Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Nogle der ved noget??

Written by Anonym 12. mar 2012 11:28

Hej, jeg vil høre, jeg har meget angst, for sygdomme, mennesker, mange ting. Jeg har indimellem ekstra slag, som om hjertet hopper over, nogle gange sker det hvis jeg ligger stille, ud i den blå luft:( jeg fik målt ekg og lægen lyttede på mig, ingen mislyde at høre og ekg var helt fin. Kan man regne med ekg? Jeg sagde til dem at mine ekstra slag ikke var kom mens jeg fik ekg målt. Men hende lægen der målte sagde, at selvom de ekstra slag ikke kom. Ville en ekg fange en fejl, hvis der var noget alvorligt. Er det rigtigt? Jeg går og er så bange for det, måler pulsen hele tiden og bange for at fejle alt muligt. Nogen der har prøvet det samme?
Den bange pige

Lægen har nok ret - men du kan selv gøre noget!

Written by irsten 13. mar 2012 08:47

Hej mvg

Jeg tror godt, at du kan have tillid til, hvad lægen siger, når hun siger, at der ikke er noget i vejen med dit hjerte. Masser af mennesker har såkaldte ekstrasystoler, og det er ganske ufarligt, om end meget irriterende!

Men du kan forsøge at gøre noget, så problemet mindskes! Uroligt hjerte kan skyldes, at man har mangeltilstande. Hvis du f.eks. mangler jern, vil hjertet begynde at slå uregelmæssigt. Derfor er det en god ide at få målt blodprocenten hos lægen og også blive tjekket for andre mangler, blandet andet D-vitamin. D-vitamin er meget vigtigt for musklernes funktion, og hjertet er jo en muskel :o)

Har du fået taget sådanne blodprøver? Hvis ikke, så vil jeg råde dig til at bede om det.

Hvis du faktisk har fået taget blodprøver, og de alle viste sig at være normale, så er der alligevel noget, du kan gøre. Lægen kan ikke undersøge for magnesium-mangel, men mangel på magnesium kan faktisk også være skyld i problemet.

Der er mange, der oplever, at et tilskud på f.eks. 300 mg magnesium dagligt dæmper problemet. Og det er ganske ufarligt at tage magnesium. Der er faktisk mange, der mangler magnesium.

Du kan også prøve at drikke urtete, som har en gavnlig og beroligende indflydelse på hjertet. Jeg kan anbefale en blanding af hvidtjørn og citronmelisse. Hvidtjørn er det mest virkningsfulde, men det smager ikke så godt. Derfor er det en god ide at blande citronmelisse i, for smagens skyld. Men citronmelisse har også en beroligende indflydelse på hjertet (citronmelisse kaldes også hjertensfryd, som et tegn på, at det er godt for hjertet).

Husk, at du ikke må drikke ubegrænsede mængder af den slags te. Du skal nok nøjes med 1-2 krus om dagen.

Og så er du jo nok nødt til at gøre noget ved din angst! Jeg ved godt, at det er dyrt at gå til psykologbehandling, men det e jo en investering i din fremtid.

Jeg tror, at uroligt hjerte kan være med til at fremprovokere angst, og at angst kan være med til at fremprovokere uroligt hjerte, sådan at du kommer ind i en såkaldt ond cirkel. Så derfor er det en god ide at sætte ind på to fronter.

Mange hilsner

irsten

Tak for svar

Written by Anonym 13. mar 2012 11:14

Tak for dit svar, jeg har fået tid hos lægen til evt måling af blodprocent m.m, mit angst er desværre blevet værre, er bange for mange ting, så når lægen siger alle raske hjerter har ekstra systoler, så er det svært at tro på, fordi jeg bliver så bange når jeg får disse:/ Det er en svær en at komme ud af.

samme problem...

Written by Anonym 21. mar 2012 20:30

Hej Mvg

Jeg har i flere år lidt af samme rædselsfulde problem med hjertebanken, ekstra hjerteslag og og enkelte gange ubehageligt lang tid mellem nogle af slagene.

Jeg har flere gange fået taget et EKG. Visse gange kunne det ses på EKGet; andre gange ikke. Under alle omstændigheder fortalte lægerne mig (de gange det kunne ses), at det var en ubehagelig, men ganske ufarlig tilstand. Nogle læger har kaldt tilstanden for "nervøst hjerte". Af en hjertelæge fik jeg forklaret det interessante om tilstanden, at man faktisk kun oplever uregelmæssighederne, når kroppen ikke er i bevægelse (eller kun i svag bevægelse), men samtidig er nervøs eller stresset. Til gengæld normaliseres hjerterytmen faktisk, når man bevæger sig hurtigt og får pulsen op.

Er det noget, du kan nikke genkendende til?

Jeg ved, at der er en del psykofarmaka, der kan forårsage uregelmæssigheder i hjerterytmen. Jeg selv er af selvsamme årsag ved at trappe ud af et lidt gammeldags antidepressivt middel ved navn Noritren, og jeg kan allerede mærke en forbedring af min hjerterytme, hvilket er en ubeskrivelig lettelse for mig. Ligesom "irsten" ovenfor beskriver det, er et uroligt hjerte meget stressende og angstprovokerende at leve med, hvilket bare gør hjerteproblemerne endnu værre.

Jeg ved ikke, om mine erfaringer kan hjælpe dig, mvg, men jeg håber virkelig du finder ud af, hvad årsagen bag dine "hjerteproblemer" er og finder en måde at bryde den onde stresscirkel på.

De bedste hilsener
EtBedreLiv

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 21. dec 2020 18:39

Naturlige Antidepressiva - https://weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.