som godtnok er blevet lidt kraftigere nu.

Min logiske sans sagde bare at hvis det var næste skridt kunne jeg lige så godt bruge ventetiden på at afprøve det.

Endnu en gang tak for dit svar ;o)

Gør det!

Written by 321 14. jun 2011 15:03

Hvis din læge virkelig ikke vil hjælpe, ville jeg gøre det samme. Jeg er selv i behandling med cipralex og startede på 10 mg. Efter en måneds tid blev øgede jeg i samråd med min læge dosis til 15 mg om dagen og de 5 mg mere om dagen gjorde virkelig udslaget for mig! Så længe det ikke er mere du øger dosis med, og du er opmærksom på bivirkningerne er det værd at prøve.