Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

angst medicin der virker! hvad har hjulpet dig?

Written by Steffen19 20. jul 2011 16:51

jeg var ved lægen igår, og er blevet sendt videre til en pyskiater som jeg har gået ved før. Men vil høre hvilken i har bedst erfaring med imod general angst? har prøvet diverse antidepressiver uden den store virkning, det eneste som hjælper mig en smule er motion og styrketræning.

så mit spørgsmål er hvad har hjulpet dig?

Angst Medicin

Written by Silke 21. jul 2011 23:34

Effexor - eller i den billige udgave "Venlafaxin"

Lyrica måske?

Written by muffi 6. aug 2011 21:11

Du kan prøve Lyrica. Det er oprindeligt et epileptica (middel mod epilepsi) men det er bevist at det også virker mod generaliseret angst, og der er nu også tilskud til det.

Det har dog desværre ikke virket på mig, men jeg ved at det virker for nogen, så det var da et forsøg værd.

Anbefaler seroquel

Written by Lone 16. sep 2011 13:59

Hej,

Jeg er stor fortaler for seroquel. Denne har endelig fået mig til at sove efter et halvt år uden søvn og hundredevis af angstanfald. Jeg har siden påbegyndelse på denne ikke haft nogen tankemylder og mit sind virker næsten lettet. På papiret er det egentlig et antipsykotisk middel, men bruges i praksis til rigtig mange forskellige sindslidelser.
Gig det et forsøg - det virker

tak

Written by Steffen19 19. sep 2011 16:33

men det er jo ikke mig som afgører det:) det er min praktiserende pyskiater... har du ikke taget på af det?

Hvem kommer først - hønen eller ægget

Written by Lone 28. sep 2011 00:35

Hej Steffen,

Jeg er dybt ulykkelig over hverken min egen læge eller praktiserende psykiater har foreslået mig dette for længe siden. Hvis jeg bare havde fået lov at sove for 3 år siden hvor det hele begyndte havde jeg slet ikke skulle leve med de konsekvenser som jeg skal idag. Men efter blot 5 nætter med seroquel og derfor fuld søvn havde alt tankemylderet lagt sig. Tænkt sig der hele den tid rent faktisk fantes et medikament, som kunne gøre en ende på alle mine lidelser og hverken den ene eller den anden ekspert havde så meget som nævnt det for mig. Så hvis du får muligheden for at snakke med din læge om det - om ikke andet på forsøgsbasis, så synes jeg du skal gøre det. Jeg kan se vi er mange brugere, som har stor gavn af seroquel. Jeg har ikke taget på, og tror faktisk også mere på at kroppen tager mere på af ikke at sove end af medicin. Alle søvnundersøgelser viser at søvnproblemer giver vægtforøgelse, da kroppen aldrig får lov at restituere og slappe af. Og da der er mange forskellige teorier om hvorfor man tager på af medicin, men ingen konkrete argumenter tillader jeg mig at tro, det blot er kroppens naturlige forsvarsmekanisme. Hvorfor gøre depression mere kompliceret end det egentlig er. Desuden tager jeg kun 25 mlg seroquel hver aften, og det er som udgangspunkt ikke nok til at igangsætte de store bivirkninger. Som sagt tror jeg du tager mere på af ikke at sove end at spise seroquel.

Jeg håber du giver det et forsøg.

ingen seroqel til mig.

Written by Steffen19 28. sep 2011 11:31

min psykiatiar, syntes at det er en meget dårlig ide at jeg får det, har engentlig heller lyst til at prøve mere medicin, er bange for en såkaldt boomerang effekt, som jeg har prøvet flere gange... Jeg ved hvilke bivirkninger jeg har af det jeg får nu, og ved derfor hvad jeg har at kæmpe med, men psykiater har desuden sagt at han er heller sikker på at jeg nok skal blive min angst og depression kvit med antideprissivt og angst terapi:) og det tror jeg egentlig han har ret i et.

Jeg tror egentlig også bare at jeg udsætter problemerne ved at få seroqel. - Min psykiater er desuden en af de bedste på sit felt i DK, så jeg stoler på ham, og har det godt med at tage kampen med angst nu, imens jeg ingen forpligtelser har. Istedet for senere i livet:)

Sertralin

Written by Anonym 15. nov 2011 18:41

Sertralin har hjulpet mig et par gange mod depression. Det er også en slags angstmedicin. Det har først og fremmest gjort, at jeg kunne komme ud af min seng uden at få migræne. Men ja, der skal helt klart samtale-terapi til ved siden af. Og jeg vil sige også den dybere end den kognitive model. Det var bl.a. mangel på denne behandling, der gav mig et tilbagefald.

Du tror sikkert, det ikke passer!

Written by kvinde1955 4. dec 2011 08:02

Jeg får også seroquel og sover godt om natten.

Det der er helt enestående for mig er at jeg har lært en simpel teknik, der gør, at jeg på gang kan få angsten til at lægge sig.
Jeg tæller langsomt fra 100 og ned til 0. Koncentrationen må ikke ryge, så skal du starte forfra. Når du har gjort det 3 gange, skulle dine hjerne gerne være forstyrret så meget, at den ikke længere holder fast i de automatiske negative tanker, som en angst er. Når du er nede efter de tre gange, begynder du at koncentrere dig om dit åndedrag. Det skal helt ned i maven og det skal være roligt.
Prøv det. Så tit som du har brug for det. I starten skal du måske lægge dig på sengen, for at koncentrere dig, senere kan du lave andre ting imens.

Bedste ønsker fra mig til dig

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 21. dec 2020 18:40

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.