Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Er jeg kvalificeret?

Written by Anonym 26. apr 2011 16:30

Denne tråd har sikkert været her før, men nu spørger jeg altså.

Indrømmet, jeg vil da gerne igang med livet igen. Droppede ud af 3.g i november, og kan ikke slet ikke forestille mig at skulle tage det helvedes 3. år igen. Ikke engang delt over flere år på VUC.

Vil gerne være veterinærsgeplejerske, men det er stort set umuligt at få en elevplads.

Så vil jeg også gerne være pædagogmedhjælper, men har ingen videre erfaring, og til de fleste jeg har skrevet ansøgninger til, har jeg fået svaret, "vi må desværre afvise din ansøgning..." eller "vi har modtaget over 700 ansøgninger"...

Har ikke overskud til et 37-timers arbejde.
Pga. sygdom har jeg ikke været i jobcenter endnu, imens jeg har været på kontanthjælp. Har heller ikke prøvet flexjob endnu..

Men nu er det bare sådan at jeg næsten ikke kan klare mig på kontanthjælpen. Får udbetalt 7.700, og betaler 5400 i husleje til mit bosted. Så er der lige ca. 1000-1500 kr om måneden til diverse gæld. Det giver mig 1100-1600 om måneden, og det er ekstremt svært at leve for. Har ikke råd til "overflødige" ting, såsom oplevelser, tøj, toiletartikler.
Alt går stort set til transport, smøger og mad.

Er der nogen der ved hvad der kvalificerer til førtidspension? Og kan man komme ud af det igen, hvis man får det bedre?

Go' solskinsdag derude

ved det er ekstrem svært pt

Written by Heidibk 26. apr 2011 18:18

at få tilkendt førtidspension. :(

Min socialrådgiver sagde ligeud til mig, at i deres kommune tilkendte de sjældent førtidspensioner. Derudover mener jeg, at alle andre muligheder skal være prøvet før man kan begynde at snakke førtidspension.

Så vidt jeg kan læse fra div dagbøger osv så er det vidst kun skizofreni diagnoserne der giver direkte adgang til førtidspension.
Men prøv at snakke med din socialrådgiver om det. Dog vil jeg råde dig til IKKE at forvente noget.

Held og lykke med det :)

førtidspension

Written by voksen 27. apr 2011 10:54

får man kun tilkendt, hvis alle behandlingsmuligheder og revalideringsmuligheder er udtømte. Dvs. man skal have en arbejdsevne, som er 0 eller tæt på 0.

Og ja, man kan i sjælde tilfælde få frakendt sin pension, hvis man mod forventning bliver så rask, at man igen kan klare et job.

Da du er så ung, så er alle muligheder jo ikke udtømte- og heldigvis for det.

God bedring

Førtidspension...

Written by Spunk 27. apr 2011 16:15

Jeg mener nu ikke der er nogen diagnoser, der giver direkte adgang til førtidspension.
For selvom man er skizofren, er der stadig nogle med diagnosen der godt kan arbejde, måske i flexjob eller på revalidering.

Da jeg fik tilkendt førtidspension, var jeg ikke i arbejdsprøvning eller noget, jeg blev erklæret for syg til at måtte komme på arbejdsmarkedet igen, og der stod/står i mmine papirer, at min daværende psykiater vurderede at jeg ville ende med at blive mere syg, hvis jeg blev tvunget på arbejdsmarkedet igen.

Det er meget forskelligt hvordan det foregår, når man bliver tilkendt pension, men det er kun blevet sværere med tiden at få det tilkendt.

Håber du får det bedre, og at du finder en løsning på det hele.