Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

At være fed

Written by frud 23. sep 2011 20:47

Jeg syntes der er rigtig mange gode tiltag fra de forskellige psykiske foreninger. Men det jeg godt kunne tænke mig at hører om, måske endda for hjælp til er Vægt sammen med Psykofarmaka. Jeg er sikker på at der er rigtige mange som er overvægtig fordi de får Psykofarmaka.
Ikke nok med at man bliver overvægtigt ( ikke alle ) men der også rigtige mange farlige følger af overvægten. Sukkersyge, hjerte sygdom, blodprop.
Det er meget svært for mig sikkert også for mange andre at motivere sig til at tabe sig.
Så ikke nok at man har en depression at slås med, som til tider kan være meget hård ved ens krop. Så er det jo heller ikke særligt rart at man også skal slås med overvægten.
Så det jeg søger er at man evt. kunne lave nogle grupper hvor der vil være en diætist som ville kunne hjælpe med eks vejning, diætskema, hjælp til hvad men skal spise, når man er nede osv. Alt i alt hjælp til en sund krop :) Og det kunne være rart hvis man kunne får sådan et tiltag op og stå.

Antidepressiv medicin - overvægt - grupper

Written by Anonym 17. nov 2011 20:00

Det er et rigtig godt forslag, du kommer med frud.
På et tidspunkt foreslog jeg det i depressionsforeningen,
men fik aldrig respons.
Egentlig troede jeg, det var kosten, der var synderen,
og har nu i 4 måneder undladt ALLE søde sager !
Inden indtog jeg enorme mængder af diverse sager.
Resultatet er, at jeg hurtigt tabte 2 kg, og herefter skete der ikke mere.
Så... det blev ikke i denne omgang alt tøjet under sengen kom i brug !

...

Written by kontedreun 17. nov 2011 23:19

grape : Har du også et ekstra klædeskab under sengen ;-)

det ville da være super fedt hvis der kunne komme sådanne grupper for psykisk sårbare Der findes jo Vægtvogterne og lign, men jeg ved bare at jeg ikke kommer afsted pga bl.a. angst. Tit er det bare nemmere at være sammen med andre der har det lige som én og hvor det ikke forventes at man "præsterer" over evne (f.eks. i forhold til samvær og udadvendthed)

supergod ide

Written by Anonym 18. nov 2011 07:59

Det var en meget god ide med ngl "kropsgrupper" hvor man arbejder med kroppens sundhed. Der tales så meget om sammenhængen ml kroppens sundhed og depression.

Overvægt

Written by Anonym 18. nov 2011 09:28

Jep kontedruen ! Under sengen (og andre steder !) har jeg tøj til resten af mit liv, om jeg så bliver 100 år !
Jeg har forsøgt Weight Watchers, Vægtkonsulenterne, Slankedoktor m.m. alle er imødekommende ved indmeldelse, men når ønsket om depression/overvægt nævnes,
stopper kontakten.
De fleste har specielle grupper for medlemmer med diabetes,
men ønsker åbenbart ikke at bruge kræfter på vores problem.
Prisen for medlemsskab skulle ellers nok kunne dække noget specialist hjælp.

Super ide!

Written by Karina73 18. nov 2011 10:43

Det lyder som en rigtig god ide. Det er så motiverende at mødes med andre og en hel del lettere hvis det er nogen i en lignende situation. For mit eget vedkommende giver jeg hurtigt op, fordi pillerne har en stor del af skylden - og så kan jeg jo ligeså godt give op på forhånd!

Pas på med slankekur

Written by Brian 24. jan 2012 15:40

Hejsa frud

Du skal passe på med at gå på slankekur hvis du har en depression. Du kan godt tabe dig, men der findes en del slankekure hvor kulhydrater er skåret fra og det skal du have for at kunne optage stoffet tryptofan..

http://www.depressioninfo.dk/tryptofan/

Jeg skriver på denne side http://www.depressioninfo.dk og vil i 2012 have mere fokus på depression og kost. Jeg er ikke ekspert, men mener selv jeg har en del forstand på kost... (er uddannet som vægtkonsulent)

Jeg har tænkt lidt over at ville tilbyde kostrådgivning i 2012, men har ikke fået hverken hjemmeside eller andet på benene endnu...

Hvis du og andre skriver til info@depressioninfo.dk så vil jeg skrive så snart det er klart ...Hund

Written by okvalle 5. nov 2013 02:22

Jeg fikk meg en hund som jeg går turer med. Det gir mosjon, og kontakten med hunden gir meg glade og gode opplevelser. Jeg kan nesten påstå at det er hunden som holder liv i meg.

Medicin der forstyrrer kroppens ligevægt

Written by Skovtrolden 5. nov 2013 15:00

Det er jo nok forskelligt fra person til person, men min personlige erfaring er at medicin bringer kroppen ind i en så fatal kronisk ubalance, at den konstant søger den "energi" som den ikke længere selv kan mobilisere.
Sindet får måske lidt fred, men kroppen lider så meget desto mere.
Jeg kan ikke forstå at de - med de midler vi har i dag, ikke forsker mere i at lave medicin der ikke påvirker vægten, på mine dårligste dage tænker jeg at det måske skyldes at det er ok for de "normale" at man kan genkende de "syge", beklager denne lettere paranoide forestilling, men... indimellem ja, det er da virkelig mærkeligt, at de fleste - udover de psykiske problemer, også skal slås med (indimellem voldsom) overvægt og de følgesygdomme der evt. dermed følger.
Og så har jeg helt undladt at kommentere på hvad det gør ved selvværdet pludselig at opleve sin krop som en helt anden og mere fyldig udgave, end den man er vant til...
At andre tilmed kan mene at depressionen gør personen doven og uvirksom og man tilmed trøstespiser, gør intet bedre, og er i øvrigt oftest heller ikke sandt.