Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

En masse spørgsmål?

Written by Photon 17. mar 2012 16:30

Hej,

Det er første gang jeg skriver her. Har over flere omgange læst flere af indlæggene, men jeg har ikke helt kunne finde svar, så nu skriver jeg dette indlæg.

Jeg er en mand på 32. Grundet (tror jeg) længere tids stress fik jeg i slutningen af juli 2011 en depression. Det er min anden af slagsen med et mellemrum på ca. 5 år hvor jeg har haft det fint. Det skal siges at jeg ved min første depression fik 45 mg. Mirtazapin, og det får jeg også nu.

Jeg blev pga. denne depression fyret fra mit job, men kunne gå hjemme og koncentrere mig om at komme oven på, indtil januar måned i år.

Jeg brugte meget energi på at finde et nyt job og det lykkedes. Nu har jeg så arbejdet fra den 2. januar og til den 5. marts, hvor jeg fik en nedtur igen. Jeg har været sygemeldt siden, og jeg føler mig ikke i stand til at genoptage arbejdet. Jeg frygter at jeg bliver fyret igen - omend jeg godt ville kunne forstå det - jeg har jo ikke været så længe på min nye arbejdsplads. Jeg frygter også at de konsekvenser det måtte have hvis jeg bliver fyret - økonomi m.v.

Og nu til lidt spørgsmål:

1) Jeg har svært ved at finde ud af hvad jeg er berettiget til, hvis jeg bliver fyret. Jeg har jo kun været ansat et par måneder, så jeg kan næsten blive opsagt fra dag til dag. Jeg har ikke været medlem af en A-kasse i et år før til juli, så jeg skal vel snakke med kommunen hvis jeg bliver opsagt. Men kan jeg kun få kontanthjælp i denne situation?

2) Jeg får som sagt Mirtazapin 45 mg. De sidste 3-4 mdr. har det været Mirtazapin Arrow som jeg forstår er et kopi-produkt. Kan det have noget at sige, eller er produktet helt identisk i virkningen med den originale?

3) Hvad er jeres erfaring med fuldtidsjob og depression? Jeg tror ikke min nuværende arbejdsplads ville have den store forståelse for det, hvis jeg fortalte dem det, og jeg synes egentlig mere at jeg har brug for fred og ro et stykke tid. Men er det bedre at "tvinge" sig selv afsted om morgenen og komme på arbejde?

På forhånd tak!


NB: Det skal siges at jeg har grublet og grublet over hvorfor denne nedtur kommer. I princippet har jeg alt det jeg gerne vil have - en dejlig kæreste som er gravid med vores første datter (håber jeg kommer oven på inden fødslen), et dejligt hus og en god familie og gode venner.