Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Bange for hjertet

Written by millemol 5. maj 2011 09:58

Det er som om jeg er fokuseret på kun én ting i hverdagen og det er mit hjerte. Når jeg vågner om morgenen mærker jeg mit hjerte, når jeg børster tænder mærker jeg mit hjerte, når jeg tager tøj på mærker jeg mit hjerte, når jeg går til arbejde mærker jeg mit hjerte, når jeg sidder foran computeren mærker jeg mit hjerte, når jeg spiser mærker jeg mit hjerte, når jeg har spist mærker jeg mit hjerte og det banker hurtigere, når jeg drikker kaffe mærker jeg mit hjerte, det banker dobbelt så hurtigt, når jeg drikker alkohol mærker jeg mit hjerte og det banker dobbelt så hurtigt, når jeg ligger mig i min seng mærker jeg mit hjerte, når jeg vågner om natten mærker jeg mit hjerte, når jeg vågner om natten banker det nogen gange enormt hurtigt.
Jeg er bange for mit hjerte, jeg er bange for at få hjertestop, jeg er bange for at blive for træt og få hjertestop, jeg er bange for at blive lidt stresset på jobbet, og få hjertestop.

Jeg har en ledenede stilling og jeg skal kæmpe med det her, det er uretfærdigt! Hvorfor skal jeg have det sådan her? Jeg har et godt liv, me jeg kan ikke leve det til fulde pga det her lort!

hej

Written by Anonym 8. jun 2011 23:38

ser at du lider af angst, men måske er der en reel diagnose på det med dit hjerte. Har selv lige i en alder af 37 år fået konstateret en medfødt hjertefejl. Ikke en der er livstruende de næste 20 år, men som de vælger at oprerer for at jeg slipper for ubehaget. Jeg har gennem en del år haft de såkaldte anfald. Det føles som om hjerte løber løbsk. eller hopper slag over. Det viste sig så efter at have haft en lille måler på i 4 dage at jeg har en ekstra tråd i hjerte der går ind og konflikter med det reelle pumpesystem. Det klare de med en lille opretion hvor de går op i lysken til hjertet og varmebehandler/brænder denne væk. Under anfald er min puls på ca 195/m i hvile. Ved ikke om du kan bruge det her til noget, om dit er ren og skær angst men du kan jo reelt have noget hen af det smme. anfald kommer nemlig tit i hvile, ved kaffe alkohol osv. og hvis man får hovedet ned af. Min læge har lært mg til hvordan man kan have held til at stoppe disse anfald. Og det er lige som når man har propper i ørene i en flyvemaskine. hold dig for næsen, luk munden og pust til du kan mærke det i ørerne. vasalva metoden. Det får trykket i hjertet til at udligne sig og er ganske farligt.
Ved ikke om du kan bruge det til noget, men mange tanker til dig
Knuz thupsen5

ikke farligt men Ufarligt

Written by Anonym 8. jun 2011 23:41

skriver til sidst at det er ganske farligt, mener selvfølgelig ganske UFARLIGT.

skal vist rense mit tastatur.....

UNDSKYLD

At mærke eller ikke mærke

Written by jenschr 27. jun 2011 09:46

Jeg er sikker på at mange mennesker kan mærke deres hjerte. Jeg KAN mærke det hele tiden - men jeg mærker det kun når jeg retter bevidstheden mod at mærke det.
Hvis man er "alt" for opmærksom på hjertet kommer det til at fylde mere og mere - givetvis kan det være angstprovokerende. De fleste mennesker mærker ikke deres hjerte særlig ofte - men de tænker heller ikke på det! Jeg kan godt opleve lidt ala det du beskriver.. Hvis jeg ikke kan falde i søvn.. Ja så kommer jeg nogle gange til at lytte til mit hjerte.. Jo mere jeg lytter jo mere og jo hårdere slår det.. Til sidst er det det der holder mig vågen - det er s.. ikke til at sove i den larm.. Men jeg ved godt at det ikke er hjertet der larmer - men det er min bevidsthed som er tunet ind til at lytte efter hjertet...

Du skal selvfølgelig have tjekket om du fejler noget... Du skal også fortælle om dine følelser og tanker omkring dit hjerte..

Angst kan give hjertebanken... Angst kan være en meget central del af depression.. Stress kan give depression.. etc.. Snak med en kompetent læge!

Jeg har selv haft en lederstilling - jeg lyttede slet ikke efter kroppens signaler... I mit tilfælde betød det er ret stort karriereskift - nu er jeg førtidspensionist!
jens