Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvilke erfaringer har i med ECT?

Written by Karoline 6. sep 2011 21:05

Jeg har været ramt af tilbagevendede depressioner i mange år og har prøvet næsten alt, hvad der findes af medicin. Jeg er blevet tilbudt ECT behandling som en mulighed - og vil derfor meget gerne høre fra jer, der har prøvet det selv. Hvordan virker det? Hvilke bivirkninger oplever i på kort og på lang sigt?

Prøvede det med uro i sjælen..

Written by Karoline 12. nov 2011 10:27

Fik to ECT-behandlinger. Det var ikke så slemt som frygtet - og det virkede for mig. Det lave antal gør, at jeg ikke har haft nævneværdige bivirkninger:-)
Så alt i alt - ikke så skidt, når nu der ikke var andre muligheder...

den deprimerede reporter.

Written by kyvonne 12. nov 2011 20:47

En svensk reporter har lavet en dokumentarfilm over hans depression og behandlingen af den.
Han beder selv om ECT- behandling. vi som seer kan følge den forbedring der forholdsvis indfinder sig.
Jeg har aldrig selv fået behandlingen, men var meget overrasket over det der blev skildret i dokumentaren.
'Den deprimerede reporter' er blevet sendt på DR. 2 -3 gange. Jeg ved ikke om der er mulighed for at låne filmen - det må være svensk tv der har ejendomsretten.
Måske kan depressionsforeningen hjælpe dig.
kyvonne

Det værste er hukommelsen!

Written by Karina73 12. nov 2011 21:28

Der er mange, der har glæde af ECT. Jeg er desværre ikke en af dem, jeg har fået 12 behandlinger, uden effekt. Bivirkningerne fik jeg dog, jeg har et hul i hukommelsen, fra ca. 1 måned før behandlingerne, til nogle dage efter behandlingerne sluttede. Det er rigtig ubehageligt at have det hul, det er ikke sjovt at skulle læse i journalen hvornår jeg har haft besøg og af hvem. Her efterfølgende har jeg døjet meget med hukommelse, koncentration og overblik, det bliver langsomt bedre, men det er jo ikke sikkert det udelukkende skyldes ECT, det kan også være fra min depression

Hårdt ramt

Written by stonefox 27. feb 2012 19:39

Efter 23 ECT behandlinger, uden at være informeret om bivirkninger, blev min behandling stoppet, da den ikke havde noget effekt. Får i dag Marplan, som desværre har nogle bivirkninger, der gør at jeg er ved at trappe ned.

Jeg syntes selv jeg er hårdt ramt, da jeg nu efter 9 måneder, stadig har store hukommelsesproblemer. Alt hvad der hedder feriesteder, mit eget bryllup, børnenes konfirmationer, familiefester og andre store begivenheder, der er sket før mine behandlinger er væk.
Mit arbejde igennem 10 år, har været indenfor IT, hvor jeg en stor del af tiden arbejde med video- og grafisk redigering, programmering og andre IT opgaver. Det kan jeg ikke praktisere i dag, da jeg ikke kan huske anvendelsen af programmerne.

Har tidligere altid haft gang i en bog, det er ligeledes lagt på hylden, da jeg ikke kan huske hvad jeg har læser gang til gang.

Kan ikke huske navne og vores relationer, når jeg møder folk på gaden. Roder rundt i navne på familien og venner.

Bruger til tider GPS i min hjemby, hvor jeg har boet i over 50 år, da jeg ikke har et billede af, hvor jeg skal hen ad.

Mister til tider tråden, når der bliver snakket, og kan ikke huske hvad der bliver snakket om eller hvad det er jeg selv ville sige.

Og sådan kan jeg blive ved ………………..