Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Til Irsten om modigen

Written by Anonym 25. sep 2012 12:49

Kære Irsten.

Har læst flere steder, at du skriver om, at benzodiazepiner og modigen ikke går godt sammen pga de nedbrydes i leveren af det samme enzym.
Ved du om det også gælder Rivotril( clonazepam) ?
Forsøgte at finde det på medicin.dk,men lige netop Rivotril var ikke nævnt.

Mon det er det samme enzym 3A4 Rivotril nedbrydes af?

Tak for dine gode og oplysende indlæg. VH Pixie

Modigen

Written by Anonym 25. sep 2012 14:49

Hej igen. har lige en tilføjelse: Temesta, som udskilles via nyrerne, er vel så et middel, der godt kan gå sammen med Modigen?
Jeg har forsøgt selv at finde svar på diverse sider, men jeg kan ikke finde noget :)

Ja, svært at finde information!

Written by irsten 26. sep 2012 06:18

Hej Pixie

Ja, jeg synes også, at det er lidt svært at finde information. Jeg troede sådan set, at alle benzodiazepiner var nogenlunde ens, hvad omsætningen angår, altså at de alle omsættes af leverenzymet CYP 3 A4.

Og i forbindelse med Modigen er der faktisk hele to problemer, nemlig for det første at de to præparater skal konkurrere om dette enzym, som begge omsættes af, og for det andet, at perikon har den virkning, at det sætter ekstra fut i CYP 3 A4, sådan at benzodiazepinet er ude af kroppen hurtigere end ellers, og at man derfor får abstinenser hurtigere, end man ville gøre, hvis man ikke tager perikon.

Jeg prøvede at søge informationer på engelsk, og ifølge det seriøse sted, jeg fandt (Pub Med.) ser det ud til, at Temesta med indholdsstoffet lorazepam adskiller sig markant fra de andre. Der står noget om, at hvis der er problemer med leverens funktion, så har det ikke rigtig nogen indflydelse på omsætningen af lorazepam.

Desværre har jeg hverken tid eller overskud til at lede efter flere informationer. Jeg håber, du finder ud af noget. Men jeg vil sige, som jeg plejer: Benzodiazepiner er noget stads, som man helst skal trappe ud af. Jeg kan dog godt se, at det er et problem, hvis man faktisk allerede er afhængig af stadset. Og man må endelig ikke trappe ud hurtigt. En nedtrapning skal foregå meget, meget langsomt.

Mange hilsner

Irsten

Modigen

Written by Anonym 26. sep 2012 11:42

Hej Irsten.

Ja, og når man ikke ved ret meget om emnet, ved man heller ikke, hvor og hvad der skal søges om. Men jeg ved da så meget, at der findes 3 benzodiazepiner,som alle omsættes via nyrerne, og for disse 3 gælder vel så, at man godt at spise Modigen både under nedtrapning af benzoer samt som supplement til disse.
Jeg må konkludere sådan, når der flere steder står, at de nedbrydes gennem nyrerne, og altså heller ikke ophober sig i kroppen,som andre benzoer gør.
Ja, benzodiazepiner er noget skidt, hvis man blir afhængighed af det. Men ellers synes jeg jo nok, at de til meget svære angsttilstande har sin berettigelse. Man skal faktisk op i en meget høj dosis, før de er farlige for helbredet. Så jeg er ikke enstydende negativ overfor benzoer ;)
Men tak for din hjælp,-det er rart at der findes nogen, som dig.

Venlig hilsen

Pixie