Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Hvad betyder det at være syg i Danmark idag?

Written by Netas 7. sep 2012 18:09

Når virksomheder igennem mange år, har kunnet outsource, effektivisere, og presse medarbjedere, har man ikke gjort plads til mennesker med særlige hensyn.
De seneste reformer er vedtaget med det formål, at skabe en vej ind på arbejdsmarkedet.
Vel at mærke for dem der har muligheden!
Så er der de mennesker der grundet en kronisk sygdom, ikke har nogen vej, og heller ej vil få det!
Jeg kan ikke se hvad disse mennesker skal stille op når kniven svinges, andet end med tiden blive presset nok til at udgøre en meget alvorlig sikkerhedsmæssig trussel for det danske samfund!
Dem der udråbes til fjender - skal med tiden nok blive det !


Jeg vil meget gerne høre andres syn på netop disse tiltag. For jeg kan ikke se de tjener nogle som helst formål, andet end at tjene "prins John".



Det betyder, at man bliver mobbet!

Written by irsten 9. sep 2012 06:51

Hej Netas

Det er et meget alvorligt problem, du peger på.

Først presses mennesker af urimelige krav på arbejdspladserne, fordi der skal spares og rationaliseres.

Derefter bliver de enten fyret, fordi færre ansatte skal klare mere, eller de bliver syge på grund af de stressende vilkår og på grund af usikkerheden.

Nu er vi så kommet dertil, at ledige og syge bliver mobbet. En avis kan provokerende i en overskrift skrive: ”Hvorfor skal vi betale til dem, der ikke arbejder?”

Jeg undrer mig meget over, at samfundet hellere vil betale overførselsindkomst til ledige og syge, end sørge for, at mennesker har gode vilkår at arbejde under – vilkår, som ikke skaber sygdom.

Og jeg undrer mig over, at det er så svært at få lægehjælp. Personligt har jeg været syg i 11 år og fået førtidspension i 8 år. Efter i årevis at have været ignoreret af lægerne, regnede en speciallæge pludselig ud på 5 minutter, hvad jeg fejler. Og det er noget, der formentlig kan kureres, så nu håber jeg, at jeg kan blive rask, måske endda inden jeg bliver folkepensionist!!!

Men tro endelig ikke, at jeg begynder at arbejde igen, når jeg bliver folkepensionist. Jeg skal ikke have noget af få et eventuelt genoprettet helbred ødelagt af en stresset arbejdsplads.

Mange hilsner

Irsten

...

Written by Hasselmus 11. sep 2012 10:10

Netas>
Hvem er det, der er blevet udråbt til fjender, og af hvem ?
Hvem er prins John ?

Ja, hvem er prins John?

Written by irsten 12. sep 2012 06:57

Hej igen

Ja, Netas, hvem er prins John?

Jeg undrede mig også over, hvem det kunne være og prøvede lige med forskellige politikere og andre af dem, der udtaler sig negativt om syge og ledige, men kunne ikke lige finde nogen, der hedder John til fornavn :o)

Men ellers synes jeg, at emnet er vigtigt og relevant. Jeg undrer mig dagligt over det stemningsskifte, der er sket her i Danmark, hvor politikere og filosoffer uden videre siger grimme ting om syge og ledige.

Eksempler på folk, der går efter syge og ledige: Folketingsmedlem Joachim B. Olsen, sociologen Henrik Dahl og filosoffen Ole Thyssen

Mange hilsner

Irsten