Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Er der andre i samme situation som jeg?

Written by sdø 3. jun 2011 10:00

Jeg har nu i 4 uger været medicineret med cymbalta. Jeg har ikke som sådan mærket nogen virkning endnu med derimod en bevirkning iform af daglige svedturer ved selv den mindste fysisk aktivitet, ondt i ørene, ondt i halsen og snottet. Det forekommer værst om aftenen og om morgenen. Er ret sikker på at det ikke er naturlig forkølelse da jeg nu har lidt af det i over 1½ uge.

Lyder bekendt!

Written by BC 21. jul 2011 23:56

Jeg har også en mistanke om at mit immunforsvar måske ikke fungerer så godt, når jeg er i behandling med antidrepressiva i det hele taget. Tager imod al smitte fra mine børnebørn og har gentagne infektioner af forskellig art. I perioder uden medicin synes det at være bedre. Men så er valget jo mellem pest eller kolera!

Jeg synes, at du skal indberette bivirkningen!

Written by irsten 22. jul 2011 07:31

Hej sdø

Jeg har ikke selv erfaring med Cymbalta. Jeg skriver, fordi jeg synes, at det er vigtigt, at du indberetter disse bivirkninger. Du kan ikke være sikker på, at din læge gør det, selv om du fortæller om bivirkningerne til lægen.

Jeg har fundet indlægssedlen til Cymbalta, og jeg kan ikke se, at der står noget om forkølelse. Derimod kan jeg se, at mellem 1 og 10 ud af 1000 brugere får halsbetændelse.

Jeg fandt desuden en Internetside, der er oversat fra engelsk, og som beretter om en undersøgelse af virkninger og bivirkninger hos en gruppe brugere:

http://www.news-medical.net/news/2008/12/14/39/Danish.aspx

De data, som undersøgelsen bringer, beskrives som ”nye”, men man skal lige være opmærksom på, at det er flere år siden, at informationen blev bragt.

Men det bemærkelsesværdige er, at ifølge denne undersøgelse forekommer almindelig forkølelse blandt de mest almindelige bivirkninger ved Cymbalta.

Men sådan er det altså ikke ifølge den danske indlægsseddel til Cymbalta. Og det må være, fordi folk ikke indberetter den bivirkning.

Mange hilsner

irsten

cymbalta og bivirkninger

Written by jenschr 5. aug 2011 12:55

Hejsa.. Jeg kan fortrælle at jeg har taget cymbalta i mere end et år.. I det forgangne år har jeg faktisk ikke været forkølet en eneste gang! Til gengæld kan jeg ofte komme til at svede helt vildt meget..
jens

Det gir mening

Written by suprgirl 10. aug 2011 11:18

Hej,

Faldt lige over jeres debat. Og det giver god mening for mig. Jeg er lige stoppet på cymbalta, men tror i har helt ret i det nedsætter imunforsvaret. Jeg har lige haft 2 uger med influenza, som udviklede sig til lungebetændelse. Før min depression har jeg aldrig døjet med at være syg.

Nu ved jeg ikke om det er medicinen, det er jo nok ens krop der reagerer på depressionen også. Men det har først været efter jeg skiftede til cymbalta jeg er blevet så syg.