Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Kan jeg kombinere Perikon og Noritren?

Written by Akvamarin 15. sep 2012 09:38

Er der nogen som ved hvordan Perikon spiller sammen med Noritren? Forstærker eller svækker det Noritrens virkning?

Jeg er i behandling med Noritren og næsten trappet ud af Citalopram. Vil rigtigt gerne helt over på Perikon med tiden, men tænker der vil være en tid hvor jeg tager både Noritren og Perikon.

Også nysgerrig om har gode erfaringer med et specifict Perikon præparat? Tænker umiddelbart at Modigen fra Apoteket er det sikreste men måske nogen har erfaringer de vil dele!

Nej!

Written by irsten 15. sep 2012 16:07

Hej Akvamarinn

Nej, det er ikke nogen god ide at kombinere Noritren med perikon.

Jeg ved godt, at psykiatere somme tider udskriver to forskellige antidepressiver, som patienten skal tage samtidig. Men psykiatere er jo trænet i at dosere.

Når du vil bruge perikon, kan du normalt ikke få lægelig vejledning til doseringen, så det kan gå grueligt galt, hvis du begynder at kombinere to antidepressiver (både Noritren OG perikon), som begge regulerer ved dine signalstoffer.

Der er yderligere det problem, at perikon fremskynder nedbrydningen af Noriten, fordi perikon sætter fut i et leverenzym ved navn CYP 3A4, som er ansvarlig for omsætningen af Noritren.

Man skulle altså i første omgang forvente, at to antidepressiver giver dobbelt virkning, hvilket kan være et problem, fordi resultatet af for meget af signalstofferne noradrenalin og serotonin ofte er depression!

Men når perikon sætter fut i nedbrydningen af Noritren, kan man nok slet ikke forvente ret meget virkning af Noritren.

Under alle omstændigheder er virkningen fuldstændig uoverskuelig – efter min mening.

Hvis du kigger i www.interaktionsdatabasen.dk, vil du dog se, at de skriver om kombinationen af perikon og Noritren, at den kan anvendes, med dosisjustering.

Efter min mening er det bare fuldstændig umuligt at regne ud, hvordan dosis skal justeres.

Mange hilsner

irsten

Tak irsten

Written by Akvamarin 15. sep 2012 22:39

mange hilsner
Akvamarin