Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvordan finder man den rette?

Written by JannieE 25. aug 2011 12:17

Min mand har fået af vide af sin læge at han skal til en kognitiv psykolog, men da intet kan blive sat i værk førend han har talt med en psykiater er vi nu på jagt efter sådan en. Men hvordan finder man den rette. Han var hos 'den lokale' for nogle år siden og det var alt andet end en succes. :-( Faktisk var han helt nedbrudt bagefter og trængte virkelig til hjælp, men fik beskeden fra både psykiater og kommune at han bare skulle tage sig sammen og komme i arbejde igen. Tja han forsøgte og nu 5 år senere er problemet dobbelt så svært...
Jeg har prøvet at google psykiatere i nærheden af hvor vi bor, men jeg kender jo ingen af dem og hjemmesider hvor de præsenterer sig selv er åbenbart ikke noget de gør i. Et navn der har fanget mig er Jens Krabbe i Roskilde. Ved ikke helt hvorfor. Er han god? Er der nogle der har et bud på en der er god at tale med, som ikke er for højhalset (for min mand har kæmpe fordomme om psykiatere og psykologer og ser dem som nogle flippere)? Vi bor i Frederikssund og det må helst ikke være alt for langt væk.
Håber på gode tips til hvordan man shopper psykiater. ;-)

Et forslag/anbefaling

Written by notaword 25. aug 2011 19:32

Åhh ja, det er en jungle og uendeligt svært at finde den rette. Ved ikke om det for langt væk (Strøget i Kbh.) men jeg har hørt meget godt om psykiateren her: www.psykiatri-eksistens.dk
Det jo dyrt at gå til psykiater, men som der vist står på hjemmesiden kan man vælge at skifte sygesikringsgruppe, hvorved prisen bliver stærkt reduceret. Han er efter sigende rigtig dygtig og meget erfaren med kognitiv terapi.

Good luck med din jagt på"den rette"

Annette Scherling

Written by kontedreun 25. aug 2011 23:08

..i Stenløse går jeg selv hos. Havde hende også dajeg var i behandling på >Ballerup Psyk for 6 år siden. Hvis man har henvisning fra lægen er psykiater gratis. Psykologer derimod kan være en dyr affærre...

At finde en psykiater

Written by Anonym 8. sep 2011 21:13

Hej Jannie

Du har sikkert for længst fundet ud af at du med en henvisning fra en læge kun kan gå til de psykiatere der har overenskomst med sygesikringen. Psykiatere, der ikke har overenskomst med kommunen koster klejner, og dem er der mange af.

Det er svært at finde en god en. Men du kan måse hente vide, hvis du googler psykiaterens navn. Der kan godt være lidt sladder ude på nettet. Den med lang ventetid er som regel ret gode, dvs. mellem 3-4 måneder i hovedstaden og sikkert noget mere i dit område, fordi der er færre af slagsen.

Er du medlem af Danmark, kan du snuppe en psykiater som ikke har overenskomst med kommunen. De har generelt kortere ventetid, men du skal tilgengæld betale ved kasse 1, hvis du ikke kan få det refunderet via Danmark.