Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

depressionen i min liv

Written by Anonym 23. maj 2012 12:22

Fik diagnosen stress med depression for lidt over et år siden, og det med stressen kan jeg forholde mig til, men stadig ikke depressionen, har det svært med den.. er nok lidt flov..
Har fået af vide at når man accepterer sin depression så kan man komme videre, men synes det er svært, for når det endelig går godt, så kommer der et dyk og man glemmer de gode dage og kan slet ikke se lyst på noget!!

så mit spørgsmål er, hvornår kommer den dag hvor det går op for mig at jeg virkelig har en depression? og hvad skal der til, for at nå der til?

Har prøvet at sige det højt og er ret åben om det til de nærmeste, men det er lige som om det ikke er mig, men en der står ved siden af og siger det og jeg kigger bare på... og dog kan jeg ikke ringe og snakke med familie og venner og fortælle at jeg har det skidt, de forstår mig jo nok ikke...

Så hjælp mig med det skidt jeg så gerne vil tage op ad den bakke, så jeg kan komme videre...

Kære hugoline

Written by Isoperla 23. maj 2012 13:02

Jeg fik diagnosen stress i forår 2010 og depression i sensommer 2010.
Jeg har også haft meget svært ved at acceptere det, men det er ligesom at jeg gør det nu. Jeg er mere hensynfuld over for mig selv og acceptere nu at ting er svære for mig og nogle ting ikke rigtig lykkes.

Jeg tror at tiden er afgørende og så terapi og den rigtige medicin.

Min diagnose blev lidt ændret til depression med tvangstanker her i 2012. Det var først da jeg turde fortælle om de tanker og fik medicin som nedsætter deres dominans at det går fremad for mig.

Det kører dog stadigvæk lidt som en rutsjebane, men det er også ok syntes jeg. Tager det ikke så tungt mere. Acceptere at jeg har fået en sygdom som giver godt og dårlige dage.

Det skal nok blive bedre.

Knus

tak det varmer

Written by Anonym 23. maj 2012 18:30

og jeg tror da også det er tid det handler om, har jo flere og flere gode dage og som dig husker at mærke efter hvad jeg kan og tage hensyn til mig selv, men på de dårlige dage er det svært at huske de gode..

jeg tror også terapi er rigtig vigtig og er super glad for min psykolog, bare træls hun snart stopper, skal så finde ud af om jeg vil finde en ny eller gå ved hende privat, men det er bare rigtig mange penge men orker til gengæld næsten ikke at starte forfra!!

jeg tror det også vil hjælpe mig at skrive herinde om ikke andet for og til mig selv :)

men tak for svaret, det hjælper mig til at huske på de gode ting der er imellem de sorte dage...

:)