Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Jeg tror jeg har en depression

Written by FireInside 12. jun 2012 00:09

Hej, jeg er en pige på snart 16 år. Jeg er rimelig sikker på at jeg har en depression. Jeg har læst om det her: http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/depression.htm
Jeg vurderer selv at jeg har følgende symptomer:
Følelse af nedtrykthed. - ja, det er som om alt der foregår er overskygget af noget mørkt og trist..
Reduceret energi, svær træthed. - ja, jeg sidder altid og hænger
Nedsat selvtillid eller selvfølelse. - ja, jeg har det mega dårligt med mig selv. Jeg plejer blandt andet at elske at tegne men jeg kan bare ikke lave noget jeg synes er godt og jeg får slet ikke lyst til at være kreativ mere!
Selvbebrejdelser, svær skyldfølelse. - jeg fik en dårligere karakter end jeg plejer på min forrige eksamen. Jeg kunne fornemme at min lærer og mine forældre blev skuffede. det var hårdt
Svær indre uro eller modsat: hæmning. - Nogen gange er jeg meget nedtrykt og andre gange er jeg helt følelseskold.. Det synes jeg næsten er lige så slemt, en ubehagelig følelse af tomhed.
Søvnforstyrrelser. - jeg kan aldrig falde i søvn til tiden og i weekender kan jeg sove op til 12-14 timer
[fra netdoktor.dk]

Det har stået på siden for knap halvandet år siden. For et år siden havde jeg det en del slemmere end lige nu, men jeg er bange for at det vender tilbage nu. Jeg er midt i mine 9. klasses eksamener og jeg føler mig meget stresset. Jeg tror ikke jeg vil kunne klare mig godt hvis jeg også har en depression.

Jeg har ikke snakket med nogen om det indtil nu. For lidt siden fortalte jeg min bedste veninde om det, men hun vil have jeg skal sige det til mine forældre! Det har jeg virkelig ikke lyst til! Jeg ville føle mig utroligt sårbar og jeg vil heller ikke have at de skal være bekymrede! Det gik over for et år siden og jeg håber bare at det gør det igen nu...
Jeg vil have det til at gå væk! Jeg kan være en glad pige, men lige nu begynder jeg at græde over de mest trivielle ting..

Hvad skal jeg gøre??!

Gå til læge!

Written by Karina73 12. jun 2012 06:54

Jeg vil først sige, at hvis det var min datter, der har det sådan, vil jeg håbe hun går til læge. Jeg vil selvfølgelig helst, at hun siger det til mig.

Hvis du har et OK forhold til din læge, synes jeg du skal overveje den mulighed. Du kan jo sagtens konsultere lægen uden dine forældre behøver at vide det.

Jeg ved af erfaring, at det kan være lettere at dele det med andre end nærmeste familie.

Jeg synes det er flot du har fortalt din veninde det. Jeg kan godt forstå at hun vælger at sige, du skal sige det til dine forældre, hun ved sikkert ikke hvordan hun ellers skal hjælpe, det er jo aldrig rart at se ens veninde have det dårligt.

Igen, hvis du kan finde modet, synes jeg du skal overveje det med lægen, du kan måske få din veninde med.

Rigtig god bedring!

En mor

Written by Connie 26. jul 2012 00:59

Søde,
Forældre er en værdifuld mangelvare for nogle. Du har forældre og det lyder som om de vil være der for dig. Det er ikke dit ansvar som 16-årig at tænke på, hvad det vil gøre ved dine forældre. En forældres fornemmeste opgave er at støtte, vejlede, elske og passe på sit barn. Altid. Havde jeg haft en mor at snakke med, ville jeg ikke vente et sekund med at ringe. Men desværre for mig, så har vi ikke haft kontakt i 14 år. Du har en mor, snak med hende. Og så kan I sammen forberede jer på at møde lægen. Kram.

Føler med dig

Written by bleed 1. aug 2012 17:05

Jeg er et år ældre end dig, men stod med det samme problem i slutningen af 9 klasse, jeg havde det rigtig dårligt, og alt faldt hurtigt sammen omkring mig, lyder til du har det på præcis den samme måde som mig, og det er vigtig at du hurtig søger hjælp før det er forsent, jeg søgte ikke hjælp, og jeg er nu cutter, jeg har fortalt mine forældre det, men det var forsent til at de kunne gøre noget for mig, jeg var allerede blevet så ødelagt, at de ikke kunne lave det som var gået tabt. Jeg ved det er svært at sige det til ens forældre, og se deres smerte, men sig det, for guds skyld inden det ender galt, inden du ryger ud i noget lort som mig.

Håber du får det bedre, kærlig hilsen Bleed