Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

seroquel - vægtøgning

Written by Steffen19 19. dec 2011 15:28

hvis man tager på af seroquel, er det så pga af selve medicinen? eller pga af dårlige madvaner:)? jeg har nemlig taget 2 kilo på i løbet af få dage, og jeg syntes ikke at jeg spiser mere usundt?:S

Vægtøgning

Written by spejoki 19. dec 2011 19:38

Hej Steffen19,
Jeg ved ikke om det er medicinen men jeg tror det. Jeg har i en periode fået både Seroquel og Noritren og tog 16 kg. på i løbet af ca. ½ år. Efter at have stoppet med Seroquel og trappet ned med Noritren er det lykkes mig at tabe 10kg.

Vægtøgning og seroquel

Written by doko 2. jan 2012 11:56

Hej Steffen
Jeg har taget 20 kg på siden jeg begyndte på Seroquel for 5 år siden, og jeg kan ikke tabe mig selv om jeg dyrker motion (løber) og spiser sundt. Er nu på 200 mg, men håber, at jeg kan trappe ud af det, så jeg kan få min normale vægt igen.

Seruquel og vægtøgning

Written by jenschr 3. jan 2012 10:18

Det er en meget normal bivirkning ved seruquel og lignende typer medicin. Personligt tror jeg mest at det handler om at man får øget appetit af medicinen..For mig er vægtøgningen ikke et spørgsmål om forkert mad.. Men om for meget mad.. Har taget ca 10 kg på i løbet af knap to år!

Sult-regulering

Written by Isoperla 3. jan 2012 11:19

Jeg tror også at medicinen påvirker mæthedsfornemmelsen og hermed øget appetit.

I de 6 uger jeg fik Mirtazapin (december 2009 - januar 2011) tog jeg 6 kg på, men jeg spiste også hele tiden. Jeg tænkte kun på mad og var konstant sulten.

Det oplever jeg ikke på samme måde med Seroquel og Cipralex, men får også kun henholdsvis 25 og 15 mg. Her kan jeg holde vægten stabilt.

Jeg har dog ikke kunne smide de 6 kg som jeg tog på dengang og det på trods af øget motion.

Tænker dog på om det er på tide at prøve at slippe af med medicinen....

Jeg er på 900 mg af seroquel.

Written by Mar 12. jan 2012 18:06

Jeg tager 900 mg af seroquel samt med andre slags medicin: stabilicerende, antidepressiv og angsberoligende. Jeg har ikke mærket noget, i hvert fald med seroquel. Jeg håber en dag jeg kan komme ud af det hele, men det viser sig ikke så nemt. Jeg får andre bivirkninger som trætheden og søvn, jeg er altid træt og jeg kan ikke have et liv. Det på grund af seroquel mest.

Held og lykke

Mar

skræmmende :(

Written by MajSolen 25. jan 2012 21:42

uha det er skræmmende at høre det kan gå så stærkt med vægtøgning :( og at det nærmest er umuligt at slippe af med igen.. :(

Seruquel og vægtøgning

Written by jenschr 27. jan 2012 10:34

Seruquel giver en fantastisk appetit. Jeg har taget ca 10 kg på af dem. Men det betyder ikke så meget for mig.. Jeg var for tynd da jeg startede. Men vil gerne smide nogle kg.. Men det er ikke nemt.. Jeg bliver ofte helt vildt sulten ca 2 timer efter jeg har taget medicinen.. Det sker ret ofte jeg vågner om natten og er nødt til at stå op og spise.. Og det er altså ikke den bedste slankekur :-)

Hilsen
Jens