Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

ny med depression

Written by emki 22. jan 2012 19:58

jeg er lige startet i behandling af depression og jeg er 22 år. jeg søgte læge, da min mor opfordrede mig til det og fordi min hverdag slet ikke hang sammen til sidst.
jeg har været hos ham to gange, og jeg tør ikke rigtig være ærlig. jeg er netop startet på medicin og har været hos en psykolog en enkelt gang, men hun ville dog først se mig igen når medicinen virkede.
det der slår mig er at min psykolog sagde "nå. jeg kan se du har fået en henvisning fra din læge. mild depression".
puha. for det første har jeg en følelse, af at min læge ikke helt tager mig alvorligt, da han allerede er bevidst om at jeg går med selvmordstanker. det hele har været meget grænseoverskridende, selvom jeg ikke har delt særlig mange tanker med ham endnu.
nu skal jeg se ham igen i morgen og jeg kan mærke jeg allerede lukker helt i følelsesmæssigt. jeg vil gerne fortælle ham hvordan min hverdag ser ud, og at jeg har lyst til at opgive alting, men jeg synes det er svært og pinligt! - og jeg er bange for ikke at blive taget alvorligt, hvis jeg ikke sidder og græder.

jeg forestiller mig, at jeg ikke er den eneste der er eller har været i en lignende situation og kunne rigtig godt bruge et par hjælpende ord.

Hej emki

Written by depjons 23. jan 2012 00:05

Tag i mod al den hjælp du kan få og vær ærlig og åben. Jeg ville ønske at jeg havde taget i mod den hjælp jeg kunne få da jeg var i din alder, men det gjort jeg ikke og nu har jeg kronisk depression.

MVH depjons

Ja tag i mod

Written by Brian 24. jan 2012 15:53

Snak med en nær ven eller dine forældre... Det er IKKE pinlig at have det lidt svært her i livet... Tro mig - det er der rigtig mange mennesker der har..

En psykiater kunne du også henvende dig dig, der er dog mange som har en lang vente tid...

Og vær ærlig, fortæl fortæl, hvordan skal andre vide hvordan du har det hvis ikke du for det fortalt ... tro mig, du vil få det bedre bag efter...

Svært at være ærilig

Written by jenschr 27. jan 2012 10:43

JEg kender det kun alt for godt. Det er svært at sige hvor dårligt man har det. En depression er rigtig træls - uanset hvor svær den er. Lægerne har dog forstand på sygdommen! og de vil faktisk også gerne hjælpe. Normalt får man ikke medicin for en let depression. Jeg tror nok anbefalingerne er terapi mod lette depressioner. Men du kan være glad for det - hvis det er rigtigt at din depression "kun er let".. Selv en let depression er svær at leve med.. Depression ødelægger livet i en periode.
Synes det er lidt underligt at din psykolog først vil se dig når medicinen har virket. Jeg havde en svær depression - og min psykolog ville gerne snakke med mig både før, under og efter at jeg fik medicin..
Hilsen
Jens