Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

akupunktur

Written by signe 23. apr 2012 07:46

Hej ville lige hører om nogen har prøvet akupunktur mod depression?

Mine erfaringer med akupunktur mod depression

Written by irsten 23. apr 2012 08:22

Hej Signe

Ja, jeg har prøvet akupunktur mod depression. Og jeg mener, at det kan hjælpe i visse tilfælde, hvis man er sikker på, at akupunktøren er kvalificeret.

Når det kan hjælpe i visse tilfælde, så skyldes det − så vidt jeg forstår − at der under en depression sker en blokering af energistrømmen i kroppen. Og det er jo denne energistrøm, akupunktur arbejder med.

I mit tilfælde havde jeg sikret mig, at der var tale om en kvalificeret akupunktør. Han var tidligere praktiserende læge og havde ud over akupunktør-uddannelsen taget videreuddannelse som psykoterapeut, sådan at han både skulle kunne afhjælpe depressionen (ved hjælp af akupunktur) og hjælpe mig med at løse de psykiske årsager, der måtte være den egentlige grund til depressionen.

Desværre skete der ingen bedring. Og årsagen var, at der ikke udelukkende var psykiske årsager til min depression. Det viste sig senere, at jeg havde ekstrem jernmangel. Og jernmangel er kendt for at kunne være (medvirkende) årsag til depression.

Jeg tror, at den gode akupunktør opfattede sig selv som én, der løste de problemer, som andre læger ikke kunne løse. Jeg var faktisk opgivet af både min praktiserende læge og en psykiater. Akupunktøren tænkte derfor ikke på, at han kunne have gennemskuet mit problem på 5 minutter ved at teste mig for jernmangel. Det kunne han jo sagtens have gjort som læge. Men han gik ud fra som en selvfølge, at den slags banale undersøgelser allerede var foretaget. Det var de bare ikke.

Jeg betalte en formue for akupunktur, uden at få nogen lindring for min depression.

Men jeg er ret overbevist om, at akupunktur faktisk kan hjælpe.

Du skal bare være helt sikker på følgende:

1. at der er tale om en kvalificeret akupunktør
2. at alle fysiske årsager til depressionen er udelukket (har du fået taget blodprøver?)

Mange hilsner

Irsten