Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

selvværd

Written by laila3334 8. okt 2011 08:59

sidder og tænker hvad jeg skal gøre for at få mere selvværd-selvtillid.nogle der har forslag?
ikke så mærkeligt at man har det skidt når man tænker så ringe tanker om en selv og er så negativ,kan ikke holde ud at der hele tiden er en forventning om fra mine omgivelser at jeg skal være glad og positiv-jeg er ikke glad og positiv.

hvordan hjælper jeg mig selv?nogle der har prøvet noget selvudvikling elign.som har hjulpet jer.
syntes jeg skylder mine børn og kæreste at være glad. har altid dårlig samvittighed.
de kan jo ikke forstå at jeg altid er så trist,må være virkelig belastende at se på,tænker jeg.

vil så gerne løfte mig op men syntes godt nok det er svært. alt er en kamp og de daglige gøremål er virkelig belastende.

håber på nogle positive historier og imput:)
ha en god dag

kære Laila

Written by Anja19 6. nov 2011 17:57

Angående at du skriver der er en forventning fra dine omgivelser om at du skal være glad/positiv hele tiden. Dette i sig selv er forkert. Intet menneske kan da være glad og positiv hele tiden, der skal være plads til det andet også.
Angående ens negativitet så så fik jeg anbefalet at skrive ned hvad jeg lavede hele dagen, og sidst på aftenen vælge en ting som jeg egentlig synes havde været positivt og gjort mig glad, så kommer man automatisk til at sidde og tænke lidt på den situation igen, og får følelsen igen man havde tidligere på dagen.

Selvudvikling kan man gøre på mange måder jo, du skal finde den måde der er rigtigt for dig. Prøv dig frem. Jeg bruger til tider mindfulness/meditation for at få en ro af glæde og ro. Dette kræver øvelse. Negative tanker dukker jo op, og tanker i det hele taget, dette kan man ikke ændre på sådan er hjernen indrettet. Som mange behandlere har sagt til mig, så "hilser" du pænt på tanken, dvs du har registreret den, MEN vender så tilbage til din vejrtrækning eller en positiv tanke.
Husk for guds skyld at rose dig selv, selv for de mindste ting :-)