Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Nogen der vil dele deres erfaringer med medicin?

Written by cremse 14. sep 2011 12:19

Er ny herinde... og er lige startet på Citalopram igår efter en overbelastningsreaktion, der er endt ud med en depression. Er en smule nervøs over at være igang med medicinsk behandling (går også til psykolog) men håber at den kan støtte op om det øvrige behandlingsforløb og hjælpe mig på rette spor.

Undrer nu om der er nogen der gider dele deres erfaringer med Citalopram med mig? Bivirkninger? Gode og dårlige oplevelser? Hvornår og hvordan mærkede I effekt?

Kh Cremse

Jeg får Cipralex (es-citalopram)

Written by Isoperla 14. sep 2011 13:16

Hej Cremse

Escitalopram er den aktive form af citalopram (en racemisk blanding af 50/50% aktiv/inaktiv form). Escitalopram skulle derfor virke ligesom Citalpram, men evt. med mindre bivirkninger.

Det er dog meget dyrer og derfor ikke første valg.
Har lige købt 100 stk. 15 mg (~30 mg citalpram) piller til 1289 kr, heldigvis udløber mit tilskudsår først den 29/9, så det bliver dyrt næste gang.

Andres gode oplevelser er jo altid godt at hører om, men andres dårlige kan du måske ikke bruge til så meget, for det er jo ikke sikkert at du vil opleve det samme.

Prøv at søge her på siden på Citalpram eller på google, men pas på med at læse alt for meget. Jeg tror at jeg gjorde den fejl.

Prøv at koncentrere dig om dig selv.
Prøv at ta vare på dig selv.

Hej Isoperla

Written by Anonym 14. sep 2011 16:04

Jeg har en budgetkonto i den har jeg lavet en kontor der hedder X-apoteket og der trækkes fx. 200-300 kr hver måned. Hvis man får kronikertilskud er der et loft over medicinudgifterne på fx. 3000 kr årligt. Denne udgift jævnes ud over hele året med den månedlige betaling til budgetkontoen. Så du får på denne metode aldrig en fattig måned fordi der lige skulle betales 1.000 kr.
Mine udgifter ville uden kronikertilskud være 35.000. Medicinalfirmaer er nogle svinepelse.

Cremse...

Written by Teresa 14. sep 2011 16:39

Eventuelle "nasty" bivirknigner ville du allerede mærke nu...

Prøv ikke at tænke så meget over det... :-)

Tak...

Written by cremse 14. sep 2011 22:29

...for diverse input. Jeg er glad for at nogen orker at svare/kommentere.

Ja, det er sikkert rigtigt at det smartestes er at undlade at fokusere på evt. Bivirkninger og i stedet tage det som det kommer... Dog kan det jo være nemmere sagt end gjort om end jeg vil gøre et ærligt forsøg. -:)

Der bliver sagt at jeg ville kunne mærke evt. Nasty bivirkninger allerede nu... Kan det virkelig være rigtig...? Efter en pille...? Jeg håber det er rigtigt men... Det lyder bare lidt vildt.

Men selvfølgelig er det nok smart at fokusere på det gode der forhåbentlig vil ske ved at jeg tager disse piller i stedet for det omvendte. Det er dog en lidt stor sag for mig så... selvfølgelig spekulerer jeg over det. Men jeg krydser fingre for jeg er en af dem der klarer mig fint igennem - uden bivirkninger. -:)

Hej Cremse

Written by Teresa 14. sep 2011 23:05

JA det er rigtigt. De bivirkninger der ofte værst er dem der er der i starten Problemet er at kropen skal vænne sig til stoffet og det er den i fuld gang med ligenu. Dvs værst bivirkninger efter den først pille.. lidt mindre efter den 2. osv...

Dét der kan være af langtidsbivirkninger er fx. Svedeture, problemer med at få orgasme... eller det kan også være en større lyst til at spise.

Alle de andre... svimmelhed... kvalme... ørhed... rysten osv... ville være kommet nu...

Det skal nok gå...

Citalopram er et af de mærker der er kendt for at virke hurtigt... du KAN være heldig at du allerede føler en forskel efter 10 dage...

Hej Teresa

Written by cremse 15. sep 2011 08:50

Tak for din kommentar. Det lyder lovende, at de slemme bivirkninger nok ville have været der nu. :-) Idag (efter pille nr 2) føler jeg mig på en måde en smule "groggy", lidt som hvis man er bare en smule dopet eller vågner efter at have taget en sovepille. Men det er ikke slemt, jeg kan sagtens leve med det. Er spændt på hvad der sker når jeg trapper op efter de første 4 dage med en halv pille og begynder at tage en hel fra på Lørdag men håber på at det går nemt. :-)

Hej Cremse

Written by Teresa 15. sep 2011 11:23

Det bliver ikke værre end da du tog den første...

Den dér groggy-følelse er 99% sikkert bare noget "start-op-noget".. den går væk efter noget tid...

Tiløk igen med dagen...

Har prøvet i 6 mdr men

Written by Anonym 15. sep 2011 12:55

- lå nærmest i koma, skiftede til anden type i 3 mdr. og blev svimmel, skiftede til 3. type i 3 mdr. og blev tom i bøtten.
Lægernes (3 stk. mente alle at dosis bare skulle op).
Kom til flere psykologer og endelig en psykiater som var enig i min egen konklution, at jeg er skizoid = har det ikke godt med mennesker = depressioner = medicin er nytteløs i dette tilfælde.
Min konklution er, at vi er ikke ens, vi reagerer ikke ens på kemi!
Depresion kommer af ydre årsager, men selvfølgelig kan du måske have nytte at stofferne.
Prøv det, men vær skeptisk. Alt det bedste...

Hej Cremse

Written by Karinavp 28. sep 2011 22:01

Jeg fik citalopram i 7 måneder uden den ønskede virkning, men blot med en følelse af ingen følelser at have.. ikke trist, ikke glad, jeg følte bare en ligegyldighed, der pludselig kunne vende til en enkelt eller 2 dage indimellem, hvor de negative følelser i den grad vendte tilbage.. efterfølgende droslede jeg igen ind i det ligegyldige.. Jeg fik som nævnt medicinen i 7 måneder, og blev bare sat mere og mere op i dosis, idet den ønskede effekt ikke virkede, samtidig proppede man mig de sidste måneder med sovemedicin og epilepsimedicin.. intet (andet end sovepillerne) havde nogen ønskelig effekt. og derfor valgte jeg selv at tage en #kold tyrker# i Juli måned.. jeg har minus et par dage haft det normalt, om end ikke bedre end før jeg blev syg.. og nu efter 3 måneder medicinfri, er det også udmeldingen fra omverdenen..specielt min arbejdsplads der føler de har en endnu mere topmotiveret medarbejder nu, end før sygdommen.

(Øvrige bivirkninger.:konstant ekstrem forstoppelse og oppustethed, kvalme, svimmelhed, meget voldsom forøgelse af vægt.. 8 kg den første første måned, hukommelsesbesvær, indlevningsevne forsvandt)

Jeg kan om nogen forstå du føler skeptis over for at skulle på medicin. Jeg håber ikke jeg skræmmer dig alt for meget,. Det siges at det er individuelt hvordan man reagerer på antidepressiv medicin, så min historie er måske langt fra lig den historie du får med dig.. Måske er det for dig den helt perfekte løsning.. for mig gjorde det bare ondt langt værre..

Det jeg prøver at få frem er.. prøv det men træd varsomt, dvs hellere finde et andet præperat end blive ved med at øge dosis..
i min verden er samtaler vigtige.. Langt mere værd end medicin.. Hellere forøge samtalerne end medicinen..

Held og lykke