Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvor lang tid går der før jeg sover bedre?

Written by Anonym 16. jul 2011 13:30

Hejsa...

Jeg var på en psykosomatisk afd og tale med en psykiater i onsdags og blev samme dag sat i behandling for søvnløshed og angst med uro m.m. med Valdoxan som tages til sengetid. Jeg har gennem flere år lidt af store søvnproblemer. Både i indsovningen og ved mange opvågninger som har været tiltagende det sidste 1 1/2år. Er også ved at blive udredt på en søvnmedicinsk afd. pga. en fysisk sygdom jeg har og da det ødelægger så meget for mig. Er nærmest desperat efter at sove og det hjælper jo ikke. Har før taget indslumringspiller 2-3 gange om ugen men de virker kun så få timer på mig og mister gernerelt virkning. tager også melatonin stort set hver dag. Baldrian af og til...uden nogen særlig effekt. Jeg er opkørt af mit søvnunderskud og nervøs for om det bliver bedre. Og får næsten altid mere energi om aftenen og bliver psykisk opkørt. Jeg håber virkelig snart det bliver bedre. Jeg skal ud og tale med psykiateren igen om 14 dage, men han sagde bare at denne her medicin virker først på søvnproblemer og derfor er jeg allerede utålmodig og nervøs...selvom det sikkert er alt for hurtigt.

Har lige talt med psykiateren

Written by Anonym 18. jul 2011 11:08

Da det ikke har hjulpet på søvnen endnu (forsat svært ved at falde i søvn og vågner igen og igen) har han nu foreslået at jeg går op på 50mg valdoxan fra i aften. Måske det hjælper... Jeg har ikke spekuleret, men kan godt være det er noget fysisk angst der gør jeg ikke kan sove godt. Vågner af de fleste lyde og også ofte og tisse. For at få mere ro sover jeg så med ørepropper, men de gør tilgengæld at jeg kan høre mit hjerte. Og kan ikke holde ud at høre musik og søvnhypnose cd-er når jeg skal sove, har jeg også prøvet.

Seroquel

Written by Lone 16. sep 2011 14:11

Hej,

Er selv lige blevet introduceret for noget der hedder seroquel, hvilket har været min redning. Efter et halvt år uden søvn var jeg blevet så sindsyg jeg kontaktede psykriatrisk skadestue. Her oplyste de min omkring seroquel, der egentlig på papiret er et antipsykotisk middel, men i praksis bruges til rigtig mange sygdomme. Jeg lover dig det virker. Og så er det ikke vanedannende ligesom almindelig sovemedicin.

Giv det et forsøg

også seroquel

Written by Isoperla 16. sep 2011 23:39

Jeg får 25 mg til natten og har fået det i 20 dage. Det virker også godt på min nattesøvn. Tager gerne en pille omkring kl 21:30 og bliver så dejlig træt i løbet af 1 - 1½ time. I dag fik jeg den først taget kl 23, hvorfor jeg ikke har fundet min seng endnu....

Jeg har også prøvet i 6 uger med Mirtazapin (antidepresiv) og her sov jeg også rigtig godt, kunne dog ikke rigtig vågne om dagen og blev så frygtelig sulten.

Seroquel

Written by sartina 18. sep 2011 09:08

Mine erfaring med seroquel siger mig at det er det værste der findes, i hvertfald til mig...
Ja jeg fik sover, jeg var så træt at når jeg stod op om morgenen for at sende min datter i skole faldt jeg i søvn på stolen i køkkenet, når hun så endelig var sendt afsted gik jeg i seng hvor jeg sov til hun kom hjem igen, og hvis jeg så var heldig kunne jeg så holde mig vågen til ved 9 tiden om aftenen, det skal så lige siges at jeg fik 300 mg til natten, men jeg ser det samme hos min mand der får 25 mg pn til natten at næste dag efter han har taget 1, sover han hele dagen, ud over det tog jeg 20 kg på af det...

Har du prøvet melatonin, det er et søvn homon som lægen kan udskrive til dig, det ville jeg prøve hvis jeg var dig...

hov...

Written by sartina 18. sep 2011 09:10

mente at jeg ville prøve st snakke med lægen om melatonin hvis jeg var dig. :-)

min erfaring...

Written by aquarius1977 28. sep 2011 17:16

Hej,
Har også selv meget store søvnproblemer pga angst og depression. Får nu kombination af 40 mg cipramil og 25 mg valdoxan. Sover bedre efter jeg startet valdoxan, men hvis jeg har haft stresset dag, det virker ikke nok. Min psykiater mener jeg skal gi det lidt længere tid (har fået det 14 dage).
Men jeg vil også sige som sartina - prøv melatonin. Vores datter sov ikke mere end 7 timer i døgnet de første 3 år og var hver aften 2 timer om falde i søvn. og får nu melatonin og sover inden for 5 min efter hun puttet og sover omkring 9-10 timer (hun er 4 år) . har også selv desperate dage taget en af hendes piller - og de virker og man er ik træt morgen efter.
Det gør hel sikkert sygdommen endnu værre når man får ik sovet. Men jeg ved ik om psykiater vil udskrive det - min havde ikke erfaring m melatonin og udskrev derfor valdoxan, fordi d vidst indeholder også noget melatonin.
nå det blev en længere smørre. Håber du snart får løsning på din søvnproblemer :o)

...

Written by aquarius1977 28. sep 2011 17:18

Ps. Beklager der er lidt mærkelig formulering og stavefejl. Har desværre os fået lidt svært ved formulere på skrift efter jeg blivet syg...

Kosten !!! alfa / omega

Written by Cosmo33 20. jan 2014 15:02

Et godt råd ... Medicin hjælper men absolut ikke ligeså godt som kosten

Sørg for at spise masser af korn, Havregryn /Havregrød, juice, æg, avocado og gerne fede fisk. Det har hjulpet mig fra en søvnløs tilstand med angst og depression og er kun på 25 mg Sertralin som ikke af sig selv hjalp godt nok..

Grunden til nogle mennesker får dep og angst og andre ikke er IKKE en ydre sårbarhed i sindet men pga at vi mennesker har forskellige vitaminer og mangel på samme i kroppen..

Man har hjulpet soldater ud af selvmordstanker blot ved indsprøjtninger af D vitamin. og jeg lover for det virker.

En sidst og meget vigtig ting.. Det er ofte svært at gå tidligt i seng som deprimeret da man får det bedre om aftenen. Sørg for at spise en gang proteiner inden sengetid og sov kl. 22 stykker så får du de gyldne 4 timer imellem 22-02 som genopbygger ens krops fysik og giver hjernen det brændstof det netop mangler under en depression ...

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 21. dec 2020 18:19

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.