Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Modigen

Written by Leve 5. jan 2012 01:41

Hej

Jeg kan nu haandtere min angst og er ude af min depression.

Jeg tager modigen men kun en pille.

Saa fik jeg taget blodproeve og har forhoejet levertal. Ved I om der kan vaere den bivirkninger ved modigen ?

Jeg stopper I hvert fald nu

Godt nytaar

Charlotte

Underligt

Written by divadyster 5. jan 2012 02:27

Er det det eneste medicin du tager? Har du taget andet medicin? Drukket heftigt? Drikker du meget sodavand ( ny forskning så vidt jeg ved)? Hvad havde lægen af forklaring på dit levertal?

1 kapsel Modigen er nok ikke årsagen!

Written by irsten 5. jan 2012 08:39

Hej Leve

Forhøjet levertal kan komme af mange ting, f.eks. også fysisk anstrengelse. Jeg har en bekendt, der er speciallæge, og som siger, at selv en lille mængde alkohol, som man tilfældigvis har drukket aftenen før blodprøven, kan bevirke, at man har forhøjet levertal.

Jeg har også to gange i årenes løb fået foretaget blodprøver, der viste forhøjede levertal. Første gang var det kun ét af levertallene, der var unormalt. Nogle år senere var hele 3 levertal unormale. I begge tilfælde foreslog lægen, at vi skulle se tiden an og tage en ny blodprøve 6 uger senere. I begge tilfælde var mine levertal normale ved den nye blodprøve.

Jeg kan desværre ikke huske, om jeg havde drukket 1-2 glas rødvin aftenen før disse blodprøver. Jeg drikker kun sjældent alkohol, men det sker da. Efter at denne bekendt har advaret mig om, selv små mængder alkohols virkning, drikker jeg aldrig alkohol i dagene før en blodprøve. Men jeg havde helt sikker anstrengt mig meget fysisk, i hvert fald den ene gang, for jeg havde været på en meget hård vandretur.

Men forhøjede levertal kan naturligvis også komme på grund af medicin – både lægeordineret medicin og naturmedicin. Det er jo i de fleste tilfælde leveren, der skal omsætte disse ting.

Jeg får regelmæssigt taget blodprøver, fordi jeg får ret meget blodtryksmedicin. Jeg tager desuden perikon (også af mærket Modigen), for tiden 4 kapsler dagligt, hvilket jo er en ret høj dosis. Så min lever skal præstere ret meget.

(For en ordens skyld vil jeg lige sige, at min blodtryksmedicin er af en type, der godt kan forenes med perikon. Det gælder jo ikke alle typer af lægeordineret medicin).

Tager du lægeordineret medicin? Hvad var årsagen til, at du skulle have målt dit levertal? Det er jo ikke noget, man normalt får gjort, med mindre man får lægeordineret medicin.

Jeg vil ikke mene, at kun én kapsel Modigen dagligt kan være årsagen til, at du fik målt forhøjet levertal. Jeg vil tro, at det var en tilfældighed. Men man skal være god ved sin lever, og hvis du fint kan undvære denne ene kapsel Modigen, så er det jo udmærket ;o)

Mange hilsner

Irsten

Modigen

Written by Leve 5. jan 2012 16:39

Tak for Dit grundige svar. Jeg ryger og drikker ikke og havde ikke dagen forinden traenet. Trods er jeg begyndt at traene 3-4 gange I ugen som noget nyt og har heldigvis tabt mig. Jeg tager intet medicin. Dog ku jeg ha taget panodil dagen forinden! Vi maa se Hvad de nye blodproever siger. Men du har ikke hoert at modigen kan paavirke levertal?

Nej, det har jeg aldrig hørt om!

Written by irsten 5. jan 2012 18:13

Hej Leve

Nej, selv om jeg i mange år har læst alt, hvad jeg har kunnet finde om perikon, er jeg aldrig stødt på informationer om, at perikon kan være årsag til forhøjede levertal.

Men når nu perikon omsættes via leveren, akkurat ligesom som mange lægeordinerede medicin-præparater, og når nu sådan nogle medicin-typer faktisk kan være årsag til forhøjede levertal, så synes jeg, at det virker logisk, at perikon også i visse tilfælde kan give forhøjede levertal – især hvis man tager høje doser. Men det har du jo ikke gjort.

Jeg tror, at årsagen til, at der slet ikke er fokus på levertal i forbindelse med perikon, er, at folk, der tager perikon, sjældent får målt deres levertal. Man står jo selv for behandlingen, når man tager perikon.

Når jeg regelmæssigt får målt mine levertal, så er det, fordi jeg får blodtryksmedicin. Jeg har fået blodtryksmedicin i 20 år og perikon i 10 år. Jeg aner ikke, om nogen af de to slags var årsag til mine forhøjede levertal, eller om de unormale levertal havde andre årsager. Heldigvis blev tallene normale igen – uden at jeg behøvede at holde op med hverken blodtryksmedicinen eller perikon.

Jeg er overbevist om, at dit levertal også hurtigt vil normaliseres.

Mange hilsner

Irsten

Levertal / modigen

Written by Leve 6. jan 2012 19:56

Daglig motion har gjort til at jeg er ude af min depression heldigvis.
Hvordan ku dine levertal stabiliseres.

Nu stopper jeg modigen og ser hvad min blodproeve siger om en maaned. Ved du hvor laenge der gaar foer perk ikon er ude af kroppen?

Tak for dine svar

Et svar til Leve

Written by irsten 6. jan 2012 20:48

Hej Leve

Det lyder dejligt, at din depression er helt væk.

Da jeg ikke ved, hvad årsagen til mine forhøjede levertal var, så kan jeg heller ikke sige noget om, hvad årsagen var til, at levertallene blev normale igen.

Men i anden omgang, da hele tre levertal var unormale, begyndte jeg at spise frø af planten Marietidsel, som er kendt for at støtte leveren i dens funktion. Jeg havde alligevel planten i haven og tænkte, at jeg lige så godt kunne forsøge. Jeg aner ikke, om det var disse frø, der gjorde, at levertallene igen blev normale.

Jeg forstår på dig, at du er bekymret. Det var jeg også, da det skete første gang for mig. Men for lægen var det åbenbart en rutinesag, som hun ikke lagde særlig meget vægt på. Dog er det jo vigtigt, at dit levertal er normalt ved næste måling.

Som jeg skrev til dig, er en enkelt kapsel Modigen næppe årsagen, så det betyder nok ikke det helt store for levertallet, om du fortsætter eller stopper med Modigen.

Jeg har søgt på google for at finde ud af, hvor lang tid, der går, før perikon er ude af kroppen. I et brevkassesvar fra Psykiatrifonden stod der, at det aktive stof er ude af kroppen i løbet af en uges tid.

Mange hilsner

Irsten

Fejl men

Written by Leve 7. jan 2012 01:44

Hej igen
Hvor ved du meget, tak igen. Spaendt paa om jeg kan maerke rent mentalt at stoppe med modigen , bare den ene pille syntes jeg har hjulpet. Naa men jeg Gik til laegen for at se proeverne sort paa hvidt. Tallet var 45 alat og normalomraadet er 20-45. Laegen maa ha taget fejl, det er vel normalt saa. Men kontakter hende mandag. Jeg marker stadig sort syn engang imellem, men ikke depression . God aften

Stadig forhoejelse

Written by Leve 23. jan 2012 21:53

Hej igen

Jeg er lettet, alle alvorligt ting er udelukket. Ikke HIV, ikke heb c el. Men MIT levertal er nu gaaet endnu mere op, dog kun til 57 hvor det max skAl vaere 45(alat)

Jeg er stoppet modigen Og kan maerke jeg mangler deb ene pille utroligt ikke. Saa skAl jeg ogsaa stoppe med alle vitamintilskud. Og ny proeve om 3 mdr.

Laegen sagde der ku gaa 1-2 mdr foer alt var ude af kroppen

Nu drikker jeg et glas vand med citron I'm morgenen faar at FAA mine c vitaminer og maaske det er gist for leveren.

Saa vi ved endnu ikke on modigen har paavirket min lever . Hvor Lang tid skAl man Ta marietidsel?

Jeg er Jo begyndt at traene haardt tror selv det er det som min krop reagerer paa. Men motionen er medicin for mig. El maerker jeg dep symptomer

God aften

Et svar til Leve

Written by irsten 24. jan 2012 10:27

Hej Leve

Det er dejligt, at alle grimme sygdomme af den slags, som blandt andet viser sig ved forhøjede levertal, nu er udelukket. Men det er da irriterende, at du nu faktisk har forhøjet ALAT, og ikke som før, hvor det bare lå på grænsen!

Jeg tror jo, som du tilsyneladende også gør, at det er din motion, der er årsagen. Hvis du kigger i nedenstående link, kan du finde dette citat:

”Årsager og fejlkilder til let forhøjede værdier hos asymptomatiske patienter:

• Var meget fysisk aktiv i dagene før prøvetagningen…”

http://laegehaandbogen.dk/prover-og-svar/klinisk-biokemi/levertal-34459.html

Jeg var slet ikke klar over, at vitamintilskud også skulle kunne medføre for højt ALAT. Tog du meget høje tilskud? Jeg ser, at der især tales om et højt A-vitamin-tilskud som en mulig årsag. Fik du meget A-vitamin? Jeg har intet set om C-vitamin.

Hvad angår marietidsel, så ved jeg ikke så meget. Jeg har bare læst, at marietidsel skulle kunne understøtte leverens arbejde og styrke den. Og det er jo alt sammen alternativ viden, som en læge nok ikke regner for noget.

Egentlig forekommer det mig lidt ironisk, hvis du og jeg faktisk har ret i, at det er din motion, der er skyld i det forhøjede ALAT. For det forholder sig jo faktisk sådan, at du PÅ GRUND af det forhøjede levertal har droppet perikon og DERFOR er nødt til at motionere meget for at holde depressionen fra livet.

Nu er der jo ikke noget galt med at motionere – tværtimod.

Men hvis jeg var dig, ville jeg nok slappe lidt af i dagene før næste måling. Så kan det være, at tallet bliver normalt igen.

Og egentlig synes jeg, at det er lidt ærgerligt, hvis din læges konklusion efter en normal prøve næste gang bliver, at perikon og vitaminer er farlige for leveren! Men det er der jo ikke noget at gøre ved.

Mange hilsner

Irsten

Laegen

Written by Leve 24. jan 2012 23:06

Laeger bryder sig Jo ikke om naturmedicin. Jeg tog omnimin med a vitamin I 750.

Jeg motionerer Jo ogsaa for at tabe mig og har tabt mig 8 kg siden august. Saa ...

Laegen paastod det ikke ku vaere PGA aendrede kostvaner og motion.. Hmm

Jeg maa FAA ro paa og SE tiden an. God aften

perkikon

Written by Leve 7. feb 2014 20:34

Nu vil jeg proeve igen,
mit levertal er igen normalt, men vinteren er lidt haard derfor vil jeg proeve perkikon igen, hvad er den anbefalede dosis hvis jeg starter stille
den jeg har koebt staar der max 6 uger

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 23. nov 2022 08:43

Naturlige Antidepressiva - https://nuvialabrelax.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.