Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Py ha det er en hård kamp.

Written by Nanmag 18. apr 2012 19:53

Hej. Jeg er en kvinde på 30 år som efter min barsel har udviklet en svær depression. Det brød ud da jeg begyndte på arbejde - så væltede min verden. Jeg har gennem et par år været udsat for massive belastninger pga sygdom i familien, fået to børn og et ægteskab hvor man ik snakker om ting man er kede af eller bekymret over.
I starten fik jeg ik medicin for min depression, men begyndte ved psykolog og blev sygemeldt. Jeg tror egentlig jeg længe har overvejet at gå fra min mand pga vores manglende kommunikation og er bange for det kan være årsagen til jeg er nået så langt ud. Jeg kan bare ik få mig til at føre beslutningen ud i livet;(
Jeg startede så med cipramil men måtte afbryde behandlingen efter en lille uge - havde så meget angst, kastede op, sov ik og ku ik være i min egen krop. Så tog jeg en tid uden medicin og fik det så igen værre og lægen gav mig mirtazapin. De hjalp bare så hurtigt, men min sult og vægt gik helt amok. Så forleden vælger jeg i samråd med lægen at skifte præparat til sertralin og hele angsten osv er nu vendt tilbage. Måtte kontakte lægen idag og tá beroligende igen - nu skal jeg prøve valdoxan... Er der nogle der har erfaringer med dem???
Er efterhånden så bekymret for om det her helvede fortsætter og hvor er det svært at være mor og se sine to skønne børn på snart 4 og 1 år tumle rundt, mens jeg bare sidder og tuder el er fyldt af angst og bekymringer om fremtiden.

Lige lidt mere

Written by Nanmag 18. apr 2012 19:55

Jeg har haft diagnosen siden februar - syntes morgenerne er så hårde - er det normalt og er det normalt at man føler man sidder helt håbløst fast?

Føler tit jeg får det bedre når jeg kommer hjemmefra - væk derfra hvor problemerne med manden er. Åh det er svært

Svar til Nanmag

Written by irsten 19. apr 2012 08:24

Hej Nanmag

Jeg vil bare kort sige et par ting til dig, for jeg har ikke så meget tid lige nu.

Jeg føler med dig. Det må være meget svært at være dig.

Ja, ved en bestemt type af depressioner er det typisk, at der er denne døgnvariation, og at depressionen er værst om morgenen. Sådan havde jeg det også. Den type af depression er der nogle psykiatere, der kalder klassisk depression eller melankoliform depression.

Min erfaring er, at det antidepressive middel helst skal påvirke to signalstoffer ved melankoliform depression (de såkaldte dual action-antidepressiver). Cipramil og Sertralin påvirker kun ét signalstof, nemlig serotonin. Mirtazapin påvirker både serotonin og noradrenalin, men det er et stort problem, at man som regel tager på af det.

Ja, det er en svær beslutning at bestemme sig for skilsmisse. Hvis jeg var dig, ville jeg dog tænke på, at læger normalt fraråder folk at tage store beslutninger under en depression. Det er som regel ikke nogen god ide.

Mange hilsner

Irsten

Hej Nanmag

Written by gitand 14. aug 2012 10:06

Har tænkt på hvordan det er gået med dig?

Min historie ligner meget din...blev skilt for 1½ år siden og fik efterfølgende en depression og angst. Fik ordineret mirtazapin 15 mg til natten...dette hjalp ikke, så prøvede sertralin hvilket gav mig så meget angst at jeg måtte stoppe igen. Får nu igen 30 mg mirtazapin, men føler stadig ikke at det helt fjerner min angst.

Der er gået så lang tid nu...mangler stadig livsglæde og har angst hver morgen når jeg vågner...de såkaldte "sommerfugle i maven"

Er der nogen der kender til dem?

Syntes at det er svært at finde ud af hvilken medicin der er det bedste at tage.

Har brug for Mirtazapinen til natten...men de fjerner ikke min angst og min depression...

Håber at du har fået det bedre...er du blevet skilt ??? Får du stadig medicin....???