Debatindlæg

Debatforum:  Tips til andre

D-vitamin-mangel og depression

Written by irsten 24. okt 2011 19:52

Hej alle

Depnet plejede før i tiden at bringe nyheder af interesse for brugerne. Det gør de åbenbart ikke mere.

Men så må vi jo selv ;o)

Her er en nyhed fra forskningen:

Der er igen lavet en undersøgelse af sammenhængen mellem D-vitamin og depression, og den viser samme resultat som tidligere undersøgelser, nemlig at folk med for lidt D-vitamin har større risiko for at blive deprimerede.

Doktordispendiat Marie Kjærgaard udtaler: ”Jeg fandt ud af, at hvis man har lavt D-vitaminniveau i blodet, har man 41 % større risiko for at være deprimeret.”

Nyheden stammer fra denne Internetside:

http://videnskab.dk/kort-nyt/d-vitamin-mod-vinterdepression

Mange hilsner

Irsten

ok

Written by laila3334 25. okt 2011 07:56

ok dejligt at få bekræftet, min læge sagde så sent som i sidste uge at det var man ikke længere sikker på ........

Ingen grund til at mangle D-vitamin!

Written by irsten 26. okt 2011 08:14

Hej Laila

Ja, der er nogle, der er meget skeptiske over for nye forskningsresultater. Man laver disse undersøgelser mange gange, ud fra den tanke, at det, man fandt frem til ved den første undersøgelse, eventuelt kunne skyldes en tilfældighed.

Men nu er der lavet virkelig mange undersøgelser angående D-vitamin og depression, og de viser alle samme resultat. Så mon ikke skeptikerne snart omvender sig?

I det hele taget er der jo ingen grund til at mangle D-vitamin, når man nu så let kan dække sig ind (sol, fisk, D-vitamin-tilskud). Så jeg forstår ikke, at en læge gider bruge krudt på at betvivle denne sag.

Jeg har undret mig meget over, at der er nogle mennesker – og herunder åbenbart også læger – der er så skeptiske over for dette forskningsresultat. Den eneste årsag, jeg kan komme i tanker om, er, at de helst vil have, at en bestemt sygdom, her depression, skal have samme årsag i alle tilfælde. Jeg tror, at læger er opdraget i en gammeldags videnskabelig tradition, hvor der til én bestemt årsag hører én bestemt virkning. De kan ikke uden videre acceptere, at der skulle være nogle, der får depression på grund af D-vitaminmangel, og andre, der får sygdommen på grund af f.eks. stress.

Men set ud fra mit synspunkt er det SUMMEN af belastninger, man får depression af. Jo flere og større belastninger, og jo mindre modstandskraft, jo større er risikoen for depression. Hvis man f.eks. er udsat for belastende stress på sit arbejde og desuden mangler D-vitamin, er risikoen større, end hvis man ikke manglede D-vitamin. Det er logisk, efter min mening ;o)

Mange hilsner

Irsten

læger sælger medicin

Written by Anonym 26. okt 2011 14:45

d-vitamin kan du selv købe.
Måske ligger åragen begravet der hvor indtægten er.

I gamle dage hed det lægekunst, så ændrede de det til lægevidenskab.